Lane Assisti Açmak


Hocam retrofit konusunda bu forumda bir çok konuya öncülük ettiniz. Lane assitle ilgili nasıl yapılır? Parça numaraları neler? Aşağı yukarı fiyat bilgisi? Paylaşırsanız bizler için de iyi olacak.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar
Lane assist yapabilmek için öncelikle tüm parçaların elinizde hazır olması gerekiyor.
Bunlar
Dikiz aynası,
Ayna kapağı,
Tesisat
En önemlisi kamera.
Bu parçaların parça kodlarını veremem çünkü aracınızın vcds full scan olmadan yanlış yönlendirme olur.
Sonrasında ön camınızı kameranıza uygun cam ile değiştireceksiniz. 2 farklı cam var ve montaj yapacak kişinin mutlaka size öncülük etmesi gerekiyor.

Sonrasında montaj kodlama ve kalibrasyon. Bu işlemler biraz can sıkıcı olsa da sonunda sabrın sonu selamet olur.


Son olarak söylemek istediğim, dikkat çekmek istediğim en önemli konu ise bu bir Retrofit dir yani araca daha önce olmayan bir donanımı sonradan eklemektir. Basit bir kodlama veya konfor sinyal sayısını arttırma gibi bir kodlama değildir. Zor teferruatlı ve komplike işlemlerden birisidir.

Kolay gelsin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Orhan usta küçük bir sorum olacak, golf7 aracımda firen assist var, yorgunluk tespiti ve hız kontrol var fakat şerit takip yok, yapmak mümkünmü? Bilginize

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Garen yapılır hocam üstte vaner hocam parçaları sıralamış. En zor görünen bence cam değişimi .

 
Ankara’da bana lane asisst için kim yardım eder kendimde obdeleven var ama hizmetdışı hatası aldım olmadı ne yaptıysam

 
@onurmat hocam o nerde oluyor nette yabancı kaynaklardan olan herşeyi denedim bazı seçenekler videolardaki gibi aynı yerde değil çözemedim bir türlü 

 
Arkadaşlara 20.4.2 Sürüm Avrupa sürüm kablo ile 2020 model araçta lane asisst açılır mı ?

 
@ugurgoncu_02 herşeyi denedim benim hala aynı hatayı veriyor. Bir ara çalıştı tabela okuma kodlayım dedim bu sefer şerit aynı hatayı verdi. tabela okuyor ama şerit takip hala aynı hata veriryor.. 5 kez kodu yenidn yaptm dediniz gibi yine olmadı 

 
On 23.10.2015 at 4:25 PM, Orhan yazdı:

Dinamik Light Assist opsiyonu var olan araçlarda Lane Assist opsiyonunu açabilir opsiyon listesinde olmayan bedava bir opsiyona sahip olabilirsiniz.

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7/lane-assist-freischalten.php

bu kod zincirinde 21. sırada Channel - Select the time of engagement kod benim 12.12.0 lık kabloda Invention Moment olarak geçiyor.

22. sırada late olarak ayarlanması istenilen değer car menüsünden ayarlanması amacını taşıyor. bunun için sekmede bulunan late değeri değil de Late (setting via menu) olarak seçilecek hepsi bu.

birde yedekleme yapmadan geriye dönük kağıda not aldım. yedekleme yapmayı bilmeyenlere orjinali açısından geri dönmek için dizinde yazan önceki ayarları buraya not geçiyorum. bit değerleri değiştirmeyi geriye almak zaten kolay linkte söyleneni tıkladığımız için kaldırmak yeterli istenilmediği takdirde.

15-menu

17-medium

20-not actived

22-late ( setting via menu)

23-last setting

34-not actived

36-not aktived

38 actived.

ortadaki beyaz far işareti  dinamik light assist açık anlamına geliyor. Lane Assist renkli ekranda bu şekil gösteriliyor.

http://i.hizliresim.com/Q4yalv.jpg

Aracında Lane Assist olup da ayrıca ACC ve Front Assist opsiyonları bulunanlarda gösterim bu şekil oluyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/21/524f36f312d48b39286402b831a77dfe.jpg

Menüdeki yerleri de bu şekil.

http://i.hizliresim.com/mrR37P.jpg

http://i.hizliresim.com/aygL2B.jpg

Golf 7 si olup aracında DLA bulunmak şartıyla ACC ve Front Assist olanlara tiyo olsun. lane assist açılması engel teşkil etmiyor.

yanlız kodları sırasıyla girerken lane assistte 3. sıradaki bu bölümde;

Select STG A5 (front / front view camera)

STG Long Coding -> Function 07

Bye 0

Activate installed Bit 0 Lane Departure HCA

Byt 0 ve Bit 0 da problem yaşattı. Alman sitelerinden uzun araştırma ile bulduk çözümü. önce long coding ekranının en üstünde Lcode2 diye kısım var oradan coded bölümünü açıp aktif hale getirip exit yapıp sonra long coded içindeki byt 0 ve bit 0 a tıklıyoruz. ACC li araçta böyle sanırsam. bende ACC olmadığından kodları sırasıyle girebilmiştim herhangi bir engelleme ile karşılaşmamıştım.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese merhaba.

2020 model, 2021 de alınma tiguan sahibiyim. Araçta ön cam kamera, kör nokta uyarı, adaptif matrix led far, çevre görüş, otomatik park, acc, gibi özellikler mevcut.

Ancak şehit takip (yani aracı belirli süre şeritte tutma) ve tabela okuma özellikleri yok. Sanırım bu donanımla bunları da açtırabiliyorum.

Ankara da bu işlemleri yaptırabileceğim tavsiye edeceğiniz birileri var mıdır?

Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

 


Geri
Üst Alt