Golf 7 Manuel Comfortline mı, DSG Midline Plus mı?


Kesinlikle bir paket üst segment olsun
 

Aynı ikilimde bundan yaklaşık 2 sene önce kalmış birisiydim. DSG Comfortline veya Highline maneul arasında gidip geldim. Bütçem doğrultusunda 2014 model 1.6 TDI highline golf 7 manuel aldım memnunum. Otomatik vites ne kadar rahatlık için önemliyse inanın donanım da bir süre sonra gerçekten önemli bir unsur oluyor. Eşimden dolayı benim de DSG alma durumları ortaya çıktı bu ara aracımı satıp DSG Highline golf'e niyetimiz var hayırlısı. Umarım gönlünüzce güzel bir araca sahip olursunuz.
 
Çok fazla kişi koltuk demiş. Arkadaşlar bu koltuklar gayet rahat şöyle örnek vereyim Ankara-Yalova 500km yolu tek mola ile gidip geliyorum ve 1 gram ağrı olmuyor. Ayrıca bel desteği mevcut.

Tam tersine Comfortline aracı sürdüğümde baldır desteği tam sizin diz bağlarınıza denk geldiği için ben rahatsız olmuştum ağrı yapmıştı.

Eğer Işık paket Midline Plus ise direk alabilirsin. Işık Paket araçlar ileriye dönük High Gateway ile geliyor birçok özelliği destekler direk. (Golf 7.5 ve 2018 sonrası ise)

Hocam Midline koltukların hususen uzun yol konforu konusunda daha başarılı olduğunu neredeyse tüm Golf versiyonlarını deneyimlemiş bir youtube otomobil kanalı da çok kez ifade etmişti. Zoom kumaşın yapısı daha delikli ve yumuşak olduğu için muhtemelen. Ben de çok rahat ediyorum uzun yolda.
Görünüm olarak da Midline'ın çok açık tondaki bej döşemesini alcantara koyu beje göre daha çok beğeniyorum.
Antrasit döşemede ise alcantara çoook albenili geliyor, o ayrı. 🙂

Koltuk tek başına bir tercih sebebi olmamalı derim ben de kısaca. 2015 2.yarıyıl(110hp) ve üzeri bir Midline DSG ile kritik retrofitler ekstra altyapısal maliyete katlanılmadan yapılabilir.
 
Dsg olsun.Artik moda otomatik.Satarken de otomatik olması büyük avantaj olur karşı cins gözünde.Basiyorum gidiyor basiyorun duruyor oyle yol debriyajmis fitesmis dsg al geç hocam bosver koltuğu vs.
 
Haftaya aracımı alıyorum. İlk arabam olucak golf 7 alıcaktım. Sorum şu manuel vites alıp comfortline mı almalıyım yoksa dsg midline plus mı hemen hemen 320 bandında ikisininde fiyatları. Comfortline ın koltukları çok cezbediyor ve midline plus biraz fazla boş geldi ancak otomatik vites her zaman büyük bir artı karar veremecomfor
1.2 comfortline kullanıcısıyım manuel zor gelmez diyorsanız. comfortline hocam.. ama tabi son karar sizin. bir de farları xenon opsiyonlu tercih ederseniz mis gibi olur.
 
Birde ekleme yapayım, Comfortline'da bej renk döşeme bulursanız orta kol dayama ve kapı kol dayamaları deri oluyor, siyah olanda deri değil kumaş.

Midline ve Comfortline arasındaki koltuk rahatlığı farkına ise bir şey diyemem, görünüş olarak Comfortline güzel duruyor.
 
Bende koltuklardan ziyade orta konsolun comfortline daki piano black olmasini seviyorum. Midline plustaki gri renkten hoslanmiyorum. Yas 35, 8 yildir manuel sevdalisi olarak artik biktim, ozellikle 1. Vitesten 2.vitese geçişlerde ki yığılma beni manuelden soğuttu. Cok zor seçim gerçekten. Herşey gönlünüzce olur umarım...
 
Bakımlı sağlam bir dsg her zaman tercih sebebi olacaktır. Şahsen dsg tercih ederim. Donanım da bütçe meselesi...
 

Geri
Üst Alt