Motor yağı değişimi (hamsi yakalamak da olabilir) biz de yapabiliriz. E elimizin altında kimyasallar, chatgpt falan var, motor yağı da çok zorlamaz.Merhaba, cvp icin tesekkurler.
Konu anafikri son olarak soyledigim cumlede.
Isteyen hamsi yesin, isteyen istakoz. Beni ilgilendirmez. Ama bana hamsiyi (yag degisimi mesela) istakoz fiyatına satmaya calisana da, buna kuzu gibi eyvallah diyip normallesmesine/standarlasmasina sebep olana da 2 cift laf edebilmekte benim ifade ozgurlugumdur. Yag degisimi/periyodik bakim gibi cok basit bir işlemde size nasil bir hizmet veriyorlar ki olmasi gerekenden 3-4 kat fazla ucret talep edebiliyorlar?
Bekleme salonunda ucretsiz masaj, SPA falan olsa hadi eyvallah..
Bu mantikla ulkede de ekmek 100 tl olurdu zaten ama buna engel olan bir mekanizma var. Konumuz tam olarak budur.. Saygılarımla.
O zaman yan sanayideki fiyatı da yüksek değerlendirmeyi, ifade özgürlüğü kabul ederek kinayeli, suçlayıcı, ben bilirim tonunda yazmak bana doğru gelmiyor. Üslubunca tabi ki düşüncemizi ifade edebiliriz, buranın amacı o.
Fiyatların normalleşme / standartlaşmasına sebep olma konusuna da katılmıyorum. Yedek parça bakım fiyatına gelene kadar, yanı başımızda Yunanistan'da Kıbrıs'da, Gürcistan'da otomobil fiyatları ve vergi oranları bellidir. Araba sahibi olan herkes bu fiyatları kuzu gibi eyvallah diyerek normalleştiriyor. Herkes kuzu, koyun oluyor bu durumda. Basit bir otomobil , yerli dahi olsa nasıl bir mal ki bu paraları- vergileri talep edebiliyorlar? hem de koltukta masaj falan da yok (en azından benim araçta). Selamlar.