Coronadan dolayı aküm bitmiş ne yapmam gerekir?


@frknyldrm @forzaGilles verdiginiz bilgiler cok degerli. Hepimizin bilmesi gereken cok temel durumlar olsa da soylediginiz gibi kulaktan dolma yapiyoruz. Bu konuya degindigimiz iyi oldu yanlislarimizi duzeltmek ve hata yapmamak adina. Tesekkur ederim.

 

@frknyldrm  Yukarıda yazmıştım, en az 3-4 defa motorsiklet olsun araba olsun takviye yaptım. Eski usül artıyı artıya eksiyi eksiye taktık ve sorun yaşamadık. Aküm şu an 4 sene 9 aylık ve 90000 km yol yaptık bu aküyle. İçinizi rahat tutun herhangi bir sorun olmaz :)

 
@frknyldrm  Yukarıda yazmıştım, en az 3-4 defa motorsiklet olsun araba olsun takviye yaptım. Eski usül artıyı artıya eksiyi eksiye taktık ve sorun yaşamadık. Aküm şu an 4 sene 9 aylık ve 90000 km yol yaptık bu aküyle. İçinizi rahat tutun herhangi bir sorun olmaz :)
Hocam çok detaylı bir şekilde tarif yapılmış, start-stoplu araç/start-stopsuz araç ayrımı dahi yapılmış. İlla ki bilimsel bir açıklaması vardır bunun.

Ha güvenlik amaçlı ise başıma bir şey gelmediği için sorun yok, bundan sonra yaparsak kitabına göre yaparız.

Ama eğer teorik olarak ilgili aksamlara kısa/uzun vadede bir zararı varsa bilgisizliğime üzülürüm.

Hiç sorun yaşamamış olmanız çok güzel ama bu sorun yaşamayacağınız anlamına gelmiyor ne yazık ki. İnşallah yaşamazsınız diyelim ama bu tavsiyelere uymakta fayda var.

Mesleğim icabı şantiyelerde görevli olduğum süre boyunca, uzun yıllardır şantiyelerde çalışan işçilerin/ustaların iş sağlığı ve güvenliği kurallarını pek dikkate almadıklarını gözlemledim.

Çünkü adam diyor ki; "30 senedir bu işi yapıyorum, hiçbir şey olmadı."  :)

 
Öncelikle Önce "+" Bağlarsanız sorun olur demiş bi arkadaş ama önce "+" nın bağlanması lazım, zaten talimatlarda öyle diyor. Mantık ise elektron'lar "-" kutuptadır, yani aslında "-" yi bağlamadan gerçekten enerji vermiş olmazsınız.

Start-Stop da ki amaç ise direk Start-Stop motoruna enerji vermemiş olmak tahminim, hele bazı araçların start stop alternatör ile çalışır ki ters bi durumda büyük zararlar verebilir. Start-Stop varsa mutlaka şase bağlantısı kullanılmalı.

 
Arkadasimin basina geldi . Takviye yapti sorunu halledildi 1 aydir kullaniyor ondan sonra 3 gun yatti tekrer calisti star stopta devreye giriyor. Sorun yok . Takviyeyi yapin deneyin . Yuzde 90 sorun olmayacaktir. Aku de varta olmak zorunda değil ben uzerinde ne varsa onu takarim tabi ama tanidik biirinde varta vardi  duracell taktirdi hatta vartadan da daha pahaliydi cok ta memnun. 

 
@profesor muhtemelen çok uzun gitmeyecek akünüz, ama gittiği yere kadar kullanın

 
Geçmiş olsun.akunuz az da olsa marş basabiliyorsa takviden belli bir süre calistirdiktan sonra akunuz sarj tutabilir.Sokup bir gün akucude sarj da durabilir düzeltebilir.Bir de şey duydum marş basarken farlar kapali olursa daha iyimis farlar kapali marş basarsak akü vs.daha uzun ömürlü olurmuş.Benim autoda led ler yanıyor off yapinca sadece ama bilemedim iyi bisimidir...

 
@profesor Aklınızda olsun ucuza satılan kablolar sahte bakırdan yapılyor 1/2 seferden sonra iletim yapmıyor  takviye yaptık ama çalışmadı deniliyor bazen .. 

 

Geri
Üst Alt