0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

@dmnynsn
Selam,
Anladığım kadarıyla filtreleri ve motor yağını kendiniz satın alarak dışarda bakım yaptırmaktan vazgeçtiniz sanırım ve yetkili serviste bakımı yaptırdınız,

Paylaştığınız faturada herşey normal gözüküyor,

Türkiye’de yağ filtresi olarak 04E 115 561T (markası: FiL Filtre / Made in Turkey) kullanıyorlar,

Avrupa’da yağ filtresi olarak 04E 115 561AC (markası: Mann Filter / Made in Germany) kullanıyorlar,

Biri diğerinden pahalı da değil, Her ikisi de aynı fiyat,

Türkiye’de yetkili serviste ben özellikle 561AC kodlu olan filtreyi istiyorum derseniz kullanıyorlar,

Tabii anladığım kadarıyla 561AC kodlu filtrenin stoklarını eritip, sonrasında siparişe kapatacaklar, sadece 561T kullanılsın diye muhtemelen Türkiye üretimi olan yerli filtre üreticisinin talebi üzerine bu yola gidecekler,

Hayırlı olsun. :)

Son düzenleme:

0-20 yagdan 0-30 yağa kendi hür iradesiyle gönüllü geçen bizzat tecrübe eden birinin yorumları olsaydı iyi olurdu ?

Yani tavsiye üzerine 0-20 den 0-30 yağa geçecek birinin 0-20 ile aşırı yağ eksiltmesi lazım ki bu işe girebilsin.

Şu an sanırım kaptunda 508-509 / 0-20w yazan herkes bu yagdan devam edecek gibi duruyor.

Ama bir kisi 2-3 yıl tecrübe edip 0-30 yağ kullansa gerisi gelir

Gönüllü "Fedai" lazım.

Edit : fabrikasyon fren hidroligini halen hiç degistirmedim . Araç 9 yaşında

Marifet mi ? Degil tabiki

Ama 2 yılda bir fren hidroliği degistirenler boşuna degistiriyor.

Abartmadan 4 yılda bir kurtarırmı ?

Bilmem ? Denemek lazım

Ben 9 yıl denedim
Hocam bu konudaki fedai adayı ben oldum sanırım

2020 DPC 1.5tsi motor a3'e 0W-20 koymadım. 0W-30 koydum.

Araçta kat iptal yani downpipe vardı. Stage1+ yazılım vardı.

Eksiltme yaşamamak adına bunu yaptım bir de zaten kat olmadığı için 0W-30'un opf/katalizörde tıkama yüksek kurum birikmesi gibi bir durum olmayacağını düşünüyordum.

2021 eTsi 1.5 DFY kodlu motora 0W-20 koydum. Araçta yine egzoz sistemi, yine yazılım mevcuttu . Araç çok çabuk şişiyordu, Yağ sıcaklığı çok seri yükseliyordu. Öteki bakıma kadar araç kalsaydı istisnasız 0W-30'a çıkardım

0W-20'nin emisyon namına olduğunu düşünürsek uygun olduğu gerekçesiyle 0W-30 koymanın bir zarara yol açacağını düşünmüyorum şahsen.

Hocam bu konudaki fedai adayı ben oldum sanırım

2020 DPC 1.5tsi motor a3'e 0W-20 koymadım. 0W-30 koydum.

Araçta kat iptal yani downpipe vardı. Stage1+ yazılım vardı.

Eksiltme yaşamamak adına bunu yaptım bir de zaten kat olmadığı için 0W-30'un opf/katalizörde tıkama yüksek kurum birikmesi gibi bir durum olmayacağını düşünüyordum.

2021 eTsi 1.5 DFY kodlu motora 0W-20 koydum. Araçta yine egzoz sistemi, yine yazılım mevcuttu . Araç çok çabuk şişiyordu, Yağ sıcaklığı çok seri yükseliyordu. Öteki bakıma kadar araç kalsaydı istisnasız 0W-30'a çıkardım

0W-20'nin emisyon namına olduğunu düşünürsek uygun olduğu gerekçesiyle 0W-30 koymanın bir zarara yol açacağını düşünmüyorum şahsen.

Güzel örnekleme.

Bende 1.5 tsi + 1,5 etsi + 1.0 etsi araclarda farketmeksizin en ufak yağ eksiltme gözlemliyorsam fabrikanın 0-20 kuralını yakıp direk 0-30 a gecerdim

Ben araç garantisi bittikten sonra geçiş yapacağım geçen serviste istedim aslında kabul etmediler…

Ayrıca yabancı dili iyi bir arkadaş kısaca tercüme yapabilir mi…

1.5 tsi veya etsi aracım olsun. 0W20 yağ varken her 5 bin kmde 1 litre yağ eksiltiyor olsaydı direkt 0w30 a yağa geçerdim. Çünkü ben her bakımdan bakıma yağ kapasitesi 4 litre olan araca 3 litre yağ ekleyecek olsaydım sıfır araba tercih etmezdim. Yağ eksilmenin de bir adabı olmalı.

Elimizde 2 araç var 1.2 puretech eat8. Bu iki araç birebir aynı motora, şanzımana ve model yılına sahip. Ancak trafiğe çıkış tarihi yaklaşık 2 ay daha erken bir araçta fabrikasyon 0w20 yağ ile gelirken, trafiğe geç çıkan araçta fabrikasyon 5w30 yağ geliyor. İki aracın da motorunu incelediğimde her şeyin birebir aynı olduğunu gördüm.

Ben uzun vadede bile olsa dahi kurum problemi hariç başka bir zararı olacağını düşünmüyorum. Ancak kurum temizliği isterken araç, hala kullanmaya devam edilirse üst kapak yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Üst kapak problemini de çok çok yüksek kmlerde yaşarsınız bu arada minimum 250-300 bin km

Geri