Hocam dediklerinizin özü itibariyle nokta kadar noksanı yok fakat 12 yıldır adliye tozu yutan biri olarak şunu eklemek isterim. Hukuk hak kelimesinin çoğuludur. Hukuk yani ‘hak’ların aranması, korunması, kullanılması için bizim yargı sistemimiz için söylüyorum muhatap bulmak, bulabilmek; bulduğun muhatabın da hukuk çerçevesinde kıskaca alınabilecek biri olması lazım. Yoksa bütün kural ve kanunlar kağıt üstünde kalan metinlerden ibarettir. Yüzlerce yerine getirilemeyen mahkeme kararına, tahsil edilemeyen çek senede, kağıt üstünde haklı olup da hakkını alamayan kişiye denk gelmişimdir. Memurdan ve doktordan ibaresine gelecek olursak, bütün genellemeler elbetteki içinde bir eksiklik, hata payı içerir. Fakat bu kimlikler ile ilan kişiselleştirilerek “yerimiz, yurdumuz belli”, “kullanan kişi belli bir asgari düzeyde eğitim almıştır(cehaleti alır diğer özellikleri bakış kalır o ayrı)” etiketi kazandırılmak isteniyor. Bu etiket varsa diğer şartlar tamamdır demek değildir tabiki. Üstünlük mü değil mi, yazdıklarım ile birlikte tekrar ele aldığınızda yorumu okuyucuya bırakıyorum.