Otoban hız sınırı 140’a çıkıyor (1 Temmuz’da)


Basar mısın?

  • Yapıştırırım

    Kullanılan: 24 38.1%
  • Bu akaryakıt fiyatlarıyla mı?

    Kullanılan: 39 61.9%

  • Kullanılan toplam oy
    63

Sol şeridi 120’yle işgal edip bunu marifet sayan sürücüler için kötü haber :) Yakıt fiyatları yüksekde olsa bir yere gitmek için zaten o yüksek maliyetler göze alınıyorsa ruh haline ve acele durumuna göre artan hız sınırını hatta aşımını çoğunluk kullanır diye düşünüyorum. Zaten hız sınırı bu durumda değilken ankara otobanın akış hızı 150 civarıydı en azından pusu kuran radarlar ve ortalama hız insanları yolda boşuna tedirgin etmez.
 
Bence iyi olmuş. Uzun yol giderken otoyolda 130-140 a sabitleyip gidiyordum güzel bir hız bence ama böyle bile gitmek zor @fueleconomy dediğiniz gibi solu işgal edip hiç çekilmeyenler çok fazla. Benim kullanım tarzım sollarım sonra müsaitse orta şeride geçerim, yol isteyen olursa orta şeritten bile en sağ şeride geçerim.
 
Sadece otomobil hızı artmıyordur herhalde.
Panelvan, otobüs ve kamyon/et lerde artıyordur sanırım
 
1651830095853.png
Detay verildi!

YID otoyollarda 140
Diğer Otoyolların bazı kesimlerinde 130 olacak ve tabela ile belirtilecek gözüküyor.
Geriye kalan kısımlar yine 120Km de kalacak.

Bütün otoyollarda geçerli değil. yeni açıklanan 140Km limiti.
 
Yani sayın bakan diyorki
Ne kadar çok basarsanız o kadar çok akaryakıt satarız size diyor.

1.2 tsi 70 sabit 3.8 le giden vatandaşın ülkenin ekonomi çarkının dönmesine faydası yok haklı
 
Gene yakıtı, cezayı dert etmeyen godoman tarafına yaradı bu iş.
Ben ise 90-110 arası takılan biriyim ( viraj dahil :cool: ) isterse 200 yapsın limiti, çok da tın, akaryakıt , USD düşmedikten sonra..
 
Başka birşey beceremezler zaten. İş yapmış gibi görünmekten başka birşey değil.
 

Uzun yillar yurtdisinda yasamis birisi olarak kusura bakmayin ama yollar uygun olsa bile "söförler uygun degil" trafikteki insanlarin %80'i araba kullanmayi bilmiyor, sen 140'la basar giderken aynasina bakmadan seridine girecek "söför" ler var bu ülkede, özellikle 06 plakalar, bugün kisacik yolda bile benden söför olmaz, at arabasi bile fazla dercesine tepemi attirdi, küfürü yedi, bir tane bile 06 plakali araba kullanmasini bilene denk gelmedim, simdi tatil zamani, 2-3 tanesi bos istanbul trafigini kitlemeye yetiyor, yok Ankara büyüksehir degil mi? Köyde traktör sürer gibi sürüyorlar.
 

Geri
Üst Alt