Güncel Bakım Masrafları

Merhaba bende cuma günü bakıma girdim fren hidroliğini değiştirdim yukarıdaki fiyata yakın benimkide . Zubizu indirimi var aracın yaşına göre oranlar değişiyor %30 a varan indirim oluyor

Zubizu indirimi sadece Doğuş'un kendi yetkili servislerinde mi geçerli arkadaşlar? Aykan, Vimsa vb. yetkili servislerde indirim yapılıyor mu?

Selamlar, 2022 golf 8 1.5etsi için 60km bakımında bujiler v kayışı vs değişecekmiş. Araç full servis bakımlı orada yaptırmayı düşünüyorum bende. Yakın zamanda bu tarz bakıma giren veya fiyat konusunda fikri olan var mı?

Mann filtre ürünlerini filtre marketim.com veya Mann filtre Türkiye'deki bayi bulucusundan ulaşabileceğiniz bayiler aracılığıyla almak dışındaki seçenekler riskli ve sıkıntılıdır.

Yağ konusu ise açık ve net konuşayım: Ali üstadımızın önerdiği Egemot distribütörlüğündeki Ravenol ya da Liqui Moly en ideal seçenek gibi görünüyor.

Satıcısı amazon.com.tr Mann Filtrelerde de sorun yok

.
bilmediğim için sormak isterim.
2014 model golf 7 dizele wunder marka filtreler takmak ve mann marka filtreler takmak ne farkettirir?
mesela ben son bakımdan sonra klima fanın daha sesli çalıştığını hissediyorum. bunun filtre ile alakası var mıdır?
mann marka, hava, yağ ve yakıt filtresi ile wöbermann marka karbonlu polen filtresi bir paket içimnde satılıyor görünüyor bir başka sitede. uygun mudur bunları almak?
karter tapası da ayrıyeten almalı mıyım? yokas yakıt fitresi içinden çıkıyor mu?

yapay zeka golf 7 dizel için şu motor yağlarını önerdi? siz hangisini öneririsniz? teşekkürler yardımınız için

• Castrol: Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 veya Castrol Edge 5W-30 LL
  • Mobil: Mobil 1 ESP 5W-30
  • Liqui Moly: Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
  • Motul: Motul 8100 X-clean+ 5W-30 [1, 2, 3, 4, 5]

teşekkürler sitesinde 5 litre ve 4 litre olmak üzere 2 versiyonu var bunun. 5 litre alayım değil mi? 3688 tl diyor

mann 4 lü filtre antialerjik polen filtreli ve liqui moly 5w30 4200 5 litre aldım. bunları sanayide bir ustaya taktıracağım.

ama fren hidrolik yağı , balata kontrolü ve şanzıma yağı kontrolünü yetkili vw servisine yaptırayım diyorum. bunları yaptırırken benim malzemeleri versem motor yağını ve filtrelerini vw yetkili servisi yapmaz değil mi?
Filtre olarak Wunder ve Wöbermann markaları isimleri sizi aldatmasın bunlar yerli üreticilerdir, Alman menşeli markalar değildir, kalite olarak vasat ürünlerfdir.

Motor yağları için şu konuyu okumanızı öneririm, neyin ne olduğunu anlarsınız; https://www.golftutkusu.com/topic/28514-ravenol-motor-yaglari-ana-konu/

Golf M7 1.6 TDI motorun yağ kapasitesi: 4,7 Litre ‘dir. Ustalar 5 Litre bidonun tamamını doldurmaya çalışır, buna müsade etmeyiniz.

Ayrıca paylaştığınız linkteki Motul X-Ckean EFE 5W-30 bu yağ sizin aracınuza uyumlu değildir..!!

Alacağınız yağın sizin araca uyumlu olabilmesi için VW 504.00 / 507.00 onayı olması gerekir.

Aracınıza uyumlu yağlar;
Ravenol VMP 5W-30
Ravenol SMP 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
Motul 8100 X-Clean+ 5W-30
Castrol Edge LL 5W-30

Fren hidroliği araç sıfır km alındığında 3.cü yılın sonunda, sonraki yıllarda ise her 30.000 bin km’de bir veya 2 yılda bir değişir (önce hangisi dolarsa değişir)

Fren hidroliği değişimini yetkili serviste yaptırmak daha mantıklıdır, serviste özel makinesi ile yapılır bu sayede sistemin hava yapması engellenir. Sanayide bu cihaz bulmak biraz zordur, eski usül yaoarlar bunun riski aracın çamurluk içleri yağ içinde kalır, hidrolik sıvısının en ufak boya ile teması acil müdahele edilmezse boyaya zarar verir. Eski usül yapılınca sistemin hava yapma ihtimali de vardır, Bu sebeblerden makine ile yapılması mantıklıdır.

Yetkili servislerde yapılan işlemlerde (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %30 indirim hakkınız mevcuttur.

Bazı yetkili servisler dışardan yağ getirmeyi kabul eder, bazıları etmezler bunu görüşüp öğrenebilirsiniz, ancak motor yağı harici dışardan gwtireceğiniz hiç birşey kabul edilmez..!!

Merhabalar
3. Yıl bakımını konya gökmen servisinde yaptırdım. yağ ve yağ filtresi değişti. başka bir şey yok. 14.003,00 TL ödedim. (28 Ağustos 2026)

Arabanın deposu içerisinde buharlaşan yakıtı geri yanma odasına gönderen bir sistem varmış ve bu sistemin borusunda çatlak olduğunu gösterdikten sonra bunun garantiden değişimine yada onarımına VW nin onay vermediğini / istersem eğer o boruyu güzel bir bant ile sarıp daha iyi bir duruma getireceğini söyledi çalışan.

Böyle bir durum yaşayan oldu mu ?

Teşekkür ederim.
Hepsiburada sitesindeki satıcıdan aldım. E-ticaret siteleri maalesef çürük elmaları eleyemiyorlar. Ya da herhangi bir şikayette, şikayeti araştırıp satıcıya yaptırım uygulamalıdırlar. Aksi halde bu tür art niyetli satıcılar çok kişiyi mağdur etmektedirler.
Hocam geçmiş olsun,Filtreleri satın aldığınız satıcıyı söyleyin ki başka arkadaşlar da mağdur olmasın,

Filtreler sahte ise aracı fazla kullanmadan en kısa sürede acilen hepsini değiştiriniz.

Motor yağı için kapağın üzerindeki QR Code ‘u telefon kamerasından okutun, ve bağlantıya tıklayın. Açılan sayfanın ekran görüntüsünü paylaşınız, bir de bidonun üzerinde yazan (parti no ve üretim tarihini) paylaşınız, bu şekilde yağın orjinal olup-olmadığını size söyleyebiliriz.

Geri