SONRADAN ANAHTARSIZ ÇALIŞTIRMA HAKKINDA..


Raban7

Katılımcı Üye
 
Katılım
8 Tem 2019
Mesajlar
609
Tepkime puanı
692
İsim
-
Arkadaşlar golf 7.5 aracıma anahtarsız çalıştırma özelliğini sonradan yapabilir miyim? Orjinaline uygun tuşuyla vs bu işlem yapılabiliyor mu? Bununla ilgili bilgisi olan hocalarımın yardımına ihtiyacım var. 

 
Yapılabilir hocam tabi. Ama yapabilen daha doğrusu cesaret edebilen pek görmedim. Set olarak satılıyor Ama denemeden bilinmez. 

 
İzmir’de bir arkadaş a3 aracına sonradan ekledi. Yapılabiliyor. Fakat fiyat/fayda dengesine bakmak lazım. Maliyetli bir işlem.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Kapılara.gerek yok, sadece anahtarsız çalıştırma nasıl yapılabilir.

 
Bir sürü parça değişecek kapı kolundan tut direksiyon altı anahtar girişi plastik trimler immobilizer sensörü anahtar algılama sensörü vites kolu trim parçalar ve start tuşu kapı kolları  bagaj kapağı mesafe sensörleri ile buna bağlı bir sürü kablo tesisatı desteklemeyen bazı üniteler falan bir sürü kodlama yani montajı günler sürer kodlamasınıda meşakatli iş. Bunları yaptırdın tamam herşey iyi gibi görünse dahi orjinali gibi çalışacağını kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü araç üretilirken bu özellik şaseye eklenip montaj hattında her parça keyles go ya göre takılıp üretiliyor. Bu özelliği sonradan takdırdın diyelim ikinci elde satışa sunduğun zaman ben böyle bir atacı almazdım çünkü neredeyse her yeri sökülüp kurcalanmış olacak. Bence bu özellik için kesinlikle deymez. Bende de var bu özellik ancak ben bir türlü sevemedim insanlar müptelası olmuş. 🤷‍♂️

 
Keyles en sevdiğim donanım olarak araç alırken listemin başında bulunuyor. İlk istediğim şey diyebilirim ilana bakarken . Belki  de sürekli kullanılan tek donanım. Bu kadar işe yarayan Ve kullanışlı başka donanım yok. Aslında sökme takma işi çok fazla değil. Bu işin en sor kısmı kodlamak. Anahtar değiştirmek gerekiyor. Bu da kolay değil. Yeni ünite üzerinde yeni immobilizer kodu bulunuyor. Hali hazırdaki anahtarları kodlamak mümkün değil. Gelen anahtarıları da arabaya tanıtmak pek mümkün değil. Denemeden bilemeyiz. Zor kısmı bu. Montaj inanın birkaç saat sürer. 

 
@tuncer_2632 İnanın bazı opsiyonlar bizdeki vergi yükü sebebi ile çok daha ucuza geliyor. Vakit tartışılır ama keyfi kesinlikle tartışılmaz. Ben başka araba kullanınca anahtarı kontakta unutuyorum bazen . İnince kapıda düğme arıyorum kilitlemek için. 

 
Teşekkür ederim ilgilenen herkese. Anlaşılan pek mümkün gibi durmuyor. Şu yıldaki bir highline donanımda aracın anahtarsız çalıştırma özelliği olmaması büyük hayal kırıklığı.. 

 
Aslında maliyeti çok değil montajıda yapılırda kodlaması ve tanıtması nasıl olur bilemiyorum.

 
@mbonat intenette biraz araştırdım biyer buldum. Anahtarcı gibi, yaparız passat anahtarını ona 500 TL dedi. Ama tuş falan nasıl olucak diye çok irdelemedim adamı. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@mbonat intenette biraz araştırdım biyer buldum. Anahtarcı gibi, yaparız passat anahtarını ona 500 TL dedi. Ama tuş falan nasıl olucak diye çok irdelemedim adamı. 
Hocam şöyle o araca tanıtmayı demiştir büyük ihtimalle yanlış anlamıştır sizi . Trim alıncak sensörler alıncak bunların tesisatı tuş takımı falan alınacak anahtar alınacak o fiyata çok zor .

 

Geri
Üst Alt