Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benimde ege kıyılarının korkulu rüyası mıncır taşı diye tabir edilen taşlardan sürücü kapısına denk gelmiş. Tatil dönüşü fark ettim yıkama sonrası geçmeyen beyaz lekeler oluşmuş. Napsam bilemedim, buraları okuyorum, fayda/maliyet yönüyle düşündüğümde arafta kaldım ppf konusunda.

Lacuna marka olanın ppf maliyeti bir araç için 7-10.000 civarı değişiyor; malzemeden eminseniz “merdiven altı şu şu usta …” deyip geçmeyin. Malzeme sağlamsa el işçiliği iyiyse gidin en makul olana yaptırın. 100.000 çeken de aynı malzemeyi kullanacak 35-40 diyen de, gerisi pazarlama yeteneğine göre net kar oluyor. Aynı malzeme ile yapılan bir ürüne 100 vermektense 40 veririm, varsın bir iki baloncuk kalsın.

Ppf in tipine göre malzeme kalitesi farklıdır.

En ucuzu tph olandır. Tph bildiğimiz naylondur. Faydasından çok zararı olabilir. Çok kolay yırtılır, çizilir, sararır ve boyaya zarar verebilir. Kesinlikle önermem.

Orta seviye tpx olandır. Pvc ile poliüretan karışımıdır. Tph a göre daha dayanıklıdır. Ancak dayanıklılık ve koruma konusunda çok da tatmin edici değildir.

En iyi seviye tpu olanıdır. %100 poliüretan malzemedir. Çok zor yırtılır, esnektir, sararma yapmaz, çizikleri kendi kendini yenileme özelliği ile kapatır, boyaya zarar vermez. Fiyat olarak pahalıdır.

Yaptırıp yaptırmama konusunda herkesin kendi kararı, yaptırılacaksa tpu malzemeden yaptırılmasını öneririm.

Film kaplanmış bir kaporta parcasında

Boya ölçumü nasıl yapılıyor ? Ya da
yapılabiliyormu ?

Ben filmi bir aracı expertize soktugumda net deger/sonuç isterim

Sonuç?

Filmli araba satmam/almam

Araba anadan doğma çıplak olsun. Boyasını net ölçelim

Telefonu cam film ve şeffaf kılıfla kullanıyorum.Birkaç defa yere düşürdüm ekrana bir şey olmadı.Arada yanlardan çatladı cam koruma filmi değiştirdim.Bu defa kaliteli olsun dedim kırılmayan daha yumuşak kaliteli film yaptırdım.Bir süre önce arabadan inerken cebe koyarken telefon düştü yerden aldım ekran sağlam ama tuşlar çalışmıyor evde telefonu çaldırıyorsun açamıyorsun.Sonuçta ekran arkasındaki bağlantıyı sağlayan şerit bant gibi bağlantı elemanı kopmuş.
Orijinal cam 2500, A kalite 1500
Yap kardeşim A kalite devam.
Bu kaplamalar bana ters taş vuruk önemli değil.

yapılabiliyormu ?

Sonuç?

Uzun süre kullanmayacaksan yaptırmanın hiç bir manası yok zaten hocam.

Kaplamalı araç alırken de adam dediği dışında bir şey olmadığını iddia ediyorsa filmi sök ekspere sok.

Hee adam diyorsa ben Sökmem alıyorsan böyle al, adam zaten bir şey çeviriyordur. Bu kadar basit

yapılabiliyormu ?

Sonuç?

TPU malzemeler 180 mikron çıkar. Aracınızın orjinal boya kalınlığı ise 100-120 mikron arasındadır. 180+120 = 300 mikron gelmesi lazım ppf kaplı boyasız bir aracın. Ayrıca aracın boya kontrolü sadece makine ile yapılmaz! Kaportadaki maskeleme izi, boya tozu, ton geçişleri gibi ışık altında kontrolleri gereklidir. Makine bizlere sadece yapılan işlemin boyutu konusunda yardımcı olur. 2000 mikron kalınlığında ölçüm yaptıysan orada çok fazla macun vardır. Ortalama kağıt para ikiye katlandığında 300-400 mikron değer verir. Gerisini siz düşünün.

PPF kaplanmış araç almamak sizin inisiyatifinizde tabii ki ancak ben yapılan PPF 'in malzeme ve işçilik kalitesine göre o arabaya fazla para bile veririm. Dış etmenlerden fazlasıyla koruyor sizi. Aracınız ilk gün ki kondisyonunda kalıyor.

Dizayn Auto İzmir 180 mikron tpu ya 60bintl fiyat, 7 yıl garanti verdi. Güzel para gerçekten. Önceki arabamda seramik kaplama oldukça popülerdi. Israrla yaptırmaya çalışmıştı bayi. Ama yaptırdıktan sonra sıfır arabaya polisaj yaptırmanın aslında zararlı olduğunu anladım. Tamamen teşkilat kurmuşlardı yeni araba alıcılarına. Ppf konusuna dönecek olursak. İzmir gibi bir yerde boyaya zarar verme ihtimali yok mu. Diyelim ki oldu. Bu firmaların işletme yapısını bilmiyoruz. Sigorta şirketleri gibi esas sermayeleri vs. yok. Üç neş yıl sonra muhatap bulabilir miyiz, meçhul. Beyaz eşya firmaları, otomobil firmaları iki yol garanti verirken bunların garanti olarak 7 yıl gibi bir süre vermeleri ne kadar inandırıcı. Kafama taktığım bir husus da, uygulama yapılırken kapı kolları ve iç trim vs. sökülüyor. Falçata izi kalma riski de cabası. Gerçekten faydalı ve gerekli olduğuna kanaat getiremedim. Hem çok para hem de furya gibi geliyor.

Son düzenleme:
Dizayn Auto İzmir 180 mikron tpu ya 60bintl fiyat, 7 yıl garanti verdi. Güzel para gerçekten. Önceki arabamda seramik kaplama oldukça popülerdi. Israrla yaptırmaya çalışmıştı bayi. Ama yaptırdıktan sonra sıfır arabaya polisaj yaptırmanın aslında zararlı olduğunu anladım. Tamamen teşkilat kurmuşlardı yeni araba alıcılarına. Ppf konusuna dönecek olursak. İzmir gibi bir yerde boyaya zarar verme ihtimali yok mu. Diyelim ki oldu. Bu firmaların işletme yapısını bilmiyoruz. Sigorta şirketleri gibi esas sermayeleri vs. yok. Üç neş yıl sonra muhatap bulabilir miyiz, meçhul. Beyaz eşya firmaları, otomobil firmaları iki yol garanti verirken bunların garanti olarak 7 yıl gibi bir süre vermeleri ne kadar inandırıcı. Kafama taktığım bir husus da, uygulama yapılırken kapı kolları ve iç trim vs. sökülüyor. Falçata izi kalma riski de cabası. Gerçekten faydalı ve gerekli olduğuna kanaat getiremedim. Hem çok para hem de furya gibi geliyor.
Hocam bu malzeme gıda gibi bozulan malzeme değil sonuçta; esas olay aslında güneş görme meselesi. Güneş görme süresi uzunsa bu süreler anlamlı, yok güneş görmüyor; evde garajda, işte garajda ise aracınız bu süreler oldukça uzun olarak uygulanabilir.

Geri