Güncel Bakım Masrafları

Merhaba, cvp icin tesekkurler.
Konu anafikri son olarak soyledigim cumlede.
Isteyen hamsi yesin, isteyen istakoz. Beni ilgilendirmez. Ama bana hamsiyi (yag degisimi mesela) istakoz fiyatına satmaya calisana da, buna kuzu gibi eyvallah diyip normallesmesine/standarlasmasina sebep olana da 2 cift laf edebilmekte benim ifade ozgurlugumdur. Yag degisimi/periyodik bakim gibi cok basit bir işlemde size nasil bir hizmet veriyorlar ki olmasi gerekenden 3-4 kat fazla ucret talep edebiliyorlar?
Bekleme salonunda ucretsiz masaj, SPA falan olsa hadi eyvallah..
Bu mantikla ulkede de ekmek 100 tl olurdu zaten ama buna engel olan bir mekanizma var. Konumuz tam olarak budur.. Saygılarımla.
Motor yağı değişimi (hamsi yakalamak da olabilir) biz de yapabiliriz. E elimizin altında kimyasallar, chatgpt falan var, motor yağı da çok zorlamaz.
O zaman yan sanayideki fiyatı da yüksek değerlendirmeyi, ifade özgürlüğü kabul ederek kinayeli, suçlayıcı, ben bilirim tonunda yazmak bana doğru gelmiyor. Üslubunca tabi ki düşüncemizi ifade edebiliriz, buranın amacı o.
Fiyatların normalleşme / standartlaşmasına sebep olma konusuna da katılmıyorum. Yedek parça bakım fiyatına gelene kadar, yanı başımızda Yunanistan'da Kıbrıs'da, Gürcistan'da otomobil fiyatları ve vergi oranları bellidir. Araba sahibi olan herkes bu fiyatları kuzu gibi eyvallah diyerek normalleştiriyor. Herkes kuzu, koyun oluyor bu durumda. Basit bir otomobil , yerli dahi olsa nasıl bir mal ki bu paraları- vergileri talep edebiliyorlar? hem de koltukta masaj falan da yok (en azından benim araçta). Selamlar.

Golf 8.5 Style için yetkili servis bakım fiyatı bilgisi geçelim hemen. 1. bakım fiyatıdır.

Ankara Arca

• Motor Yağı (Shell 0-20)
  • Yağ filtresi
  • Benzin filtresi
  • Sunroof Lastiği
  • İşçilik
Toplam fiyat 18 bin TL

Golf 8.5 Style için yetkili servis bakım fiyatı bilgisi geçelim hemen. 1. bakım fiyatıdır.

Ankara Arca

• Motor Yağı (Shell 0-20)
  • Yağ filtresi
  • Benzin filtresi
  • Sunroof Lastiği
  • İşçilik
Toplam fiyat 18 bin TL
Benzin filtresi ve sunroof lastiği ne için?

Maalesef, ortamlarda belli bir ürüne markaya işleme vb yönelik biraz anlamsız takıntı, hatta fetiş olabiliyor. Yağ konularına alıştık da, bu karter tapası işi bence de biraz abartı. Beki de ironi falan vardır, ben anlayamıyorumdur.

Geçenlerde direksiyon ve rot ayarı için yetkili servise gittim. Sırf bu mesajlar yüzünden karter tapası aldım iki tane. Normalde aldığım poşetli barkodlu febi/swag tapalardan hiç farkı yoktu. Hatta aldım kumpas ile ölçtüm. Hiç bir farkı yok. Malzemesi içinde ppm seviyesinde farklar olabilir, bilemeyeceğim.

Başka marka disk, balata, filtre, yağ, sıvı vs vs alıyoruz sıkıntı yok, ama tapaya gelince... :) Neyse, Ravenol tapa yaptırıp yağ ile birlikte göndersin, o kesin daha iyi olacaktır.

Asıl mühim olan torkuna uygun sıkılması.
Rot için ne kadar dediler?

2 hafta önce Arcada sordum , 5bin TL gibi dediler. Öncesinde bu tarz işlemde bizde fiyat yüksek çıkacağını iletmişti. Bazı yetkili servislerde de 3bin tl gibi biliyorum.

Rot için ne kadar dediler?

2 hafta önce Arcada sordum , 5bin TL gibi dediler. Öncesinde bu tarz işlemde bizde fiyat yüksek çıkacağını iletmişti. Bazı yetkili servislerde de 3bin tl gibi biliyorum.

28 Ağustos’ta Rot + 2 karter tapası için %30 yaş indirimi ile birlikte 2750 lira verdim. Sadece rot 2475 gibiydi, yanlış hatırlamıyorsam.

Merhabalar gereksiz konu açmamak için buraya yazıyorum.
1.6 TDİ aracım için volan,kavrama,mekatronik bakım basınç tüpü ve periyodik bakım için reset garaj dan 80.000 tl civarı bir teklif aldım.
Taksite bölmedikleri için volan ve kavramayı internet üzerinden taksit ile alsam işçilik ve geri kalan uygun şeyleri oradan yaptırsam oluyor mu bilgisi olan var mı ?
Ayrıca Eskişehir de oturuyorum Vastech diye bir yer var oraya sordum onlar da yanlış hatırlamıyor isem 12.500 mekatronik 15.000 de kavrama volan işçilik ücreti söylediler kendim parça alarak götürürsem sizce mantıklı olan nedir Eskişehir de vastech e giden yakın zamanda benzer işler yaptıran tavsiyesi olan var mıdır

Geri