Aracımı teslim aldım ;)


golfaşkı

Katılımcı Üye
 
Katılım
22 Ara 2015
Mesajlar
521
Tepkime puanı
74
İsim
akın
Evet.. Nihayet aracımı bugün sabah peder beyle istanbula giderek teslim aldım. Sağolsun forumdan @erkanz hocamda  yalnız bırakmadı beni teslimattan hemen sonra buluştuk. Öncelikle ve özön bayiide  st dinçer bey on numara biri herseyi tek tek anlattı söz verdiği gibü orj kauçuk paspasıda hediye etti halı paspası bagaja stepnenün üstüne attım kauçukla yola devam ;)     Aracı teslim alır almaz erkan hocam vag comla  kadran selamlama ve öndeki aracım dinir olduğum camların kapanırken kontağın kapatılması durumunda yarıda kalmadı özelliğini kdldırdık. Şimdi kontak kapansada cam kapama biliyor. Bsşkada bir özellik açmadık zaten kablo desteklemefi. Kadran seşamlaöaya bittim.  tekrar sağol erkan hocam. Harbiden delikanlı bir arkadaşmışsın ;)

Kodlamalar bitince erkan hocsm bize izmir yoluna kadar eskortluk etti;  aracı alır almaz 460 km lik bir yolculuk yaptım aşırı yorgun ve uykysuzdum ama çok şükr sağ salim vardım. 

Araç 5,8 yaktı.  Kullanımıma göre  Süper. Çünkü hiç az yaktırma gayretinde olmadım.  Ataç 1,2 tsi olmasına karsın dsg demmidir bilmem çok atak asla bayılma yığılma yapmadı. Tabiki bir 1.4 tsi değil.

Ama tam bir fiyat performans aracı !!!  Herkese tavsiye ederim.

Dsg mükemmel bir vites kutusu,  benim diyen usta öyle vites değiştiremez .

5 inc medyanın dokunmatiği  zayıf higlineler gibi değil, ama işimi görüyor !

Comfortlineda sürüş kp  olunca mute tuşu olmaması can sıkıcı sesi direkt kapatamıyorsunuz.

Bej koltuklar inanılmaz ferah ama asla bir ergo olamaz imkan varsa ergoyu tercih edin. Ayrıcs orta kolçak deri ve uzun yolda koly terletiyor...  Kastikler conto eco contak pek begenmedim... Devamı yarın

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun benimde araç 900 km ye dayandı uzun yolda 4.5 lara kadar düştüm diyebilirim ekonomi için elinden geleni yaptırıyor motor

 
@golfaşkı

Hayırlı uğurlu olsun hocam.

Erkan hocamın size eşlik etmesine çok sevindim. Bayi bana çok uzak olmasa kesinlikle gelirdim ama istanbulda o saatler malum ölüm.

 
@golfaşkı Akın hocam aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşallah.

Mesajınızda ufak bir düzeltme yaptım. Erkan hocam bugün siz aracı teslim alırken beni aramıştı. O sebeple Erkan hocamın yanınızda olduğunu bildiğimden mentionu düzelttim. erkanz ve erkanze hocalarımız farklı kişilerdir. Tekrardan hayırlı olsun Golf'ünüz :)

 
@golfaşkı

hocam hayırlı olsun.

takıldığım bir nokta var. cam kapanma aksiyonu devam ederken ben kontagi kapattığımda cam kapanmaya devam ediyor. bu özelliği highline a koyup comfortta vag'a bıraktılarsa yuh artık diyorum.  s=s19

 
Ben de aracımı pazar günü Ankara  Etimesgut bayiden alacağım oraya yakın olan arkadaş varsa beklerim saat 11:30

 
@golfaşkı

Değerli Akın Hocam,

Hayırlı olsun

Güzel günlerde sevdiklerinizle birlikte kullanmanızı dilerim.

 
@golfaşkı Akın Hocam hayirli olsun kazasiz belasiz kullanin. Orta kolcakla kapi kenarlari en cok kirlenen yerler oldugu icin kolay.temizlensin diye deri. Biraz terletiyo ama napalim bejin ust sinif hissini yasarken temizlikten de odün vermemenin goturusu biraz terlemek. Onceden de sormustunuz. Temizlikte caresiz kaldigimiz tek yer on koltuklarin arkalari.
 
Hayırlı olsun darısı bizim gibi bekleyenlerin başına

 
Devam edelim,...  camların kapanması comfortline dada oluyor bizim yaptığımız kontağı çıkarıp kapıyı açınca  henüz kapanmayan camların yarım kalmaması özelliğiydi.   

Lastikler conti eco contac demiştim bu lastiklerin amacı düşük yuvarlanma direnci ve az yakıt tüketimi olduğundan yola tutunma bakımından önceki lastiklerim olan michelin pilot sport gibi  basarılı değil.

Koltuklarla ilgili olarak ön yüzey kaliteli ancak koltuk arkaları dikiş birleşim yerlerinde  hafif potluk var, dediğim gibi gerçekten  premium görünüm isteyen ergo active alsın.

Kapı içi cepler halı kaplı olduğundan ses yapmıyor ama sürücü tarafı kapı içi cep hafif tiftik olmuş şimdiden nedenini anlamadım da zaten önemsemedim :)

Direksiyon derisi kaliteli yumuşak ama bence  hafif damarlı deri olmalıydı nitekim düz yumuşak deri güzel bir dokunma hissi vermekle birlikte  yüzük vs takı kolayca çizikler yapabilir.

Blutooth olmasaymış bu araçta cidden büyük eksiklik olurmuş iyikide eklemişler.  Tekrar belirtmek istedim bunu.

Yol bilgisayarı menüleri  iç güdüsel ve kolaylıkla  herseyi çözebilirsiniz

110km den sonra  rüzgar sesi var. Ben rahatsız olmadım  bilgi amaçlı yazıyorum. 

Motor olarak gerçekten güzel ama şunu belirteyim  çok ciddi performans bekliyorsanız 1.4 tercih edin ;)

Ve imkan varsa kesinlikle highline alın  karanlıkta halojen farlar tırt kaldı :(  

İç konsol görünümü (6,5 inc)  olarakta dış görünüm olarakta ( led stop jabt vs)

Highline fersah fersah önde; doverlar bu aracı çelimsiz gösteriyor dijon şartmış bunu tescilledik ;)

Objektif olarak belirtmek isterimki Benim aracım  özetle konforlu  mütevazi  size kabul edilebilir bir performans sunan tam bir aile arabası.

Ama golf alınıyorsa  ve para varsa  kesinlikle highline  cam tavan  ve ergo aktive li 1.4 tsi tercih edilmeli

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@golfaşkı Akın Hocam iltifat etmişsiniz, benim için bilakis zevkti. Sizinle tanışmış olmaktan büyük keyif aldım, dilerim tadı damağımda kalan kısa ama keyifli sohbetimizi inşallah benim yolum İzmir'e düşerse uzunca tekrar ederiz temennim.

Aslında kodlamalar için Akın Hocamızı esir alırdım ama gece vakti İzmir'den yol gelmiş olmaları ve yeni, taptaze Golf'ün bir an evvel direksiyonuna geçme şevkini açıkçası baltalamak istemedim, bir de yanında hocamın babası olunca ekstradan bir saygısızlık etmeyeyim çekincesi de yok değildi :) Tabi yolcu etmeden önce bak ben de bunu bunu yaptım şeklinde kısa bir eziyet yaşatmadım değil kendisine  s=s17

Bu doğrultuda kodlamalara pek vakit ayıramasak da en azından MY16 kasa Golf'lerde 14 kablonun yetersiz olduğunu da görmüş olduk.

Benim koltuklar siyah ama bej de bir başka duruyor be hocam, beyaza çok yakışmışlardı, hele ki bir de benim alıştığım dışında 35 plaka olunca tadından yenmez bir manzara oluştu :) Güzel günlerde keyifli, kazadan beladan uzak tadında sürüşler, yolculuklar dilerim hocam.

@yusuf Yusuf Hocam Akın Hocamızla tanışmak benim kısmetimmiş, yoksa maşallah sizin elinize su dökemem.

@MSE Muhammed Hocam sabırla beni dinlediğin ve daimi hoş sohbetlerin için buradan tekrar teşekkür ederim.

Son olarak; yahu hocam bir fotoğraf çekilmeyi nasıl akıl edemedik  s=s20

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt