Yeni Tiguan (2016)

@silvershadow 

Estağfurullah, ne demek efendim. O sizin güzelliğinizdir. Ben sadece gördüklerimi kelimelere döktüm. İlerleyen günlerde olumlu/olumsuz kullandıkça küçük anektodlar yazarım buraya. 

Konuyu yeni gördüm, maalesef başından sonuna kadar okuyamadım fakat 1.4 150 PS TSI ACT motor golf7 kullanıcısı olarak 1.4 150 PS TSI ACT motor 2016 Tiguan ile İstanbul Ataköy'den Kuşadası'na yola çıktık. Benim Golf Highline, Opsiyon olarak panaromik cam tavan ve 18'' Durban Jantlar var haliyle spor süspansiyon, araç arkadaşın aracı, o da Highline, opsiyon olarak komple cam tavan ve Keyless var. İlk izlenimi söylemek gerekirse gayet başarılı buldum. Herkesin beklentisi farklıdır tabi ama benim beklentilerimi karşıladı gayet. Aynı motora sahip highline iki aracın karşılaştırmasını yapalım biraz: öncelikle ilk dikkatimi çeken tabiki hayalet gösterge oldu. Aracı açar açmaz iyice bir inceledim, tabiki görselliği hat safhada, benim golfteki ekran aklıma gelince biraz küçümsedim. Keşke en azından opsiyon olarak eklenebiliyor olsa dedim tabi kim bilir fiyat ne olurdu diyede içimden geçirdim :)  öncesinde, girişte anahtar cepte kapı açma olayıda bir hayli şekil, GTA oynuyor gibi hissettiriyor(üniversite çağlarında olan bir vatandaştan nasıl bir benzetme bekleyebilirsiniz ki  s=s15  )  Keyless +1 puan yani. Gelelim iç mekana, Golf'te ön kapılarda olan çizgi şerit aydınlatmaları Tiguan'de arkalardada var, güzel ayrıntı fakat Golf'te Highline'da gelen %65 karartılmış camlar Tiguan de yok, olsa çok yakışırmış. Arka koltukların ileri-geri hareket etmesiyle bagaj hacmini genişletebilme olayı araç içinin ekonomik kullanımına örnek. Koltuk mevzusunda deri koltuk gidermiş dedim, yani çok basit kaçmış be artvelours. Yakışmamış burda biraz da bahane bulmak için diyorum fakat o kadar güzelliğin yanında deri gidermiş. Ön koltukların arasındaki bardaklıklarıda hiç sevmedim, havuz gibi boşluk var, dekoratiflikten uzak. Düzensiz içine sıkıştırılası boşluk var resmen. Golf'teki kat kat görsel duruyor. Cam tavan tabi romantikliğin dibi. Daha güzel olamazdı herhalde. Keşke arka tarafıda açılsaydı demeyeceğim, ön kısım yeterli olmuş zaten. Yani Cam tavansız Tıguan alınmaz diyorum burdan alacak olan varsa. Tabi tamamen benim fikrim ama o cam tavanı beğenmeyen yoktur herhalde.  Performans kısmına gelirsek tabiki Golf te benim ivmelendiğim gibi gitmiyor Tiguan in 150 Beygirlik Benzinli motoru. Fakat öylesine büyük bir arabada hızlı gitmeninde tadı başka her ne kadar Golfe yetişemesede, zaten performansı için alacak olan yoktur gibime geliyor. O yüzden ha 150 olmuş ha 125 olmuş ha 116 lık TDI olmuş diye düşünüyorum. Yakıt ekonomisine gelince, klimasız şehir içi 7.1 yaktık fakat uzun yolda klima açtık buyrun sonucu :)  

Evet beni çıldırtan başka bir noktaya gelelim(golf kullanıcıları için) farkettiğiniz üzere araçta sol atta MUTE tuşu olan(voice yerine) composition media var. Ve içinde app connect var, fakat ne hikmetse bizim MUTE tuşlu golflerimizde yok bu APPCONNECT her seferinde çok sinirleniyorum aklıma geldikçe TİGUAN de görüncede çok kızdım yine.  

Bonus

Plakalar sürpriz oldu :)  

Her aracın kendi güzelliği vardır. Mesele ne istediğimiz ;)

@diablo@diabl Bende bu kadar inceleyen birisinin yazısını okumamıştım.Karşılaştırma için çok sağolun.Ancak en çok merak ettiğim konu yeni kasa tiguanın ses yalıtımı nasıldı?Golf gibi miydi acaba?Tiguan bana göre tam bir aile arabasıdır ve TSI 150 ps motor performansına kullanan herkes çok iyi diyorlar.Benim için 125 ps bile yeterli ancak kalkışlarda tabiki 122 ps golf gibi olmuyor.Yinede rahatlığı ve sessizliği ınsanı mutlu ediyor. :000042-medium:

@diablo@diabl Bende bu kadar inceleyen birisinin yazısını okumamıştım.Karşılaştırma için çok sağolun.Ancak en çok merak ettiğim konu yeni kasa tiguanın ses yalıtımı nasıldı?Golf gibi miydi acaba?Tiguan bana göre tam bir aile arabasıdır ve TSI 150 ps motor performansına kullanan herkes çok iyi diyorlar.Benim için 125 ps bile yeterli ancak kalkışlarda tabiki 122 ps golf gibi olmuyor.Yinede rahatlığı ve sessizliği ınsanı mutlu ediyor. :000042-medium:

Merhabalar, teşekkür ederim. Bomboş otobanda 150 ye kadar çıktık, haliyle yol sesi çok çok az da olsa geliyor fakat kaale alınmayacak derecede. Golfe göre ebatları daha büyük tabi dikey eksende rüzgarla temas eden yüzey alanıda daha büyük olduğunda rüzgar sesini de 140 tan sonra duymak mümkün fakat bizi çok rahatsız etmedi özellikle dinlemedikçe kaldı ki radyo kapalıydı, açtığımızda ne yol sesi ne rüzgar sesi :)  Yakıt deposundan hiç ses duymadım. 

Aile arabası dersek biraz haksızlık etmiş oluruz diye düşünüyorum. Yeni kasa Tiguan'in özellikle önden görünümü çok agresif geliyor bana, ha tabi agresif aile arabası olamaz mı olur herhalde ama bana göre Tiguan aile arabasına göre fazla agresif. 125 lik olanı kullanmadım maalesef Tiguanler arasında kıyas yapamıyorum fakat 150 lik olan SUV a göre tatmin eder. Bütçe kısıtlıysa ve 150 lik comfort mu derseniz 125 lik highline derim+panaromik cam tavan. Yani Cam tavan öyle ki bana kalırsa aracın tekerleklerini almam cam tavanı alırım :D  Bütün esprisi orda 2016 Tiguan in.  

Altınolukta havalar nasıl değerli Levent Üstadım?

Hani Şu Beyaz Chevrolet 'leri olan Bornovalı Emekli Öğretmen İsmet ALTUN'larla görüşüyor musunuz? 

@silvershadowSiz nereden tanıyorsunuz onları?Bu yıl tadilat işlerimden dolayı sadece bir hafta kadar kalabildik.Ancak Salı günü tekrar gideceğiz.Sanırım onlarda siyah bir hyundai var.İsmet bey,bizim en iyi komşularımızdan biridir.

@levent1824

Değerli Leven Hocam;

Tanımıyorum. :) Ama bundan iki yıl önce siz bahsetmiştiniz o zamanlar pek sohbetiniz yoktu oradan biliyorum. Demek ki memnun kalmadılar beyaz chevrolet'ten.. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadowYalnız isimlerden bahsetmemiştim.Siz isimlerini söylediniz.Onlarda zaten İzmirde yaşıyorlar ve belkide sizede komşu olabilirler. s=peki

Gelecek yıl tahminime göre yeni kasa golfler 1,5 tsi ve 1,5 tdi motor versiyonlarıyla geliyor.1,5 tsi, 127 ps  ve 145 ps motor konulacak.Sanırım tiguanlara daha sonra bu motorlar uygulanacak.Bu yüzden almak için acele etmemek gerekiyor.Yeni motor versiyonları daha iyi performanslı ve daha az tüketime sahip olacak. :@

1.6 tdi 115 hp ne kadar tatminkar olur tartışılır yazılımla arttılabilir belki ama 115 hp az geldi bana.

Geri