Yeni Tiguan (2016)

Galiba VW kötü durumda.

Yeni Tiguanı Dizel 150bg highline versiyonuyla test etme fırsatı buldum. Sonra golf'üme bindim huzura erdim:)

Golfün içine ilk bindiğim zaman hissettiğim duyguları hatırlıyorum. Beynim yorulmuştu her tarafına bakmaktan. Çok göz alıcıydı. 

Yeni Tiguanın hiçbir detayı sizi cezbetmiyor, vay arkadaş alman yapmış  demiyorsunuz.

Dış karoseri şahsi beğenime göre çok iyi. Sonra kapıyı açıp, eşiği gördünüz de hayal kırıklığı başlıyor.

Mazleme kalitesi golfün üzerinde olması gerekirken, sanki golfün artan parçalarından yapmışlar.

Sert parçalar çok. Kapı içlerine parmağınızı batırdığınızda her hangi bir hareket yok. O hayalet gösterge bile etkilemiyor sizi.

2016 model bir aracın bu kadar köhne olmamalı, sonuçta vw'sin seni

O kıymetini bilmediğim sürekli çizilen, tozlanan piano black parçalardan üç beş keşke serbiştirseydiler diye geçirmedim değil içimden.

Eğer aracı test etme imkanı olan varsa kalite karşılaştırması için, iç taraftaki kapı açma koluna dikkat edebilir.

Peki hiç iyi tarafı yok mu?  Eh var tabi;

Dış tasarım, iç genişlik ve ferahlık. 

Tavanı kaplayan cam tavan ve onun elektrikli perdesi.

Koltuklarda kullanılan yeni alcantra( çok beğendim. tüylenme yapmaz gibi)  

Sürüş boyunca iç kısım beni ayar ettiği için, yol tutuş şöyleydi böyleydi demek haksızlık olur.

Sadece 2.0 motor fazla sesli geldi. 1.4 tsi görmek gerek. O da önümüzdeki aylarda gelecekmiş showroomlara. 

Velhasılıkelam böyle...

ben qashqai yi satıp yeni tiguan almayı düsünüyordum

ama kimse begenmiyor özellikle golf ve passat ın kalite olarak altında oldugunu soyleyen çok

ne yapsam karar veremedim

Jetta ile beraber VW in zorlama ve gereksiz modeli olarak piyasada yer aldığını düşünüyorum.

Videonun en sonunda Golf ve Passatta en sevdiğim detaylardan olan kumaş kaplı Torpidonun olmadığını gördüm ayrıca anladığım kadarıyla led iç aydınlatma sadece highline da var. Dış tasarım olarak led farsız hoş durmuyor. 

@burak_ golf kullanan birinin başka araç beğenmesi zor. Diğer kullanıcılar emin olun çok beğeniyor. ;)

Selamlar ,saygılar

Aracı şu ana kadar yakından somut olarak görmedim, içine oturmadım, iç ve dış  malzemelerine dokunmadım;test sürüşü yapıp içeri giren sesi, hızlanmayı,viraja girişini,dur kalk durumunu,frenlemesini ,direksiyon hassasiyetini,trim seslerini vb. deneyimlemedim. Ancak izlediğim ve yorumculardan dinlediğim  kadarıyla bu aracın özellikle iç dizayn olarak golften ergonomi,kullanılan malzeme yerleri ve konumları olarak bariz fark yok ,sadece torpido iç kaplaması ve piano black kaplama golfte var bunda yok.Artı özellikleri var hatta. Tahminimce iç kaplama kalitesi  golf ile aynıdır. Dış görünüş görecelidir ancak niçin golf kadar kaliteli ve ayrıntılı ve ergonomik bir iç dizayna sahip değil denmiş anlamadım. Neyi yanlış görüyor ya da düşünüyorum? 

not-ilk aracım golf7 ve 5 aydır kullanıyorum ve pahasına-emsal rakiplerine göre iyi bir araç.

Ben de diyorum arabanın arkası neden tanıdık geliyor. Bugün yolda görünce anladım  8D

MyjQog.jpg

@burak_ golf kullanan birinin başka araç beğenmesi zor. Diğer kullanıcılar emin olun çok beğeniyor. [emoji6]
Kendi sınıfında tiguan güzel arac oldu, eksikler azaldı, örneğin şükür Kı artık kaput amartisorlü [emoji23] ama dediğiniz gibi c sınıfına yön veren golf kullanıcısı bi kez rahatlığa kaliteye alışınca kolay beğenmiyor [emoji106][emoji5]

Tiguanin tek rakibi bence tucson, Honda crv gözümde büyütmüşüm benim icin tam bir fiyaskoydu Yusuf hocam [emoji5]

Torpidodaki malzemenin çalınması emisyon skandalının bir sonucu. Daha kim bilir hangi malzemeleri çaldılar. Göz önünde olmayan kısımlarda da kalite düşüşü olması muhtemel. İçini açıp da bakamıyoruz ki. s=s15

Sayın üyeler selamlar. Tiguanı yerinde inceleme fırsatım oldu. Araç iç mekan olarak gayet şık, materyal olarak kaliteli ve düzgün bir araç olmuş.İçide dışıda rijit tabiri cazise. Bence golften hiç farkı yok artıları var hatta. Artık golf8 daha farklı olmalı diye düşünüyorum. Eğer  yeni tiguan  golf7 almadan önce  3-5 ay önce gelmiş olsaydı golfe tercih ederdim. Aracı deneyemedim muhtemelen süspansiyonları biraz daha serttir,viraj deneyimi daha heyecan vericidir(olumsuz manada). Araç 2.0dizel  4*4 Dsg ve highline+Sunroof  donanımı ile 170 bin tl idi. 1.4 tsı 4*2 Dsg higline ise 119 civarında haziran sonu gelecekmiş. Son olarakta torpidoya koymadıkları süngerli kısmıda üstte almışlar hoş olmuş. Kısmende olsa piano black te mevcut (önemsiz bir ayrıntı).Yine  araçta kamera opsiyonu olmadığı için voice tuşu yok mute tuşu var ancak app-con ve mirror linkte var(forumdaki 6,5" Composition Media APP Connect başlığını kurcalayanlar beni daha iyi anlar). Kısacası golfe tercih edilebilecek bir araç olmuş.

Saygılar.

WP_20160508_12_52_27_Pro.jpg

WP_20160508_12_52_49_Pro.jpg

WP_20160508_12_52_56_Pro.jpg

WP_20160508_12_53_11_Pro.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Arkadaşlar,

Bu Golf benim de kanıma mı girdi nedir artık bilmiyorum ama bir sonraki hayalim olan Tiguan'ı iki gün önce bayide gördüm, içine oturup inceledim.

Sonuç:

Dışardan hala enfes bir araç olmuş ve hala hayalimi süslüyor ama ne hikmetse hayalet ekran ve devasa panaromik cam tavana rağmen içini çok beğenemedim. Sanki Golf'ümü büyütüp koca bir kaba koymuşlar gibi geldi. Belki deri döşeme koltukla resimdeki gibi daha şık dururdu ama oran orantı bakımından içerdeki hacim estetik olarak tamamlanamamış gibi geldi. Ne dersiniz? 

Keyifli bir haftasonu diliyorum. :)

Merhaba Arkadaşlar,
Bu Golf benim de kanıma mı girdi nedir artık bilmiyorum ama bir sonraki hayalim olan Tiguan'ı iki gün önce bayide gördüm, içine oturup inceledim.

Sonuç:

Dışardan hala enfes bir araç olmuş ve hala hayalimi süslüyor ama ne hikmetse hayalet ekran ve devasa panaromik cam tavana rağmen içini çok beğenemedim. Sanki Golf'ümü büyütüp koca bir kaba koymuşlar gibi geldi. Belki deri döşeme koltukla resimdeki gibi daha şık dururdu ama oran orantı bakımından içerdeki hacim estetik olarak tamamlanamamış gibi geldi. Ne dersiniz? 

Keyifli bir haftasonu diliyorum. [emoji4]
Aynı fikirdeyim. Highline dışındaki paketlerde de dış görüntü zayıf olmuş. İçini hiç beğenmedim zaten. Olmamış yani bir eksiklik var bir üzerinde fazla kafa yorulmamışlık var sanki. Crossover aracımız olsun diye olmuş sanki. O konsol tasarımı nedir allah için nasıl bir geometridir o öyle. Golfümden hiç bir artı kalite algısı yok. Misal bir passatta bunu serzersiniz, golf ile arasında uçurum olmaz belki kalite algısında bir jetta golf farkı gibi. Ama yine de passatta artı kalitesini hissettirir. Tiguanı ben golf kadar bile kaliteli bulamadım. Jetta benim için nasıl bir vw değilse Tiguan da öyle olmuş.

Çok hayalim vardı ama bu araçla rafa kalktı gibi duruyor bakalım hayırlısı.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri