Güncel Bakım Masrafları

Stok gelen tapa kısa olan, alman malı tapa diye şuana kadar 3 kendime 2 de kayınçolara aldım hepsi uzun tipte geldi. Kullandık sorun yaşamadık. Kısa tip olana bakır pul girip çıkıyor, yani her defasında bakır pulu değişerek kullanılabilir (tapa vida dişleri sağlamsa tabi)
Uzun tipte gelen conta (pul) bakır değil ve çıkmıyor. (Ben çıkarmayı denedim çıkaramadım)
Uzun tapa sadece TDI -dizel araçlar içindir.

“Uzun tip kullandık sorun yaşamadık”
Eğer araç TSI / eTSI benzinli ise uzun tip tapa kullanmak hatalı ve çok ciddi riskli bir uygulamadır..!!

Uyumlu olsaydı herşeyden kısmayı seven VW mühendisleri tek çeşit tapa kullanarak yüzbinlerce € kâr elde ederdi.

TSI ve eTSI araçların tapası (kısa tip) olandır.

Zaten Allah aşkına yetkili serviste tapa kaç lira 150-180 lira, sanayide “yan sanayi” kaç lira 90-100 lira, yani alternatif çözümler üretmeye değecek bir durum değil. ve dediğim gibi benzinli araca dizel tapası takmak ciddi riskli bir uygulamadır.

Soldakini yetkili servisten şaseye göre aldım .kısa olduğunu düşündüğüm için yanlış mı vermiş olabilirler dedim hocam ,
Diğer konu ise sağdakini Anadolu yakasında 15 liftli kurumsala yakın bir Vag özel servisinde bakım yaptırmıştım acaba eski tapayımı kullandılar contayımı değiştirdiler bilemedim .
Eğer dizel tapası kullandılarsa kendileri değiştirmiş oluyor çünkü ondan önce hep yetkili serviste yapıldı bakımları .

Yani ben sağdakini istesem de piyasada bulamıyorum. İnternette orjinal olduğunu belirten bir yerden tapa sipariş ettiğimde sağdaki geliyor.
Sağdakini orjinal tapa diye yorumlamak doğru olmaz,

TSI motor tapası (kısa tip) olur.
TDI motor tapası (uzun tip) olur.

İnternette orjinal olduğunu belirten yerden tapa aldığınızda 20 liralık yan sanayi tapadan %300 kâr elde ederek size satmış olurlar.

Yetkili serviste karter tapası zaten pahalı değil, neredeyse dışarda satılan ne olduğu belirsiz tapa ile benzer rakamlara satılıyor.

Bosch Car Service Ankara’da güncel bakım fiyatları.

1.2 ve 1.4 TSİ Golf 7 için 6 bin TL

1.0 ve 1.5 TSİ Golf 7.5 için 7 bin TL

1.6 TDİ Golf 7-7.5 için 7500 TL

Fiyatlarımız tek fiyat diyorlar ancak ufak da olsa pazarlık yapmayı deneyin.

Kullanılan yağ Castrol edge ; filtreler ise bosch marka.

Selamlar dostlar. Bir ay içinde senesi dolduğu için yetkili servise bakıma gideceğim, daha önce VW servisinde periyodik bakım yaptırmadığım için danışmak isterim; motor yağını tek marka mı kullanıyorlar veya varil yağ mı? marka tercihi yapmam gerekirse hangisini seçmeliyim önden danışmak isterim sizlere.

Arkadaşlarım selamlar. 23 model golf8 aracımın 3.bakımı geliyor. Araç 24bin km'de. Bu bakımda neler değişiyor? 2.bakımda mesela fren hidroliği değişecek demişlerdi. Bende km düşük olduğu için ölçüm yapın gerekirse değişin demiştim. Sonra usta km az gerek yok deyip fren hidroliği değişmemişti mesela. Bu bakımda dikkat etmem gereken hususlar var mıdır? Km düşük olduğu için gereksiz şeylerin de yapılmasını istemem. Dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler

Arkadaşlarım selamlar. 23 model golf8 aracımın 3.bakımı geliyor. Araç 24bin km'de. Bu bakımda neler değişiyor? 2.bakımda mesela fren hidroliği değişecek demişlerdi. Bende km düşük olduğu için ölçüm yapın gerekirse değişin demiştim. Sonra usta km az gerek yok deyip fren hidroliği değişmemişti mesela. Bu bakımda dikkat etmem gereken hususlar var mıdır? Km düşük olduğu için gereksiz şeylerin de yapılmasını istemem. Dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler
Bu sefer km düşükte olsa fren hidroliği değiştirmek iyi olur, fren hidroği denilen sıvı siz sadece km yaptıkça eskimez.

Cam suyu gibi bazı şeyleri müşteri istemeyip çıkarabilir ancak servisin sattığı kalitede cam suyunu dışardan almak istediğinizde 2 kat pahalıya satıldığını görürsünüz.

3. bakımda sadecr motor yağı ve yağ filtresi değişir.

Normalde eskiden her bakımda hava filtresi ve polen filtresi de değişirdi, doğrusu da buydu ama servisler müşteri çekmek için bunu kaldırdılar, 2 sene boyunca değişmeyen hava filtresini çıkardığınızda pislik içinde görürsünüz motorun istediği temiz - filtrelenmiş hava olmadığı için nefes alamayacak hale gelir, kirli filtre yüzünden yanma odasına igiren hava kalitesi iyi olmadığı için yakıt tüketimi artar,

Polen filtresi zaten tozlu bir şehirde yaşıyorsanız 6-7 ay bile zor dayanıyor, polen filrresi bildiğiniz sizin sağlığınızı için gerekli olan birşey.

Hava filtresi ve polen filtresini değiştirmek çok kolaydır, dışardan temin edip 10 dk. “da kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Bu sefer km düşükte olsa fren hidroliği değiştirmek iyi olur, fren hidroği denilen sıvı siz sadece km yaptıkça eskimez.

Cam suyu gibi bazı şeyleri müşteri istemeyip çıkarabilir ancak servisin sattığı kalitede cam suyunu dışardan almak istediğinizde 2 kat pahalıya satıldığını görürsünüz.

3. bakımda sadecr motor yağı ve yağ filtresi değişir.

Normalde eskiden her bakımda hava filtresi ve polen filtresi de değişirdi, doğrusu da buydu ama servisler müşteri çekmek için bunu kaldırdılar, 2 sene boyunca değişmeyen hava filtresini çıkardığınızda pislik içinde görürsünüz motorun istediği temiz - filtrelenmiş hava olmadığı için nefes alamayacak hale gelir, kirli filtre yüzünden yanma odasına igiren hava kalitesi iyi olmadığı için yakıt tüketimi artar,

Polen filtresi zaten tozlu bir şehirde yaşıyorsanız 6-7 ay bile zor dayanıyor, polen filrresi bildiğiniz sizin sağlığınızı için gerekli olan birşey.

Hava filtresi ve polen filtresini değiştirmek çok kolaydır, dışardan temin edip 10 dk. “da kendiniz bile değiştirebilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapabilirim bende. Birde ufaktan bir problemim var aslında, düşük hızlarda daha çok kendini belli eden. Örneğin 20 km/h hızları gidiyorum hibrit devreye girip devir sıfırlıyor, sonra gaza ayağımı basıp çektiğimde bir tıss sesi geliyor ve şanzımanda bir vuruntu oluyor, oturduğum koltukta hissediyorum hafif bir sarsıntı. Yüksek hızda da var ama daha az hissediliyor. 2. Bakımda söyledim hibrit kontrol diye not düştüler, sonra normal dediler. Bu bakımda da söylemeli miyim iyi niyet garantileri vs oluyor mu artık. Garanti bitince de kesin sorun var derler

Geri