shell'den omf yetkilisine çiğdem hanıma yönlendirildim. helix dağıtımlarını kendileri yapıyormuş. dediğiniz gibi sadece yetkisi servislere ve belli bir kaç istanbulda satış noktalarına veriyorlarmış. servislere varille, sanayideki ufak satış gibi yerlere de 5lt*3 adet satılıyormuş en az. yetkili servislere de sordum varillerle geldiği için vermiyoruz dışarı dediler evet keza castrol de aynı şekilde varille. eğer isterseniz tuzlada yerimiz ben ileteyim arkadaşlara buraya gelin elden teslim edelim fiyatı karşılığında dediler ama en az 5lt'lik 3 adet satın alma karşılığında. hem uzak hem de 15 litre fazla geldiğinden vazgeçtim. yukardaki 5 markanın birinden güvenilir bir yerden alıp geçicem artık internetten.
Bazı yetkili servisler hem varil şeklinde hem de 1 Lt. ‘lik şişelerde satın alımı yapıyor, haliyle 1 Lt. ‘lik şişelerde müşteriye satış yapıyor ama serviste yağ fiyatı çok ütopik pahalı, bir de kapalı kutu %10 daha pahalı, bir de 1 Lt. ‘lik 5 adet almak maliyeti artırıyor,
Yetkili serviste en son sorduğumda 1 Litre’sini 1.900 liraya satılıyordu, 5 tane ihtiyaç olacağı için bunun anlamı motor yağına 10 bin lira vermek anlamına gelir.,
Castrol ‘ü (Castrol Edge LL IV 0W-20) her dükkanda bulabilirsiniz, Castrol ‘de yalnızca Professional serisi olanların dışarıya satışı yoktur,
Castrol Edge LL IV 0W-20 (castrol yağ satan her dükkanda herkese satışı vardır.)
Castrol Edge Professional LL IV FE 0W-20 (dışarıya satılı yoktur, yalnızca yetkili servisler için tedarik edilir, isteyenler kişiler sadece yetkili servislerden satın alabilir, 1 Lt. lik bidonlarda satılır.)
Castrol / Shell / Liqui Moly / Mobil 1 / Motul bu markaların arasında kalite olarak uçurum farklar yoktur.,
Asıl önemli olan sahte yağa çok dikkat etmektir.