Zubizu indirimi sadece Doğuş'un kendi yetkili servislerinde mi geçerli arkadaşlar? Aykan, Vimsa vb. yetkili servislerde indirim yapılıyor mu?
Mann filtre ürünlerini filtre marketim.com veya Mann filtre Türkiye'deki bayi bulucusundan ulaşabileceğiniz bayiler aracılığıyla almak dışındaki seçenekler riskli ve sıkıntılıdır.
Yağ konusu ise açık ve net konuşayım: Ali üstadımızın önerdiği Egemot distribütörlüğündeki Ravenol ya da Liqui Moly en ideal seçenek gibi görünüyor.
bilmediğim için sormak isterim.
2014 model golf 7 dizele wunder marka filtreler takmak ve mann marka filtreler takmak ne farkettirir?
mesela ben son bakımdan sonra klima fanın daha sesli çalıştığını hissediyorum. bunun filtre ile alakası var mıdır?
mann marka, hava, yağ ve yakıt filtresi ile wöbermann marka karbonlu polen filtresi bir paket içimnde satılıyor görünüyor bir başka sitede. uygun mudur bunları almak?
karter tapası da ayrıyeten almalı mıyım? yokas yakıt fitresi içinden çıkıyor mu?
yapay zeka golf 7 dizel için şu motor yağlarını önerdi? siz hangisini öneririsniz? teşekkürler yardımınız için
![]()
teşekkürler sitesinde 5 litre ve 4 litre olmak üzere 2 versiyonu var bunun. 5 litre alayım değil mi? 3688 tl diyor
Filtre olarak Wunder ve Wöbermann markaları isimleri sizi aldatmasın bunlar yerli üreticilerdir, Alman menşeli markalar değildir, kalite olarak vasat ürünlerfdir.mann 4 lü filtre antialerjik polen filtreli ve liqui moly 5w30 4200 5 litre aldım. bunları sanayide bir ustaya taktıracağım.
ama fren hidrolik yağı , balata kontrolü ve şanzıma yağı kontrolünü yetkili vw servisine yaptırayım diyorum. bunları yaptırırken benim malzemeleri versem motor yağını ve filtrelerini vw yetkili servisi yapmaz değil mi?
Hocam geçmiş olsun,Filtreleri satın aldığınız satıcıyı söyleyin ki başka arkadaşlar da mağdur olmasın,Teşekkür ederim.
Hepsiburada sitesindeki satıcıdan aldım. E-ticaret siteleri maalesef çürük elmaları eleyemiyorlar. Ya da herhangi bir şikayette, şikayeti araştırıp satıcıya yaptırım uygulamalıdırlar. Aksi halde bu tür art niyetli satıcılar çok kişiyi mağdur etmektedirler.
zubizu indirimi servis bakımında da oluyor mu?Merhaba bende cuma günü bakıma girdim fren hidroliğini değiştirdim yukarıdaki fiyata yakın benimkide . Zubizu indirimi var aracın yaşına göre oranlar değişiyor %30 a varan indirim oluyor
çok teşekkür ederim bu güzel bilgiler için.
Filtre olarak Wunder ve Wöbermann markaları isimleri sizi aldatmasın bunlar yerli üreticilerdir, Alman menşeli markalar değildir, kalite olarak vasat ürünlerfdir.
Motor yağları için şu konuyu okumanızı öneririm, neyin ne olduğunu anlarsınız; https://www.golftutkusu.com/topic/28514-ravenol-motor-yaglari-ana-konu/
Golf M7 1.6 TDI motorun yağ kapasitesi: 4,7 Litre ‘dir. Ustalar 5 Litre bidonun tamamını doldurmaya çalışır, buna müsade etmeyiniz.
Ayrıca paylaştığınız linkteki Motul X-Ckean EFE 5W-30 bu yağ sizin aracınuza uyumlu değildir..!!
Alacağınız yağın sizin araca uyumlu olabilmesi için VW 504.00 / 507.00 onayı olması gerekir.
Aracınıza uyumlu yağlar;
Ravenol VMP 5W-30
Ravenol SMP 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
Motul 8100 X-Clean+ 5W-30
Castrol Edge LL 5W-30
Fren hidroliği araç sıfır km alındığında 3.cü yılın sonunda, sonraki yıllarda ise her 30.000 bin km’de bir veya 2 yılda bir değişir (önce hangisi dolarsa değişir)
Fren hidroliği değişimini yetkili serviste yaptırmak daha mantıklıdır, serviste özel makinesi ile yapılır bu sayede sistemin hava yapması engellenir. Sanayide bu cihaz bulmak biraz zordur, eski usül yaoarlar bunun riski aracın çamurluk içleri yağ içinde kalır, hidrolik sıvısının en ufak boya ile teması acil müdahele edilmezse boyaya zarar verir. Eski usül yapılınca sistemin hava yapma ihtimali de vardır, Bu sebeblerden makine ile yapılması mantıklıdır.
Yetkili servislerde yapılan işlemlerde (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %30 indirim hakkınız mevcuttur.
Bazı yetkili servisler dışardan yağ getirmeyi kabul eder, bazıları etmezler bunu görüşüp öğrenebilirsiniz, ancak motor yağı harici dışardan gwtireceğiniz hiç birşey kabul edilmez..!!
Serviste yapılan her işlemde (bakım dahil) zubizu indirimi uygulanır.zubizu indirimi servis bakımında da oluyor mu?
çok teşekkür ederim bu güzel bilgiler için
faydalı oldu.
Merhaba hocam hangi ustaya gittin?2014 golf 7 dizel aracımın 195 000 km bakımını güzel bir şekilde yaptırdım Adanada. kendi aldığım ligui moly motor yağı ve mann filtrelerle. isteyen olursa ustanın bilgilerini de paylaşabilirim. dediğini,z gibi 4.7 lt motor yağı koymasını söyledim.
arabamın fren balatalarının değişmesi gerektiğini söyledi. diske zarar verir artık dedi.
4 fren balatası değiştireceğim yani. onları da kendim mi alayım internetten ne marka önerirsiniz? ate mi almalıyım? benim aracıma kaç cm uyar nasıl bilirim?
fren diskleri ise tornaya gidip bir işlem görecekmiş. değişmesi gerekmez diye umuyorum dedi usta. dürüst bir insan. şüphem yok yani.
vw yetkili servise sordum işçilik dahil 4 fren balatıası değişimine 17 000 tl diyor. hem 4 diskler hem 4 fren balatası değişimine 39 000 tl diyor zubizi %30 indirimi dahil. kendim alırsam kaça malolur internetten inceleyeceğim.
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim . arabayı bayağı yeniliyorum
fren balataları değişince , fren hidrolik sıvısı da değişmek mi gerekir gibi sorular da var aklımda
.Merhaba hocam hangi ustaya gittin?
Daha önceden disk, torna işlemi görmediyse 1 seferlik torna yaptırmada herhangi bir problem olmaz.2014 golf 7 dizel aracımın 195 000 km bakımını güzel bir şekilde yaptırdım Adanada. kendi aldığım ligui moly motor yağı ve mann filtrelerle. isteyen olursa ustanın bilgilerini de paylaşabilirim. dediğini,z gibi 4.7 lt motor yağı koymasını söyledim.
arabamın fren balatalarının değişmesi gerektiğini söyledi. diske zarar verir artık dedi.
4 fren balatası değiştireceğim yani. onları da kendim mi alayım internetten ne marka önerirsiniz? ate mi almalıyım? benim aracıma kaç cm uyar nasıl bilirim?
fren diskleri ise tornaya gidip bir işlem görecekmiş. değişmesi gerekmez diye umuyorum dedi usta. dürüst bir insan. şüphem yok yani.
vw yetkili servise sordum işçilik dahil 4 fren balatıası değişimine 17 000 tl diyor. hem 4 diskler hem 4 fren balatası değişimine 39 000 tl diyor zubizi %30 indirimi dahil. kendim alırsam kaça malolur internetten inceleyeceğim.
fren balataları değişince , fren hidrolik sıvısı da değişmek mi gerekir gibi sorular da var aklımda
En kalitelileri:2014 golf 7 dizel aracımın 195 000 km bakımını güzel bir şekilde yaptırdım Adanada. kendi aldığım ligui moly motor yağı ve mann filtrelerle. isteyen olursa ustanın bilgilerini de paylaşabilirim. dediğini,z gibi 4.7 lt motor yağı koymasını söyledim.