istanbul avrupa yakası shell belki 10 istasyona sordum hiçbirinde 508-509 avl 0w20 yok. düz 0w20 var turuncu olan. gri olan yok.
shell'in kendi sitesinde online satış bulamadım ben. canlı chatten yazdım bir numara verdi orayı arayın dedi hafta içi mesai saatlerinde yoklicam.
İnterntten bakıp sipariş edip shell istasyonundan teslim seçeneği vardı diye hatırlıyorum biraz araştırıp bakabilirsiniz
(VW508.00/509.00 onaylı) Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-20 bu yağın dışarıya satışı yoktur, üretici firma shell bu yağı yalnızca yetkili servislere vermektedir., boşuna farklı farklı benzinciler dolaşıp aramayın,
Tamam o zaman yetkili servislerden temin edelim diye düşünenler olabilir, Fakat 10 servisten 8’i bu yağı varil olarak tercih ettiği için veya tankerin yanaşıp servisin yağ tanklarına dolum yaptığı için satın alma şansınız yoktur, çünkü varil olarak almak veya tankerin dolum yapması daha hesaplı geldiği için böyle yapılır,
İstisnai bazı servisler ise (kapalı kutu olarak) 1 Litre’lik şişelerde satış yapmaktadır,
Dışarda bulabileceğiniz ise; (VW504.00/507.00 onaylı) Shell Helix Ultra Professional
AV-L 0W-30 olandır.
Sonuç olarak başka markalara yönelmenizi öneririm,
VW508.00 / 509.00 onaylı alabileceğiniz yağlar:
Liquii Moly Top Tec 6200 LongLife IV 0W-20
Castrol Edge LL IV 0W-20
Mobil 1 ESP x2 0W-20
Motul Specific 508.00 509.00 0W-20
Not: mobil ‘de en üst segment yağı Mobil 1 serisi’dir, Mobil Super serisi ve Mobil serisi yağları düşük segmentteki yağlarıdır.