Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bence sadece Türkiye'de değil, Dünya'da Golf'e olan ilgi azaldı. HB ilgisi azaldı. Talep eskisi gibi değil. Dönem artık HB dönemi değil SUV dönemi.
Türkiye de ek olarak bir de Doğuş oto faktörü var. Canı neyi nasıl isterse yapıyor.

Ülkelerin hazır stoklarına bakın. Az çok Talep/Arz durumu hakkında istatistik gösterir. Ben mesela girdim fransanın VW sine baktım acaba benzer bir durum var mı Türkiye ile diye. Stokda hazır 400 tane bile Golf yok gönüyor. Diğer SUV modelleri ise en az 4-5 misli hazır stok gösteriyor.

Buradan şu sonuç çıkıyor, talep olmadığı için arz da yok. Merakı olan zaten ne yapar eder alır.

Bence sadece Türkiye'de değil, Dünya'da Golf'e olan ilgi azaldı. HB ilgisi azaldı. Talep eskisi gibi değil. Dönem artık HB dönemi değil SUV dönemi.
Türkiye de ek olarak bir de Doğuş oto faktörü var. Canı neyi nasıl isterse yapıyor.

Ülkelerin hazır stoklarına bakın. Az çok Talep/Arz durumu hakkında istatistik gösterir. Ben mesela girdim fransanın VW sine baktım acaba benzer bir durum var mı Türkiye ile diye. Stokda hazır 400 tane bile Golf yok gönüyor. Diğer SUV modelleri ise en az 4-5 misli hazır stok gösteriyor.

Buradan şu sonuç çıkıyor, talep olmadığı için arz da yok. Merakı olan zaten ne yapar eder alır.
Avrupada en cok satan araclardan biri Golf . Cok fazla bilgim yok Fransa hakkinda ancak Renault,Peugot ,Citroen gibi buyuk firmalarin oz vataninda golfe alternatif gorulen cok arac olabilir. Fiyat petformans noktasinda. Golf yerine daha ucuz olan 308,208,clio hatta Astrayi bile tercih edebilir Fransizlar. Ama tum avrupanin en cok satan araclarından biri Golf

Son düzenleme:

Aynen katılıyorum.Bir arkadaş bir ay önce araba alacaktı aradı dedi 2500 e kadar araba bakıyorum super b istiyorum dedi asla suv düşünmüyorum dedi bende suv sevmem sürüş hissi yok dolmuş gibi güzel bir sedan bakarız octavio -akord falan dedim iki hafta sonra aradı abi herkes bu fiyata suv alınır dedi bende mantıklı dedim ikinci el falan artık suv zamanı :) Sonuçta kia sportage aldık elagenca 2600 e :)

@Brk34

Tamamdır hocam

Golf life ın helali ederi gideri 2700 olmalı.
+ 100 bin Gönüllü sekilde Severek isteyerek bayide kaput koruma cam filmi aksesuarda alınsın

2800 ederi gideri olur.
Olay Golf değil. Sizin böyle yorum yapmanız. Almanya fiyatları ile karşılaştırıyorsunuz. Oradaki vergiler ve talepler çok farklı. Fiyatlandırma ona göre yapılıyor. Siz TL ye çevirip he bu böyle imiş deyip hesap yapıyorsunuz.

Ederi bu değil şu değil diye diye buralara geldik. Golf fiyatına Golfe alternatif yok ülkemizde. O bütçesi olan adam Chery mery falan alır anca. Onlar da çoğunluk almaz. Var diyorsanız da ederi fiyatta araba önerisi verin bari.

Avrupada en cok satan arac Golf . Cok fazla bilgim yok Fransa hakkinda ancak Renault,Peugot ,Citroen gibi buyuk firmalarin oz vataninda golfe alternatif gorulen cok arac olabilir. Fiyat petformans noktasinda. Golf yerine daha ucuz olan 308,208,clio hatta Astrayi bile tercih edebilir Fransizlar. Ama tum avrupanin en cok satan araci Golf

Avrupada en çok satan araç Golf diyemeyiz, ancak Avrupa da en çok satan marka Volkswagen olabilir. Dünyanın en çok satılan aracı ya Clio dur yada Sandero. Burada şirket filolarının da etkisi var.

Volkswagen içerisinde ise bu sene en çok satılan araç T-Roc oldu. Burada bile bir kaç kez arkadaşlar istatistik verisi paylaşmıştı daha önce. Hatta son gördüğüm bilgiye göre Tiguan satışları bile çok artmış son dönemde.

Fransa'da son yıllarda Vag grubu şaha kalktı diyebiliriz. Artık bazı şirketler Clio yerine Golf filosu kuruyor. Ama bu sıradan vatandaşın istatistiğini etkilemez.Vatandaşın istatistiği açıkça SUV gösteriyor.

Zaten bahsedilmis ama trde yuksek otv nedeniyle vw ekstra subsvansiyonla arac gonderiyor buraya.
O zamanda elinde en az maliyetli ve diger ulkelerde cok satamayacagi modelleri gonderiyor.

Tiguan Golf bunlar zaten cok satiliyor avrupada, trye neden dusuk kar marji ile gondersin?

Konu içerisinde bazen konu dışı sohbet/muhabbete izin veriliyor fakat gereksiz tartışmalar konunun önüne geçiyor. Bu yüzden bazı yorumlar kaldırılmıştır.

Avrupa’da 2025 yılının ilk yarısında en çok satan araçlar arasında 4. sırada Troc, 5. sırada Golf var. Sandero'nun satmasının en büyük sebebi ucuz ve lpgli olması yazıyordu yabancı kaynaklarda. Clio ve 208'de yine ulaşılabilir fiyatlarda. B ve C segment suvların yükselişi devam ediyor.

Elon Musk avrupada tepki görmeseydi bu listede Model Y'yi de görürdük.

1763230795880.png

2024 yılı satışları

1763231330888.png

Bu verilere göre VW Avrupa pazarında Golf ten vazgeçmiş değil. Türkiye ye özgü bir durum var.

Geri