Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Forum donanımdan alıntı
"T-Roc Life pakette bile 150 beygir motorla geliyor ve arka süspansiyonları bağımsız.

Golf Life 116 beygir ve arkalarda torsiyon var.

Bunun haricinde Golf Life'ta ambiyans aydınlatma varken T-Roc Life'ta yok. Golf Life'ta 6 hoparlör varken T-Roc Life'ta 4 adet var. Golf Life'ta koltuk ve direksiyon ısıtma varken T-Roc Life'ta yok. Arka stepne kısmında Golf Life'ta yalıtım varken T-Roc'ta yok.

Ben bayide gidip bindiğimde ön kapı kaplamaları vb. Golf'ten daha kalitesiz geldi.

Bunun haricinde arka koltuk mesafesi de Golf'ten daha dar gibi geldi ama bu psikolojik olabilir.

Bagaj büyük, Golf'e göre ciddi ekstra alan var. Araba dıştan bence çok güzel, ben çok beğendim. İçinde o konsol tasarımını açıkçası beğenemedim. Kadran falan garip duruyor, aynı ID.4'teki gibi yapmışlar. Bence Golf'ün iç tasarımı daha güzel.

Açıkçası ben T-Roc Life alacağıma 250-300 bin ucuza Golf Life bakardım ama şu da bir gerçek: piyasa tamamen SUV'a döndü. Golf'ü ileride satarken T-Roc Life kadar kolay satamayız muhtemelen. Talep SUV tarafında.

İkinci elde düşük kilometre Style paket Golf 2024-2025 modellerini 2026 T-Roc Life parasına bulabilirsiniz bence.

Style paket çok güzel olmuş, bütçe olsa onu beğenirdim ama o paralara çıkınca da bir sürü alternatif var. O kadar paraya gidip T-Roc almazdım muhtemelen.""

farklar bu ise suv trendi ve 150 hp artı bağımsız süs. ile troc life sanki daha fazla talep görür gibi. eğer sadece bunlarsa
Durum aynen bu çok güzel bı özet olmuş.

Ancak mevcut şartlarda Troc life pek talep görmüyor sanırım. 2. El konusu ise Golf hala hızlı bi araç. T-roc dan aşağı kalır yanı olmaz bence

Durum aynen bu çok güzel bı özet olmuş.

Ancak mevcut şartlarda Troc life pek talep görmüyor sanırım. 2. El konusu ise Golf hala hızlı bi araç. T-roc dan aşağı kalır yanı olmaz bence

Golf C segmentin kralıdır.
Diğerleri anca sarayda ayakkabılarını çıkarıp abi biz de paspas olsak yeter diye sıraya girer.

İlk aracım golf 7 idi. Golf 1-8.5 dahil hepsini çok seviyorum. Bayiye gidip denediğimde golf daha kaliteli duruyor bu gerçek. En çok dikkat çeken ise ön konsol golf’te deri iken troc kumaş döşemeydi. Life donanım olarak golf daha üstün travel assist, ön koltuk ve direksiyon ısıtma, bagaj altı yalıtım, kapı cepleri troc sadece zeminde kaplama varken golf kenarları dahil kaplama. Ayrıca ambiyans aydınlatma da var troc’ta yok. Hoparlör sayısı vs. Bunlar zaten yorum değil gerçek olanlar. Yalnız golf tanıtımı üzerinden 6 sene geçti yüzü artık eskiyor gibi. Troc daha modern daha güçlü daha fazla bagaj ve yerden daha yüksek oluşu bir avantaj. Fiyat olarak baz fiyatları aynıydı. Golf daha dolu olmasına rağmen. Burada tercihte bir takas yapmak gerekiyor biraz daha fazla kalite ya da biraz daha güç hacim vs.

Troc daha düne kadar eski platform kullanıyordu. Şuan daha yeni Golf ile aynı platforma geçti. Golf 2020 de geçti bu platforma. 6 yıl geriden geliyor T roc. Bu durumda daha güncel olan bence Golf. 2024 de makyaj gördü bı de sonrasında. Kesinlikle Troc daha güncel değil

Troc daha düne kadar eski platform kullanıyordu. Şuan daha yeni Golf ile aynı platforma geçti. Golf 2020 de geçti bu platforma. 6 yıl geriden geliyor T roc. Bu durumda daha güncel olan bence Golf. 2024 de makyaj gördü bı de sonrasında. Kesinlikle Troc daha güncel değil

Şimdi siz yeni platform diyince aklıma bir soru geldi.

Şimdi Türkiye'de ki mqb sahibi eski troc kullanıcıları tabela okuma, şerit tanıma vs. kullanabilirken yeni troc sahipleri bunu kullanamayacak mı? Golf'ün kaderini buda paylaştı böyleyse. :unsure:

Kesin bu taktigi vw-Tr tavsiye etmistir vw-AG ye
Haberin özeti 1 lira kârla 2 tane satacağımıza 2 lira kârla 1 tane satalım.

O değil de geçen sene her yerde vw batıyor falan diyorlardı noldu bı anda batmamaya mi karar verdiler😀 Medya çok ilginç yer ha

Haberin özeti 1 lira kârla 2 tane satacağımıza 2 lira kârla 1 tane satalım.

O değil de geçen sene her yerde vw batıyor falan diyorlardı noldu bı anda batmamaya mi karar verdiler😀 Medya çok ilginç yer ha

2950 istedikleri troc style araçlara

3750 istecekler artık demekki

2 sazan alacağına 1 sazan alsın bize yeter diyorlar yani.

Gerçi şu an bile alan 2 sazan yok ?

Volkswagen kolayca batacak bir şirket değil. Büyük ihtimalle batmasına da müsaade etmezler zaten. Ancak o zamanlar o haberlerin çıkma sebebi de yine şirketin kendisiydi. Yöneticisi açıkça şirketin varoluşunun tehlikede olduğunu söylemişti.

Benim şahsi teorime gelecek olursak;
İşler iyi gitmiyordu bunun dolayısıyla siyasi olarak araları biraz açıldı. Volkswagen şirket aklıyla üretimi almanya dışına hatta avrupa dışına taşımak isterken, devlet aklı da ülke içinden Volkswagen'in kayıp gitmesini istemiyordu.

Çeşitli destekler de kesilince Volkswagen at dan düşmüş gibi oldu. (Şahsi görüşüm sadece VW için değil. Genel olarak otomotiv sektörü için devletler destek konumundan köstek konumuna döndü bir anda ve ortalık karıştı.)

Peki nasıl daha az üretip daha çok kar edecekler? Kaliteden kısa kısa o da bir yere kadar olabilir fazlası olmaz.

Laf salatısını kısa kesersem, Volkswagen almanya daki faliyetlerini çok göze batırmadan ve kanlı bıcaklı olmadan mümkün olduğunca kısacak ve üretimi dışarı taşıyacaklar. Almanya'da ki işçiye aylık 2000-2500€ maaş vereceğine dışarıda yarı fiyatına hatta bazı yerlerde 1/4 fiyatına üretim yapıp satacak.

Mesela İspanya'da 1300-1500€ maaşla üretilen tcross, taigo gibi yüksek kâr oranlı araçlar varken neden almanyada 2500€ maaşla üretilen ve kâr marjı daha düşük Golf satmak için özel bir çaba göstersin? Bunun sadece üretim değil lojistik kısmı da çok daha ucuza geliyor.

Bir kaç ay önce Volkswagen Türkiye yöneticisi ne demişti biz ağırlığı SUV araçlara vereceğiz, vizyonumuz SUV araçlar. Çünkü Tiguan harici tüm SUV araçlar Almanya dışında çok daha ucuza üretiliyor.

10 puanlık soru
Golf style ile Troc style arasındaki farklara bakarsak önemli donanımlar var mı

O zaman değmez piyasanın en mantıklısı golf life candır 😂
Aslında çok güzel 2 özellik

Daha vardır fark belki.

Trocda kör nokta asistanı yok sanırım.

Cam tavan ise direk tavan, sunroof değil gibi gibi.

Ama bence de o para etmez. Hiçbir suva o parayı vermem. Hatta direk suvlara para vermem

Aslında çok güzel 2 özellik

Daha vardır fark belki.

Trocda kör nokta asistanı yok sanırım.

Cam tavan ise direk tavan, sunroof değil gibi gibi.

Ama bence de o para etmez. Hiçbir suva o parayı vermem. Hatta direk suvlara para vermem
Bu sabah işe yürürken beyaz bir tane gördüm. 15 veya 16 inç jantları vardı. Bence sarı ve kırmızısı o tasarımla dışarıdan çok güzel olur. Keşke güvenlik ve konfor donanımlarını rahatça alabileceğimiz şekilde insanca vergilendirme sistemi olsaydı güzel ülkemizin. Gerçi yurt dışı çıkış pulu, vize harcı, otomobil muayene harcı bile devlet kasasına akar kabul edilmiş, ne hayali kuruyorsam.

Geri