MTV ve trafik cezalarına rekor zam


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,785
Tepkime puanı
8,344
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayınlandı. Her yıl MTV ve trafik cezalarına gelecek zammı belirleyen yeniden değerlendirme oranı resmen açıklandı. Açıklanan rakam, yakın Türkiye tarihinde bir rekor olacak.

Bu yeniden değerlendirme oranı, Türkiye İstatistik Kurumunun yurt içi üretici fiyat endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artışına eşdeğer olduğu belirtiliyor. Resmi Gazete'deki ifadelere göre yeniden değerlendirme oranı 2022'de yüzde 36.20 olacak. Yani vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda yer alan tüm vergi, harç ve ceza tutarları yüzde 36.20 oranında artacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu rakamı artırma ve düşürme yetkisi olduğunu belirtelim. Fakat bir değişiklik yaşanmazsa Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet ve pasaport harçları ile trafik cezaları bu oranda artış gösterecek.

Ülkemizde en çok satış gerçekleştiren 1301-1601 cc motor hacmine sahip 0 kilometre otomobil sahipleri bu orana göre artık 2.206 TL değil, 3.004 TL vergi ödeyecek. Yani MTV miktarı neredeyse 800 TL artmış olacak.

Hız sınırını yüzde 30 ve yüzde 50 arası aşma cezası 598 TL'den 814 TL'ye, yüzde 50'den fazla aşma cezası ise 1.228 TL'den 1.672 TL'ye kadar yükselmiş olacak.

Motor1
 

Gidişat iyi değil… durdurabilecek bir harekette yok bence bu bile iyi günlerimiz olarak kalacak ilerisi nasıl olur göreceğiz…
 
Herşeyin ithalata bağlı, sürekli yurt disina doviz ciktisi yapiyorsun. Uretimin yok. Tek doviz girdin turizm, o da pandemiden çöktü. İş bilmezleri tepe noktalara getiriyorsun. Yolsuzluk , yapilanlarin yaninda sütten cikmis ak kasik kaliyor. Acigi vergiyle kapamaya calisiyorsun sonrada. Cari acik yuksek gozukmesin diye ay sonlarinda ithalati sarkitiyorsun gumruk oyunlariyla. Madde madde yazsak tukenmez kalem biter yapilan ahlaksizliklari.
 
Bu haberi önceden görüp paylaşım yapacaktım ama vazgeçmiştim. Gerçekten ✈️✈️✈️
 
Yarinimizdan iyiyiz sukretmek lazım...
Her geçen gün dünden kötüyüz Yarinimizdan iyi...

Biri de çıkmıyor ki maaşa zam istemiyoruz asgeri ücret sabit kalsın sadece doları 1.80 tl ye indirin enflasyonu 0 a indirin denmiyor maaşa zam istiyoruz oda zam mı zam işte her geçen gün fakirlik...
 
1 Senede %50 batırdılar ülkeyi halen övünüyorlar en kötüsü yetmez ama evetçiler şakşakçılığa devam ediyorlar.
 
Bizim çocuklarımız ne olucak 1.5 milyondan başlayan evleri 600 700 binden başlayan arabaları hangi maaş oranıyla kaç ay çalışarak alıcak bu çocuklar iş bulma konusuda ayrı bir sorun valla babama derdim siz bu ülkenin en güzel zamanlarında yaşamışsınız öyle görünüyorki çocuğumda bana aynısını söyleyecek
 

aracım 2018 model 1.4 mtv hesaplama da aracın değeri çıkıyor o sene benim aracımın vergisiz fiyatı neydi bilmiyorum ki
 

Geri
Üst Alt