Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yaşadığınız coğrafyaya bağlı.

Arabam 2000 km de iken kaputumda küçük küçük bir sürü çizik vardı. Boya kalkmış şekilde. Nerdeyse hiç uzun yol yapmamıştım. Kaput ppf yaptım hemen.

Sanırım ön 3 parca poşet kaplamaya lumarr/stek bayilerinde 25-30 bin isteniyor.

Full kaplama 80 bin ? falan sanırım

merdiven altı Filimci Tahir in yerinde 3 parca 10 bin full kaplama 35 bine yaparlar ama bu durum zaten konu dışı

Verdigim paranın karsılıgına bakarım ben

Ben 8 yıl/109 bin km sonunda kaputta 4 adet taş izine folyo / film kaskosu primi olarak 30 bin vermem

38 tane taş izi olan verip vermemeyi analiz etsin tabi.

İphone telefona 100 bin degil 200 binde rahat rahat verecek olan varken , bu 200 binin karsılıgını ben alıyorum diyende var tabiki

Ben bi telefona 10 bin verririm gecerim

109 bin km sonunda 4 taş izi icin 3 parca adam gibi (lumarr / stek) folyo kaplamayada verecegimde 7-8 bin den fazla degildir.

O paraya sol aynayı kaplamazlar ?

Kendileri bilir!

merdiven altı Filimci Tahir in yerinde 3 parca 10 bin full kaplama 35 bine yaparlar ama bu durum zaten konu dışı

Ben 8 yıl/109 bin km sonunda kaputta 4 adet taş izine folyo / film kaskosu primi olarak 30 bin vermem

İphone telefona 100 bin degil 200 binde rahat rahat verecek olan varken , bu 200 binin karsılıgını ben alıyorum diyende var tabiki

109 bin km sonunda 4 taş izi icin 3 parca adam gibi (lumarr / stek) folyo kaplamayada verecegimde 7-8 bin den fazla degildir.

Kendileri bilir!
Benim acayip taş izi vardı. Mecbur yaptım. Araba 2-3 aylık olmasına rağmen 5-6 tane vardı. 8 bine sadece tamponu hallettim.

Dediğiniz gibi fiyatlar ppf olayı yaygınlaştığından beri çok arttı. 2 folyoya 100 bin istiyorlar

Kendileri bilir!
Farzedelim 20 tane tas izi var. Ne olacak araci pert parasina mi satacagiz anlamiyorum ki. Tas izi olursa rotus boyasi yaparim gecerim. Fiyat duser miyim? Tas izi var diyen gitsin sifir arac alsin.

Kendileri bilir!
Aynalar zaten Ppf kaplanamıyormuş 🙂

Farzedelim 20 tane tas izi var. Ne olacak araci pert parasina mi satacagiz anlamiyorum ki. Tas izi olursa rotus boyasi yaparim gecerim. Fiyat duser miyim? Tas izi var diyen gitsin sifir arac alsin.
yarın uzun yolda Kaputta 3-5 tane serseri taş izi mi ?

Yoksa yolun ortasında hallice bir çukura 70-80 km hızla girip cıkıp alt düzenin hassas terazi ayarlarının icine etmek mi ?

Ben çukura girip çıkarsam 2 ay rüyama girer

kaputta 2-3 tane mikro taş izi umrumda olmaz.

Birde şu kötü yakıt olayı ?

Şu ana kadar 4 kere kötü yakıta denk geldim.

Arabanın anası ağlıyor motor ömründen yiyiyor ? Esas bunu keder yapmak lazım

Aracı İstanbul Avrupa yakasından bayiden teslim aldıktan sonra Ankara’ya dönerken araç henüz 300 kmde iken görseldeki olay başıma geldi, Ppf olsa da koruyacağını sanmıyorum…

IMG_6583.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracı İstanbul Avrupa yakasından bayiden teslim aldıktan sonra Ankara’ya dönerken araç henüz 300 kmde iken görseldeki olay başıma geldi, Ppf olsa da koruyacağını sanmıyorum…IMG_6583.jpeg
Ppf olsada korumaz tabi bu büyüklükte taşı

Gidin yetkili Lumarr bayisine sorun

Ppf kaplamalarınız DOLU yağışı icinde koruma sağlıyormu ?

Alacagınız cevap net "HAYIR" dır.

ilkokulda defter kitap kaplamak zorunlulugu vardı ? (80 ler)

Zorunlu oldugu icin kaplardık

Zorunlu olmasa ne ugraşcammm abicim

yarın uzun yolda Kaputta 3-5 tane serseri taş izi mi ?

Yoksa yolun ortasında hallice bir çukura 70-80 km hızla girip cıkıp alt düzenin hassas terazi ayarlarının icine etmek mi ?

Ben çukura girip çıkarsam 2 ay rüyama girer

kaputta 2-3 tane mikro taş izi umrumda olmaz.

Birde şu kötü yakıt olayı ?

Şu ana kadar 4 kere kötü yakıta denk geldim.

Arabanın anası ağlıyor motor ömründen yiyiyor ? Esas bunu keder yapmak lazım
Geçen yangınlar sebebiyle elektrik kesmişlerdi bisikletle 30 km/h ile çukura girdim.

Bisiklet de yol bisikleti amortisör yok. Lastiğim patladı, jantım yamuldu. Bisiklete bile 1 gün oturup ağıt yakacaktım. Bisikletim için bile bu kadar üzüldüysem arabayı siz düşünün.

Mikro taş izleri satarken sorun oluyor maalesef

Geçen yangınlar sebebiyle elektrik kesmişlerdi bisikletle 30 km/h ile çukura girdim.

Bisiklet de yol bisikleti amortisör yok. Lastiğim patladı, jantım yamuldu. Bisiklete bile 1 gün oturup ağıt yakacaktım. Bisikletim için bile bu kadar üzüldüysem arabayı siz düşünün.

Mikro taş izleri satarken sorun oluyor maalesef
Tartışmaya çok açık bir konu ppf

Geçmişte forum üzerinden ppf ile ilgili yorum yapmıştım 2023 model aracım ön 3 parça ppf kaplamaydı bayiiden çıktı dönüşümünü yaptık hedayelik bayi ppf i vardı aracımda. Araç daha 1000 kilometrede değilken kaputun sağ tarafı, çamurluğun komplesine denk gelecek şekilde park halinde motorsiklet düştü . 2 parçada ezildi . Boya kalktı mı ? hayır. Boya yüzeyine en ufak bir zarar gelmedi ppfi kısmi kalktı sadece istanbulda bilindik bir göçükcüde kaputun kenar kısmı sadece çekildi, çamurluğa 1 gün süren bir boyasız onarım işlemi yapıldı . Herhangi damarlanma vs kalmadı 2 parçada da . 2024 yılında aracın yılı dolmadan sattığımda ekspertizde kaputta pdr çıkmadı sadece çamurlukta çıktı(alıcıya fotoğraflarıyla sunmuştum)

Senaryo : Araç ilk önce özön servise çekildi boyanmaz değişir dediler çamurluk için, kaputun kenar kısmında olduğundan sadece boyayla kurtarabilir şekilde bir yorum aldık. Özel bir servis ise çamurluğun boyanacağını kaputtaki gamzelerin çekileceğini söyledi.
Eğer o çakmasyon tpu film aracın üstünde olmasaydı boya yüzeyindeki çizikten ötürü boyasız onarım işlemi pek manidar olmayacaktı iki parça da boyanma yoluna gidilecekti serviste. Kasko hasarsızlığının gitmesi,Araca işlenecek dolgun tramer kaydı ve değer kaybı alamayacak olmak derken zarar silsilesi.

Günümüz ülke şartlarında kaput çamurluk işlemli 1 yaşında 10.000 de aracı satarken kafadan en az 100k-150k zarar yazacaktım. (1.130 a satıldı araç hatasız 2022 model 30.000de arabalar 1 milyondu)

O dandirik çakmasyon ppf boya yüzeyini koruduğu için boyasız onarımla çiziksiz kusursuz damarsız şekilde aracımı piyasa rakamından sattım.

Eğer ppf'den beklentisi seken taşlardan önlem almaksa çokta bir espirisi olduğunu düşünmüyorum 3-5 taş izinin muhafaza edilmesinin. Bunun için aracı kaplatmaya bütçe ayırmam şahsen. Yapılacaksa uzun yıllar binilecekse komple kaplatmak , benim başıma gelen gibi saçma sapan durumlardan koruyacaktır. Basit kaza durumlarında sadece boyasız onarımla değer kaybı yaşatmadan önüne baktıracaktır kullanıcısını.

Tartışmaya çok açık bir konu ppf

Geçmişte forum üzerinden ppf ile ilgili yorum yapmıştım 2023 model aracım ön 3 parça ppf kaplamaydı bayiiden çıktı dönüşümünü yaptık hedayelik bayi ppf i vardı aracımda. Araç daha 1000 kilometrede değilken kaputun sağ tarafı, çamurluğun komplesine denk gelecek şekilde park halinde motorsiklet düştü . 2 parçada ezildi . Boya kalktı mı ? hayır. Boya yüzeyine en ufak bir zarar gelmedi ppfi kısmi kalktı sadece istanbulda bilindik bir göçükcüde kaputun kenar kısmı sadece çekildi, çamurluğa 1 gün süren bir boyasız onarım işlemi yapıldı . Herhangi damarlanma vs kalmadı 2 parçada da . 2024 yılında aracın yılı dolmadan sattığımda ekspertizde kaputta pdr çıkmadı sadece çamurlukta çıktı(alıcıya fotoğraflarıyla sunmuştum)

Senaryo : Araç ilk önce özön servise çekildi boyanmaz değişir dediler çamurluk için, kaputun kenar kısmında olduğundan sadece boyayla kurtarabilir şekilde bir yorum aldık. Özel bir servis ise çamurluğun boyanacağını kaputtaki gamzelerin çekileceğini söyledi.
Eğer o çakmasyon tpu film aracın üstünde olmasaydı boya yüzeyindeki çizikten ötürü boyasız onarım işlemi pek manidar olmayacaktı iki parça da boyanma yoluna gidilecekti serviste. Kasko hasarsızlığının gitmesi,Araca işlenecek dolgun tramer kaydı ve değer kaybı alamayacak olmak derken zarar silsilesi.

Günümüz ülke şartlarında kaput çamurluk işlemli 1 yaşında 10.000 de aracı satarken kafadan en az 100k-150k zarar yazacaktım. (1.130 a satıldı araç hatasız 2022 model 30.000de arabalar 1 milyondu)

O dandirik çakmasyon ppf boya yüzeyini koruduğu için boyasız onarımla çiziksiz kusursuz damarsız şekilde aracımı piyasa rakamından sattım.

Eğer ppf'den beklentisi seken taşlardan önlem almaksa çokta bir espirisi olduğunu düşünmüyorum 3-5 taş izinin muhafaza edilmesinin. Bunun için aracı kaplatmaya bütçe ayırmam şahsen. Yapılacaksa uzun yıllar binilecekse komple kaplatmak , benim başıma gelen gibi saçma sapan durumlardan koruyacaktır. Basit kaza durumlarında sadece boyasız onarımla değer kaybı yaşatmadan önüne baktıracaktır kullanıcısını.
Siz işin içindesiniz daha iyi bilirsiniz böyle şeyleri.

Şahsi olarak taş izleri çok canımı sıkıyor. Satarken kıllatan bı adam denk gelirse o tiplerden de korunma yolu bana göre.

Başınızdan geçen olay bir örnek. Aynı şekilde gereksiz olduğunu savunup başka örnek verebilecek de vardır. Tamamen kişiye bağlı

@Atesci

Bir Arkadaşın Bu kazada ?

Araçda ppf falan yok ! arka kapı + çamurluk bu hale geldi .

Boyada deformasyon olmadığı için maslak recai usta bu hale getirdi.

Yani buradan her darbeli kazada boya deforme olacak , boyanın deforme olmaması icin ppf şarttır sonucu çıkaramayız.

Kaldı ki sizin aracınıza soft bi sekilde motosiklet devrilmiş.

Benim verdigim örneklemede yandan baska bir aracın çarpması durumu varki boyada deformasyon yoktu.(Ppf yok)

https://www.golftutkusu.com/topic/13013-ist-maslakta-bir-gocuk-ameliyati/

Hocam hayirli olsun.Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin. Vaktiniz varsa ve cevaplayabilirseniz sorularim olacak A3 sedan ile ilgili.
1-Ne zaman kac tl ye aldiniz?
2-Onceki araciniz golf ise buyukluk anlaminda kayda deger bir fark var mi? ( 2 cocuk var yeter mi sizce)
3- Donanim olarak yeterli mi ?( advanced s line)
4- Trim sesi konfor suspansiyon yeterli mi? Golften iyi veya kotu anlaminda cok fark var mi?
5- Ses sistemi golf ile karsilastirirsak harika diyebiliyor muyuz?

1. Geçen cuma 2.830.000’e aldım. Ötv 145.000 kadar girdi. Çarşamba parayı versem girmeyecekti.
2. İki çocuk için yeter
3. Advanced artı premium paket var. Elk koltuk cam tavan Kör nokta vs var. Donanım çok iyi bence
4. 150 km oldu kullanalı. Pek fikrim oluşmadı ilk heyecanla ama Golf sanki daha yumuşak
5. Golf’ten iyi

@Atesci

Bir Arkadaşın Bu kazada ?

Araçda ppf falan yok ! arka kapı + çamurluk bu hale geldi .

Boyada deformasyon olmadığı için maslak recai usta bu hale getirdi.

Yani buradan her darbeli kazada boya deforme olacak , boyanın deforme olmaması icin ppf şarttır sonucu çıkaramayız.

Kaldı ki sizin aracınıza soft bi sekilde motosiklet devrilmiş.

Benim verdigim örneklemede yandan baska bir aracın çarpması durumu varki boyada deformasyon yoktu.(Ppf yok)

https://www.golftutkusu.com/topic/13013-ist-maslakta-bir-gocuk-ameliyati/
Boyada deformasyon olmadığı için çok şanslıymış hocam çok tatlı dokundurmuşlar parçaya ama herkes bu kadar şanslı olamayabiliyor.

Şahsen 4-5 yıl bineceğimi bilsem ve garajda değilde kapıda yatan bir araç alacak olsam,kendimi riske atmam istanbul gibi kasapların bol olduğu şehirde kendimi korumaya almak isterim ancak marka adı altında fahiş fiyat uygulayan firmalardan kesinlikle değil.

Fiyat konusunda büyük bir eleştirim olacak size katılıyorum. İstanbulda işi gücü bol kaplama işiyle uğraşan bir arkadaşım var 3-4 senedir tanışığız . O havalı markaların uygulamasını yapan bir işletme burası.

X marka kaliteli 180 mikron bir ppf uygulama ücreti,boya yüzeyi hazırlama söküm kaplanması cartı curtu kabaca C hatchback için 70.000TL civarı eğer araç üstünde folyo yoksa
C hb bir araç için adı popüler 180 mikron kendini yenileyebilen folyo maliyeti 20-23.000 civarı
O gün çalışan eleman başı sigortası dahil 2300 TL (sabit elemana bile günlük hesap yapılıyor 2 sabit işçi var hem polisaj hem kaplama için)
Yani matematiği çok karmadan söylüyorum taş çatlasın 30k maliyeti var 1 aracın. Eğer araç 0 ise 1 günde , boya yüzeyi vahim durumdaysa 1.5 günde teslim edip varsa (ki boş geçmiyor) 2.aracın polisaj işlemlerine başlıyorlar.

Yani araç başı 30.000 Civarı kar bırakıyor. O fahiş fiyatların arkasındaki kar kısmına bakınca 70.000 bir araca komple kaplama yapmaktansa bırakın yara kanasın deme taraftarıyım.

Uygun fiyatla kaliteyi satın alabiliyorsam ve uzun yıllar bineceksem artık günümüz koşullarında aracı kaplatmak kulağa makul geliyor.

Ppf olsada korumaz tabi bu büyüklükte taşı

Gidin yetkili Lumarr bayisine sorun

Ppf kaplamalarınız DOLU yağışı icinde koruma sağlıyormu ?

Alacagınız cevap net "HAYIR" dır.

ilkokulda defter kitap kaplamak zorunlulugu vardı ? (80 ler)

Zorunlu oldugu icin kaplardık

Zorunlu olmasa ne ugraşcammm abicim
Bir arkadaşım Stek marka kaplatmıştı kaputu , taş izinden hem folyo delinmiş hem de boya kalkmıştı

Geri