Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Avrupa Eylül ayı satışları
1.jpg
Bu “bence” tam olarak gerçekci deyemeyiz,

Romanya veya Bulgaristan’da AB ülkesi olmasına karşın buradaki yerel halkın kaçının Tesla Model Y alacak gücü var, gerita kalan halkın kaçının 3.cü sıradaki Dacia Sandero alacak gücü var.

Buna karşın; Fransa ve Almanya’da 6 ay şehir şehir gezi yapsak 19.200 adet satılan Dacia Sandero ‘nun kaç tanesini Fransa ve Almanya veya İtalya gibi ülkelerde görebiliriz…?

AB ülkerinden bahsetmemize rağmen bir de bu listeye AB üyesi olmayan ülkeler de dahil ise Arnavutluk, Bosna Hersek gibi ülkelerde kaç kişimTesla Model Y alabilir kaç kişi Dacia Sandero olabilir bununsorgulamak lazım :)

Bu tür listeler aşağı yukarı doğruyu yansıtıyor olabilir ancak bazı şeyleri hesaba katarak değerlendirmek lazım.

Teslayı bu kadar yüksek çıkartan nedir bilmiyorum. Fransa'da azımsanmayacak kadar çoklar ancak listenin ilk 5'ine gireceğini sanmıyorum. Toyota/Kia bile belki daha çok satıyordur. Belki Hollanda, Belçika olabilir listede yukarılara çıkmasının nedeni. Bu civarda ki ülkelerde halk elektriğe oldukça sıcak bakıyorlar. Bir de ülkelerinin coğrafi yapısı elektriğe çok uygun. Kia araçların yukarılara çıkmasında da yine hollandanın etkisi olabilir. Hollanda'nın Fiat'ı gibi bir şey o marka.

Dacia mesela Romanya'nın renosu gibi bir şey. Peynir/ekmek gibi satılıyordur.
Ama mesela Bulgaristan'da Dacia sayısı Mercedes E250 sayısı kadar bile gelir mi bilmiyorum. Bulgarlar gösterişlerine düşkün olduğu için onlarda Mercedes, BMW, Audi gibi markalar ön planda.

Almanya'da zaten Volkswagen markası neredeyse her ev de var gibi bir şey. Diğer Alman markaları da yine almanya da yoğunlaşıyor.

Ayrıca son 3-5 yılda Fransa'da aşırı alman markaları satılmaya başlandı. A3 ler, Golfler, Troc, Tcross her sokakta en az 1-2 görmek mümkün. Ancak yinede Renault her zaman başı çekiyor. Dacia ise belki bir Citroen kadar satıyordur. Yaşlı nüfus çok fazla ve yaşlıların sevdiği bir marka Dacia. Ucuz, Yeni ve Garantili. Ford Puma da aynı sebepten dolayı ortalıkta çok geziyor. Ben Golf'u aldığım zamanlarda aynı paraya 5yaş küçük bir Puma alabiliyordum piyasa olarak.

İsviçre listeye dahil mi bilmiyorum ama orada da Alman araçları çoğunlukta.

Klima zaten ferahlatmak için yahu.,

Arabayı 10 dk. güneşin altına park etsek, geri geldiğimizde içi hamam gibi olucak..? Eee hani biz ferahlamak istiyorduk..?

Ülkede 4 mevsim yaşanıyor, her yer günlük güneşlik Kasım ayına girmek üzereyiz Avrupa’da olsak kabul, sürekli bulutlu hava, sürekli yapmıur, adamlar bazı aylar güneşi göremiyorlar, pisikolojik destek alıyorlar, İskandinav ülkelerinden zaten hiç bahsetmiyorum bile,

Dünyada eşi benzeri olmayan bir ülkeye sahibiz, Ağustos ayında denize girip aynı anda Giresun, Trabzon yaylalarında serinleyebilir, aynı anda Erzurum’da kar tatili yapabilecek bir ülkemiz var yahu, ülkenin 4 bir yanı denizlerle çevrili,

Denize sahip olan bazı ülkeleri düşünün 45-50 derece iklime sahipler, deniz desen deniz değil o kadar sıcak ki deniz sanki kaynar tuzlu su gibi bişey, bizde böyle mi..?

böyle bir ülkede “ferahlamak” bu zor olmamalı bana göre :)
Misal Adana dün 32 dereceydi ama 60 km kuzeye Pozantıya git hem buz gibi hem kar var orasıda Adana:)

Golf PHEV kasko değer listesine eklenmiş.

2025 VW Golf eHYBRID 204 DSG LIFE 153-1687 - ₺3.112.000,00

Satış fiyatı 2500 tl civarında olacak gibi duruyor.

2350 tl civarına mis gibi Style paket varken kim ne yapsın plug-in hybrid'i. :) Üstelik bagaj da küçülüyor yok yere. Dolu gelirse o zaman düşünen olur belki.

Son düzenleme:
Golf PHEV kasko değer listesine eklenmiş.

2025 VW Golf eHYBRID 204 DSG LIFE 153-1687 - ₺3.112.000,00

Satış fiyatı 2500 tl civarında olacak gibi duruyor.

2350 tl civarına mis gibi Style paket varken kim ne yapsın plug-in hybrid'i. :) Üstelik bagaj da küçülüyor yok yere. Dolu gelirse o zaman düşünen olur belki.
Ben de karmaşık yapısı dolayısıyla almam ama biri 116bg diğeri 204bg :)

Ben de karmaşık yapısı dolayısıyla almam ama biri 116bg diğeri 204bg :)
Honda civicler 182 beygir!!

Bu arabayı 182 hp diye göklere çıkarabilirmiyiz ? (Honda civicin cenaze namazı 3-4 yıl önce kılındı. Gömülmeyi bekliyor halen)

Vw doğusta farkında

Bu phev golf aracı alacak adam beygir oltasına takılacak anca öyle alacak. (Drag arabası niyetine alır +stage5 yazılımla 204 den 244 e çıkarır.)

Phev oldugu icin alacak adam zor bulurlar.

Honda civicler 182 beygir!!

Bu arabayı 182 hp diye göklere çıkarabilirmiyiz ? (Honda civicin cenaze namazı 3-4 yıl önce kılındı. Gömülmeyi bekliyor halen)

Vw doğusta farkında

Bu phev golf aracı alacak adam beygir oltasına takılacak anca öyle alacak. (Drag arabası niyetine alır +stage5 yazılımla 204 den 244 e çıkarır.)

Phev oldugu icin alacak adam zor bulurlar.
2.3 2.4 civarından formentor plugin sattı cupra geçen ay. Bayilerde araba kalmadı. Alacak adam da aramadılar açıkçası peynir ekmek gibi sattı araba. Golfte aksi yaşanması için bir sebep görünmüyor.

2.3 2.4 civarından formentor plugin sattı cupra geçen ay. Bayilerde araba kalmadı. Alacak adam da aramadılar açıkçası peynir ekmek gibi sattı araba. Golfte aksi yaşanması için bir sebep görünmüyor.
Anonsu tekrar geçiyorum

Almazlar demedimki

Alanlar alacak tabiki golf phev leride

Ama alma sebebleri 204 hp olması

Phev ekonomisi aşkına alan olmaz

Ben 2300 e style golf alırım gecerim (1.5 116 lık)

Golf life bugün ayın son günü alınmalı mı? Önümüzdeki ay beklenmeli mi? 2 aydır aynı fiyata satılıyor?

Golf life bugün ayın son günü alınmalı mı? Önümüzdeki ay beklenmeli mi? 2 aydır aynı fiyata satılıyor?
Kasım ilk hafta Golf için kampanya olup olmayacağını göreceğiz.

Normalde kampanya yapmaları lazım Kasım da.

Geri