Bir vatandaş eşine veya kız çocuğuna taigo, t-cross, t-roc vs.alıyor ise Ok derim almak kısmen mantıklı olabilir,
Ama bir insan kendi için alacaksa bu yalancı SUVcuk arabaları almaması gerektiğini düşünüyorum,
Çok yakın bir arkadaşım Suv hastası aşşağıdaki aracı sıfır km almıştı, bu araca 5-6 sene bindi, Ara sıra uzun yolda kullanırım, aslında başkasının aracınıı kullanmayı hiç sevmem ama kendisi uzun yolda yan koltukta kafayı çekip Pink Floyd, Depeche Mode dinlemek gibi bir hobisi olduğu için mecbur ben kullanıyorum, Neyse biz konumuza dönelim, Uzun yolda bu aracı defalarca kullanmış biri olarak, Araç 140+ hızlarda hiç güven vermiyordu, kendimi bu kadar güvensiz hissetiğimi hatırlamıyorum, Viraj performansını hiç bahsetmeyeyim C segmenti bir araç bile çok daha iyi o virajlara girersiniz, Hızlı viraj kasma gibi saçmalıklardan da bahsetmiyorum tatlı sert ortalama bir hız ile girilen virajlar, araç leylek gibi yana yatıyordu, Bakın bu araç yalancı/çakma Suv falan bir araçta değil yani, SUV’ların önemli diyebileceğimiz bir aracı, En rahatsız olduğum konulardan birisi ise; bar taburesi gibi yüksek bir koltukta oturmak bir süre sonra insanı ciddi yoruyor,
Land Rover Discovery 4
3.0 TDV6
HSE paket (full+full paket)
Daha sonra LR Discovery 4 ‘ü satıp yine bir suv BMW X5 aldı, bu aracı aldığında henüz 1 yaşında çok düşük km’li olan sıfıra yakın bir araçtı, Aynı şekilde onda da pek çok kez uzun yolda çoğu zaman ben kullanmışımdır, 140+ gibi hızlarda Land Rover gibi güvensiz hissetirmiyordu ama bir Audi A4 gibi D segmenti bir sedan kadar güvende olmadığımı biliyordum, Virajlarda yine hiç güven vermiyordu, Ayağının altında sıralı 6 silindir kocaman ciğerli bir motor var, 20 inch 260-270 ölçüsünde dev gibi geniş tabanlı lastikler var ama yok malesef uzun yolda hiç birisi bir sedan/hatchback araba kadar güvenli değiller,
Bar taburesinde oturur gibi araba kullanmak kadar konforsuz bir şey yoktur,,
Discovery / X5 gibi milyonlarca lira verip böyle araçlar alacağıma, çok daha uyguna yarı fiyatına gider Audi A5 alırım keyfime bakarım, Bir sedan otomobilin sürüş keyfini ne Audi Q8 verebilir, Ne de daha iyisi verebilir benim gözümde,
VW grubu olarak
Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan dahil bunlar benim gözümde alınacak araçlar değiller.