0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

508 00 509 00 onaylı 0W-20 koyup geçmek lazım. Bu araçlar start stop sistemini ve turboyu çok aktif kullanıyorlar. Hızlı yağlanması önemli diye düşünüyorum. Serviste bunu koyuyor zaten. Bir ara bazıları 5W-30 koyuyorlardı ama onlar da değiştirmişler sanırım. Yağ eksiltmedikten sonra kalın yağ kullanmak ne kadar mantıklı bilemedim.

508 00 509 00 onaylı 0W-20 koyup geçmek lazım. Bu araçlar start stop sistemini ve turboyu çok aktif kullanıyorlar. Hızlı yağlanması önemli diye düşünüyorum. Serviste bunu koyuyor zaten. Bir ara bazıları 5W-30 koyuyorlardı ama onlar da değiştirmişler sanırım. Yağ eksiltmedikten sonra kalın yağ kullanmak ne kadar mantıklı bilemedim.
0w30 504/507 de aynı şekilde 0w20 gibi ilk çalıştırmada hızlı yağlıyor zaten 5w30 da çok hızlı yağlıyor 5 le 0 viskozitesi asıl -30,-40 derecelerde belli olur akma dereceleri birbirine zaten çok yakın. Ama emisyon muhabbeti yüzünden milyarlarca dolar ceza yiyince. Bi gece ansızın motorun hiçbir şeyini değiştirmeden bu yağa geçiş yapıldı sonra yavaş yavaş ilerlettiler

Geri