Güncel Bakım Masrafları

Stok gelen tapa kısa olan, alman malı tapa diye şuana kadar 3 kendime 2 de kayınçolara aldım hepsi uzun tipte geldi. Kullandık sorun yaşamadık. Kısa tip olana bakır pul girip çıkıyor, yani her defasında bakır pulu değişerek kullanılabilir (tapa vida dişleri sağlamsa tabi)
Uzun tipte gelen conta (pul) bakır değil ve çıkmıyor. (Ben çıkarmayı denedim çıkaramadım)
Uzun tapa sadece TDI -dizel araçlar içindir.

“Uzun tip kullandık sorun yaşamadık”
Eğer araç TSI / eTSI benzinli ise uzun tip tapa kullanmak hatalı ve çok ciddi riskli bir uygulamadır..!!

Uyumlu olsaydı herşeyden kısmayı seven VW mühendisleri tek çeşit tapa kullanarak yüzbinlerce € kâr elde ederdi.

TSI ve eTSI araçların tapası (kısa tip) olandır.

Zaten Allah aşkına yetkili serviste tapa kaç lira 150-180 lira, sanayide “yan sanayi” kaç lira 90-100 lira, yani alternatif çözümler üretmeye değecek bir durum değil. ve dediğim gibi benzinli araca dizel tapası takmak ciddi riskli bir uygulamadır.

Soldakini yetkili servisten şaseye göre aldım .kısa olduğunu düşündüğüm için yanlış mı vermiş olabilirler dedim hocam ,
Diğer konu ise sağdakini Anadolu yakasında 15 liftli kurumsala yakın bir Vag özel servisinde bakım yaptırmıştım acaba eski tapayımı kullandılar contayımı değiştirdiler bilemedim .
Eğer dizel tapası kullandılarsa kendileri değiştirmiş oluyor çünkü ondan önce hep yetkili serviste yapıldı bakımları .

Yani ben sağdakini istesem de piyasada bulamıyorum. İnternette orjinal olduğunu belirten bir yerden tapa sipariş ettiğimde sağdaki geliyor.
Sağdakini orjinal tapa diye yorumlamak doğru olmaz,

TSI motor tapası (kısa tip) olur.
TDI motor tapası (uzun tip) olur.

İnternette orjinal olduğunu belirten yerden tapa aldığınızda 20 liralık yan sanayi tapadan %300 kâr elde ederek size satmış olurlar.

Yetkili serviste karter tapası zaten pahalı değil, neredeyse dışarda satılan ne olduğu belirsiz tapa ile benzer rakamlara satılıyor.

Geri