GOLF7 1.4 TSİ HIGLINE MANUEL YERİNE HANGİ SEDAN ALMALIYIM


Katılım
4 Ocak 2019
Mesajlar
32
Tepkime puanı
6
İsim
Erhan5525
Merhaba arkadaşlar.Golf kullanıcısı olupta sedan araca geçen ve geçtikten sonra memnun kalan veya kalmayan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.pişman olmamak için hangi tür sedan araçlar tatmin edici olur?

 
Merhaba arkadaşlar.Golf kullanıcısı olupta sedan araca geçen ve geçtikten sonra memnun kalan veya kalmayan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.pişman olmamak için hangi tür sedan araçlar tatmin edici olur?
Hocam bagaj çok çok gerekli değilse golf de kalın. Passat geçerseniz alışkanlıklar devam edecektir. 

Farklılık ararsanız şahsen 3 serisi öneririm. Üzmez kesinlikle...

 
Bekleyip yeni jettayı alın bence.

 
Yusuf abinin dediği gibi bütçe artırılacaksa passat b8 ve 3 serisi güzel arabalar.Passat tam aile arabası ve mantık arabası , bmw ise biraz daha sürüş dinamiklerini ön planda olur...

Diğer türlü bütçe çok artırılamayacak ise ve benzinli olacaksa her ne kadar eski nesil olsalarda 100-110.000tl bandında düşük km ve boyasız passat cc veya jetta alınabilir.CC her ne kadar b7 kardeşide olsa b7 gibi sıkıcı bir tasarımı yok ...Tabii bunda beklentileriniz , bütçeniz , dizel-benzin ne istediğiniz....vs çok önemli.

Eğer tamamen mantık ve fiyat/performans aracı isteniyorsa makyajlı insignia 1.6 dizelleride ben beğeniyorum

Not:Yukarıda saydıklarım arasında dizel çok zaruri ve bütçem azsa insignia olurdu onun dışında onu en son sıraya koyardım.Bütçem düşükse , CC ve jetta arasında duruma göre değerlendirirdim.Dahada yukarıları çıkılabiliyorsa b8 veya içinden geçilmemiş f30 bakardım :)  

 
Bende Jetta comf.vardi1.2.Bildiginiz uzere sedan.Aractaki sikintidan dolayi degistirdim.Golf 1.0 dsg comf.aldim.Golf kullanılabilirlik olarak çok pratik.Hatta jettanin süspansiyonu bagimsizmis lak luk ses geliyordu Golfte ses falan yok torsiyon olmasina ragmen daha guzel.Jetta virajlarda esneyip duruyordu tedirgin oluyordum.Sedanlarda genel olarak bir yalitim sorunu var Golf bariz daha sessiz rüzgar sesi nerdeyse yok Jettada 100 den sonra çok fazla ruzgar sesi vardi.Trim sesi yok kasislerden gecerken Jettadan sesler geliyordu ozellikle direklerden.Bence Golf 8 Dsg olabilir Yada Audi A4 yada Mercedes Cla serisi.

 
kesinlikle Bassat

 
Cevaplar için teşekkürler. Golf öyle bir araç ki bağımlılık yapıyor.Vazgeçmek zor olsa da mecbur sebeplerden önerileriniz doğrultusunda umarım pişman etmeyecek sedan araca geçiş yaparım

 
Golfüm beyaz 1.4 tsi hıglıne manuel 2013 model 57000 km. Kaza boya değişen çok şükür yok. Sınrof cam tavan yok.Fiyat konusunda olması gereken sizce nedir? Sahibinden baktığımda fiyatlar karmakarışık uçan da var uçmaya çalışan da.ben ise ederini bulmak istiyorum fazlasında gözüm yok.

 
@Golftutkudur Dostum Passat a geçersen sadece bagaj avantajin olacak.Golfun 1.4 se Passatla hemen hemen konfor ayni olacak dizelse süspansiyon dan dolayi Passat biraz konforlu gelecek o kadar.Ama daha Premium bir araca gecersen hem sürüş dinamiklerin değişecek hem konfor artacak hemde gorsel açıdan degisiklik katacak.Passati secenekler arasından cikarmalisin bence.Yani Golften Passata gecmenin sadece bagaj acisindan olumlu yani var.

 

Geri
Üst Alt