Bu Golf Alınır mı


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Merhabalar malum sitede ilan numarası:  612785276 olan bir araç var. Highline donanımda koltuk ısıtması sunroofu falan var 2014 model sadece bagaj kapağı boyalıymış. Benim kafama takılan konu aracın kilometresi 128 binde. Bu aracın bir sonraki bakım masrafları falan ne kadar tutar. Bu araç kullanılır mı, dsg şanzuman sorunu falan bahsediyorlar birçok yerde. Arabada şanzımanla alakalı bir sorun var mı yokmu nasıl anlarız aldıktan 2 gün sonra elimizde patlamasın. Bir de fiyatı nasıl bu araca göre. Bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum.

 
4 yaşındaki bir araç için 120k km gerçekten çok fazla. Dgs li bir araç alacaksanız yetkili servis bakımlı olmasına dikkat edin. Siz de aldıktan sonra yetkili serviste bakımlarını yaptırırsanız herhangi bir arıza durumunda iyi niyet devreye girecektir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Ömer Kahraman evet hocam masajlı koltuktu uleddi vesaire birçok özelliği var fakat kilometre bayağı fazla aracı alınca birsürü motor aksamında sorun çıkmasından tedirginim.

 
Araç güzel görünüyor iyi bi eksperle ve yetkili servis bakımlıysa alınabilir km biraz geçmiş ama dizel olduğuna varsayalım benzin için olsa almayın derdim ama dizel için alınabilir 

 
@yusufacs anladım hocam. şanzımanda sıkıntı olup olmadıgını anlayabilirmiyiz almadan önce

 
@yusufacs halbuki tam tersini söylerler hep; dizel olunca 100.000 i geçmişse almayın, benzinli ise milyon km olsa farketmez, ne de olsa dizelin 4 enjektörü benzinlinin sandık motoruna denk ücret olarak.

 
DSG bulunan araçlarda yetkili servis bakımlı olması mutlaka ilk kriter olmalı. VW'yi arayıp plaka veya şase'den servis kayıtlarını isteyebilirsiniz, şayet yetkili serviste bakımları yapıldıysa çıkacaktır kayıtlar.

Araç güzel görünüyor iyi bi eksperle ve yetkili servis bakımlıysa alınabilir km biraz geçmiş ama dizel olduğuna varsayalım benzin için olsa almayın derdim ama dizel için alınabilir 
Hocam dizel motor maksimum yakıt verimliliği için, benzinli motor ise performans odaklı olduğu için yüksek km dizel araçlar aynı km'deki benzinliye göre daha risklidir. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Asıl şunu düşünün 2 sene sonra 160-170 binde olan dsg dizel aracı kime nasıl satacaksınız? 

gerisi teferruat.

 
Değil servis bakımlı, fabrika bakımlı olsa bile satmanız çok zor olabilir.

 
Araç düzenli servis bakımlıysa alınabilir, illa yüksek km diye hurdaya çıkartmanın anlamı yok :)   Ekspertizde motor durumu da ortaya çıkar zaten. 

Motor durumu iyiyse ve yıllarca satmadan binilme niyeti varsa güzel araç. Biraz daha pazarlık yapıp alınabilir.

 
Tabi bir de dizelin amorti süresi var. Yılda 30 bin km yapmıyorsanız dizel almak mantıksız. Bunun hesabı forumda defalarca yapıldı. Bakım masrafları-vergiler vs. Ufak bir aramayla bulabilirsiniz eski konuyu. Diyelim ki 30 bin yaptınız yılda yine de bu km nin üzerine her yıl 30 ekledikten sonra o arabayı kime satacaksınız bir de o mesele var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@AhmetCakmak Haklı olmanızı saklı tutmakla birlikte, uzun yillar binme olayı genel olarak uzun yıllar öncesinde kaldı gibi artık 1-2 yıl binip değiştiyor arabayı genelde herkes, malum eldeki araba hep yeni kalsın istiyor herkes, çok eskiyince yenilemek çok masraflı oluyor.

 

@Serkanasn Evet artık çoğu kişi ağır bakım gibi şeylerle uğraşmamak için daha genç arabalara kayıyor. Tercih meselesi. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt