Hocam nadir yaşanılan bir şey de olsa., bazen (üretim kalıpları eskidiği) için üretimde "enjeksiyon kalitesinde" düşüş yaşanmasına., yani bundan kaynaklı bidonun kalıbında ve baskı kalitesinde böyle durumlar yaşanabiliyor.,
Yağın kapağını, kapağın üzerindeki tırtıkları, ön etiketin kalitesini, arka yapışkanlı etiketin kalitesini, eiketlerin üzerinde yazı karakterlerinin kalitesini aydınlık bir ortamda kontrol etmek lazım/etmeniz lazım., Çıplak gözle göremediğim için kesin net olarak bişey söyleyemiyorum.,
Zaten içinize şüphe düştüyse iade ediniz., tekrardan sipariş geçiniz veya başka yerden alınız., Olmadı başka marka yağa yönelin., distribütörden satın alınan bir yağ da böyle bir şeyin olması çok düşük bir ihtimal olsa da insanın içine bir kez şüphe düştüyse yapılacak en iyi şey iade etmek olacaktır.,
Ben açıkçası bakımda aracımda kullanılan yağ bidonlarını ve filtre kutularını bir sonraki bakıma kadar saklıyorum., 1 sene sonra yeni filtreleri ve yeni yağı aldığım zaman eski ve yeni gelenleri karşılaştırıp., sonrasında gerekirse diye arşiv için 2-3 tane resmini çekip., eski filtre kutularını kullanılamaz hale getirip ve özellikle yağ bidonunu 4-5 yerden falçata ile keserek öyle çöpe atıyorum/atınız.
Sahte yağ üreten namussuzlar bu eski yağ bidonları aklınıza gelebilecek her yerden topluyorlar., bu sebebten bidonu kullanılamaz hale getirmeden direkt çöpe atmamaya herkesin özen göstermesini tavsiye ederim.,
Benzer şüpheli durumlar yabancı forumlarda da yaşanabiliyor bu konuya göz atabilirsiniz;
https://bobistheoilguy.com/forums/threads/liqui-moly-4200-5w30-genuinity-suspect.323935/