Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golf Life 1.5 etsi 2300 tl civarı fiyat veriliyormuş.

Stoklaya stoklaya bitiremediler halen daha 2025 model satmak nedir yahu...
2027 yılına girdiğimizde hâlen bayiilerde 2025 araçlar olacak gibi duruyo. Cupra bayii gezisi izledim bugün. Aynı şekilde 2025 araçlar vardı...
Gelelim görseldeki araca: Yahu sarı sitede 15 k kmde aynı model 2025 golf style araç 2350'ye mevcut, pazarlıkla 2300e düşer hatta. Bir insan niye 600-650 k fazladan versin ki? 15 k km daha düşük diye mi, yoksa poşet yırtma fantezisi var diye mi? Şu geçen yılın araçlarını böylesine fahiş fiyattan satmaya çalışmak bana son derece saçma geliyor.

2027 yılına girdiğimizde hâlen bayiilerde 2025 araçlar olacak gibi duruyo. Cupra bayii gezisi izledim bugün. Aynı şekilde 2025 araçlar vardı...
Gelelim görseldeki araca: Yahu sarı sitede 15 k kmde aynı model 2025 golf style araç 2350'ye mevcut, pazarlıkla 2300e düşer hatta. Bir insan niye 600-650 k fazladan versin ki? 15 k km daha düşük diye mi, yoksa poşet yırtma fantezisi var diye mi? Şu geçen yılın araçlarını böylesine fahiş fiyattan satmaya çalışmak bana son derece saçma geliyor.
Dediğinizde haklısınız.

Ancak 2026 model Style daha gelmedi hocam. Ellerinde de bayiilerin birçoğunda 150 lik Style var (fiyattan dolayı satamıyorlar) 116 lık Style fiyatı ile kıyaslamak pek de mantıklı değil. 116 lık Style olsa bayiilerde 2600 civarında vereceklerdir en fazla. Bu da 300 bin lira fark yapar.

Dediğiniz durumu Togg t10 F için söyleyebilirim ama. Dün Togg bayiisindeydim t10 f in sıfır fiyatı 2500 lira ancak şu anda 2025 model daha 10 bin km’de t10 F i pazarlık yaparak 1700 e çözersiniz. 800 bin liralık fark çok uçuk.

Özellikle elektrikli araçta dediğiniz gibi poşet yırtma fantezisi yüzünden sıfır almak kadar mantıksız bir şey yok.

Elma ile armut kıyaslaması yapmamak lazım. Kullanıma bağlı istisna olarak değişmekle beraber benim kendi kafamdaki istatistiklerime göre küçük motor araçların yakıt tüketimi çok daha fazla. Bu noktada yüzlerce örnek bulunabilir. Mesela 2.0 tsi 252hp A4 Quattro 1.600kg+ aracın ortalama tüketimi 7.5-8L, şu forumda bir istatistik yapsak 1.4tsi ve altı motor kullanan kişilerin çoğu iyi kötü bu kadar yakıt tüketiyordur. Çoğu diyorum yanlız, aradan bir kişiyi cımbızlamak bir anlam ifade etmiyor.

Bu yüzden doğru bir kıyaslama mümkün olduğunca az değişkenle yapılmalı.

Eğer spritmonitor verilerini kabul ediyorsanız;

1.5 etsi ve 1.5 tsi 150hp formentor tüketim farkı ortalaması 0.6L falan görünüyor. Bu veri en az 4000km lik veri paylaşmış kişilerin istatistiklerini gösteriyor.

1.5 etsi ve 1.5 tsi 150hp golf 8 tüketim farkı ortalaması 0.4L den az görünüyor.

Yine aynı sitenin istatistiklerine göre 2022 ve üzeri golfler arasında açık ara fark ile en az tüketim phev golfler geliyor ve ardından 2.0 TDI golfler geliyor.

Geri