Yeni Tiguan (2016)

Arkadaşlar,

2011 Model Audi A4 2.0 TDI Manuel 60bin km deki aracımızı satıp, Tiguan 1.4 TSI Highline DSG almayı düşünüyoruz. Bu konudaki yorumlarınız nedir
Hocam kıyaslama yapamayacağım ama bir soru sormak istiyorum, A4 ü manuel nasıl aldınız, özel sipariş mi ?

çok pahallı fiyatları aşağı çekmeleri lazım

@xxman hocam A4 ten tiguana gecilmez yani. Auidi sonucta. Sanirim aractan sıkıldiniz farklilik ariyorsunuz ama pisman olursunuz gibi. 

Sahsen ben almazdım hocam.

D segmentinden C ye gececeksiniz.

Hem kendi incelemem hem arkadaslarin incelemesi doğrultusunda golften hallice bir arac olmus.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@xxman hocam A4 ten tiguana gecilmez yani. Auidi sonucta. Sanirim aractan sıkıldiniz farklilik ariyorsunuz ama pisman olursunuz gibi. 

Sıkılmak değil hocam aslında amcamın bel ağrılarından dolayı. A4 basık bir araç olduğu için araca girişlerde kendini zorluyor. Birazda bundan ötürü düşünüyoruz. Audi A4 kalitesel anlamda hiç kıyaslamıyorum, yol tutuşu olsun, gaz pedalının verdiği tepkime olsun bunları tartışmam. ama Q3 için bütçeyi yüksek tutmak yerine Tiguan nasıl olur düşüncesi mevcut.

Hocam kıyaslama yapamayacağım ama bir soru sormak istiyorum, A4 ü manuel nasıl aldınız, özel sipariş mi ?
Evet hocam özel siparişle geldi. Manuel, 17" jantlar ve 3 kollu spor direksiyon opsiyonlarıyla birlikte. Sanırım bu özelliklerde TR tek manuel olabilir :)

2015 golf 1,4 comfortline manuel kullanıcısı olarak dün bayideki 2,0 4*4 dsg olanı test etme imkanım oldu araç sport modda olduğu halde performansı öyle aman aman gelmedi bana, eko modda nasıl olur siz tahmin edin helede 1,4 125 bg olanı düşünemiyorum bile. değiştirmeyi düşünüyordum ama 1,4 125 bg manuel comfortline olanı 95 civarı bu para verilirmi bilemedim golf ile aynı beygir ama ağırlık en az 250 kg fazla buda hem performans hem yakıt tüketimi olarak üzecek gibi (golfümün yakıt tüketimi maşallah çok iyi uzun yolda cc ile çok rahat 20 kuruş yakıyor ş.içinde ise 32-33 krş) alındımı 1,4 150 bg olan en az comfortline ve dsg li almalı oda 112 civarı 45-50 bin üste vermeye değermi bilemedim (helede daha 10 bindeki golfün üstüne). satıcı bu araba çok tutacak fiyatı uçacak kaçacak diyor ama zaten 150 bg olanın fiyatı emsallerine bakınca çokta ucuz değil gibi. ne dersiniz. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hiçbir bayide ACT DSG Highline yok, cok mu az getirdiler yoksa cok gelmesine rağmen talebi mi karşılayamadılar ? Bilen var mı? 

Arkadaşlar,

2011 Model Audi A4 2.0 TDI Manuel 60bin km deki aracımızı satıp, Tiguan 1.4 TSI Highline DSG almayı düşünüyoruz. Bu konudaki yorumlarınız nedir
Bence aklınızdan bile geçirmeyin.
Dün akşam Tiguan test sürüşü yaptım. 2.0 ACT DSG comfortline. İlave olarak hayalet ekran ve sunroof vardı.
Beğenmedim.
Golf'ün kompaktlığına alıştığımdan heralde araçla bir bağ kuramadım içindeyken. Gösterge Audi'de etkileyici gelmişti, burada gözüme battı.
Koltuk, kapı kolları, malzeme kalitesi konularında ayıp etmiş VW. Satış temsilcisi "Golf'e yakın iç mekan kalitesi var" demek zorunda kaldı.
100 km/h hız civarı aynalardan rüzgar sesi alıyor.
2.0 motora hükmederken gaz pedalının bu kadar düşünmemesi lazım.
Sunrooftan normal asfaltta ses geliyordu, ben bir şey demedim ama eşim direk eleştirdi.
İçeriye gerçekten özenmemişler, insan konsol altındaki kocaman boşluğu şık bir kapakla neden kapatmaz diye düşündüm.

Olumlu yanları ise;

Multimedia ekranı güzel ve hızlı.
Sürüş pozisyonunu sevenler olacaktır.
Motor sesi izolasyonu başarılı. Açıkçası bu aracın sadece dış görünüş ve sürüş pozisyonu için alındığını da gözlemliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
2.0 ACT Tiguan yok sanıyorum bir yanlışınız var hocam.

2.0 ACT Tiguan yok sanıyorum bir yanlışınız var hocam.
Haklısınız temsilcinin hatasını dalgınlıkla buraya kadar taşımışım. Bmt yerine bize act silindir kapama falan anlatırken ben ne düşünüyordum acaba :)  

@AbormenBen geçen yıl golften tiguana geçtim ve tiguandan çok memnunum.Tiguana geçişimin sebebi ise golfun altı çok alçak olması,bagajın küçük olması ve lastik yanakları ince olduğu için çukurlarda jantlar yamulmuştu.Kısaca golf  benim için bir otoban arabasıdır.Yalnız kalitesi ve konforu mükemmeldi.Tiguanın uzun süreli yakıt tüketimi 7.4 lt. olup daha öncede ortalamam böyleydi.Yalnız eski kasa tiguanların ses yalıtımı golften çok daha iyidir.Yeni tiguanlardan forumlarda ses yalıtımı ve kalite konusunda biraz sıkıntı varmış ama ben servise girdiğim zaman kendimde bakacağım.Şimdi performans konusunda 125 hp motorlar için haklı olabilirsiniz ancak TSI 150 hp DSG motor versiyonları sizin 122 hp golften çok iyidir.Ayrıca eurocrush testinde 5 yıldız alması da sağlamlığını ispatlamış oldu.Yakıt konusunda da yeni tiguanın paylaşılan yakıt tüketimleri şehirdışı 5.5 lt. civarında..Bende eski kasadan yeni kasaya geçiş yapmayı düşünüyorum ve TSI 150 HP DSG com. veya hıghline olacak.Highline zaten şu anda bayilerde bulamayabilirsiniz.Eminim ödediğiniz ücrete değecektir.Camdaki hayalet gösterge bile sizi etkileyecektir. :'(

@levent1824 ihtiyaçlarınıza göre doğru bir karar vermişsiniz. Act 150 ps çok güzel bir motor 125liklerden iyi olması çok doğal. Golfe oranla 25-30 bin tl verince bazı şeylerin iyi olması gerekir ;)

Konuyu yeni gördüm, maalesef başından sonuna kadar okuyamadım fakat 1.4 150 PS TSI ACT motor golf7 kullanıcısı olarak 1.4 150 PS TSI ACT motor 2016 Tiguan ile İstanbul Ataköy'den Kuşadası'na yola çıktık. Benim Golf Highline, Opsiyon olarak panaromik cam tavan ve 18'' Durban Jantlar var haliyle spor süspansiyon, araç arkadaşın aracı, o da Highline, opsiyon olarak komple cam tavan ve Keyless var. İlk izlenimi söylemek gerekirse gayet başarılı buldum. Herkesin beklentisi farklıdır tabi ama benim beklentilerimi karşıladı gayet. Aynı motora sahip highline iki aracın karşılaştırmasını yapalım biraz: öncelikle ilk dikkatimi çeken tabiki hayalet gösterge oldu. Aracı açar açmaz iyice bir inceledim, tabiki görselliği hat safhada, benim golfteki ekran aklıma gelince biraz küçümsedim. Keşke en azından opsiyon olarak eklenebiliyor olsa dedim tabi kim bilir fiyat ne olurdu diyede içimden geçirdim :)  öncesinde, girişte anahtar cepte kapı açma olayıda bir hayli şekil, GTA oynuyor gibi hissettiriyor(üniversite çağlarında olan bir vatandaştan nasıl bir benzetme bekleyebilirsiniz ki  s=s15  )  Keyless +1 puan yani. Gelelim iç mekana, Golf'te ön kapılarda olan çizgi şerit aydınlatmaları Tiguan'de arkalardada var, güzel ayrıntı fakat Golf'te Highline'da gelen %65 karartılmış camlar Tiguan de yok, olsa çok yakışırmış. Arka koltukların ileri-geri hareket etmesiyle bagaj hacmini genişletebilme olayı araç içinin ekonomik kullanımına örnek. Koltuk mevzusunda deri koltuk gidermiş dedim, yani çok basit kaçmış be artvelours. Yakışmamış burda biraz da bahane bulmak için diyorum fakat o kadar güzelliğin yanında deri gidermiş. Ön koltukların arasındaki bardaklıklarıda hiç sevmedim, havuz gibi boşluk var, dekoratiflikten uzak. Düzensiz içine sıkıştırılası boşluk var resmen. Golf'teki kat kat görsel duruyor. Cam tavan tabi romantikliğin dibi. Daha güzel olamazdı herhalde. Keşke arka tarafıda açılsaydı demeyeceğim, ön kısım yeterli olmuş zaten. Yani Cam tavansız Tıguan alınmaz diyorum burdan alacak olan varsa. Tabi tamamen benim fikrim ama o cam tavanı beğenmeyen yoktur herhalde.  Performans kısmına gelirsek tabiki Golf te benim ivmelendiğim gibi gitmiyor Tiguan in 150 Beygirlik Benzinli motoru. Fakat öylesine büyük bir arabada hızlı gitmeninde tadı başka her ne kadar Golfe yetişemesede, zaten performansı için alacak olan yoktur gibime geliyor. O yüzden ha 150 olmuş ha 125 olmuş ha 116 lık TDI olmuş diye düşünüyorum. Yakıt ekonomisine gelince, klimasız şehir içi 7.1 yaktık fakat uzun yolda klima açtık buyrun sonucu :)  

WhatsApp-Image-20160707.jpeg

Evet beni çıldırtan başka bir noktaya gelelim(golf kullanıcıları için) farkettiğiniz üzere araçta sol atta MUTE tuşu olan(voice yerine) composition media var. Ve içinde app connect var, fakat ne hikmetse bizim MUTE tuşlu golflerimizde yok bu APPCONNECT her seferinde çok sinirleniyorum aklıma geldikçe TİGUAN de görüncede çok kızdım yine.  

Bonus

Plakalar sürpriz oldu :)  

WhatsApp-Image-20160707%2B%25281%2529.jpeg

@diablo

Değerli Hocam 

Ne kadar güzel yazmışsınız...

Okumaya başladım ve bitmesin istedim... o kadar güzel...

Ellerinize sağlık 

Geri