Güncel Bakım Masrafları

Merhaba,

2025 model golf style paket araç için ilk bakım yaptırmak için Ankara'daki bütün yetkili servisleri aradım. En uygun fiyatı Otomol verdi. 12 700 TL ,Oraya bakımı yaptırdım genel olarak memnunum ancak yağ seviyesi 3 çıt eksik. Bakımdan öncede yolda bakiyordum 1 çıt eksikti. Aklıma yağı eksik koyarak uygun fiyat veriyorlar diye geldi. İlk fırsatta uğrayıp kontrol etmelerini isteyeceğim.
İyi forumlar.
IMG-20260814-WA0006.jpg
yağ eksik değil tam doğru. altta da yazıyor seviye normal diye :)

Merhaba,

2025 model golf style paket araç için ilk bakım yaptırmak için Ankara'daki bütün yetkili servisleri aradım. En uygun fiyatı Otomol verdi. 12 700 TL ,Oraya bakımı yaptırdım genel olarak memnunum ancak yağ seviyesi 3 çıt eksik. Bakımdan öncede yolda bakiyordum 1 çıt eksikti. Aklıma yağı eksik koyarak uygun fiyat veriyorlar diye geldi. İlk fırsatta uğrayıp kontrol etmelerini isteyeceğim.
İyi forumlar.
IMG-20260814-WA0006.jpg
Servis kâğıdında yapacak miktarı 4.3 olmalı. Kontrol edebilir misiniz?

2. Yıl bakımı 2024 golf için yetkili servis 23800 dedi sanayide ustalar ise 6.000 tl dedi sizce hangisinde yaptırmalıyım ? Araç 25.000 km oldu

2. Yıl bakımı 2024 golf için yetkili servis 23800 dedi sanayide ustalar ise 6.000 tl dedi sizce hangisinde yaptırmalıyım ? Araç 25.000 km oldu
Dışarda yaptıracaksanız, parçaları, filtreleri, motor yağını ustanın insiyatifine bırakmayınız, kendiniz temin ederek, ustaya sadece işçilik ödeyiniz.

6.000 liralık bakımdan içinden işçiliği çıkardığımızda bu ustanın kaliteli filtre ve motor yağı kullanması çok zor gibi bişeydir.

Orta kalite bir motor yağı bile 3.500 liradan başlıyor, 5.000 liraya kadar çıkıyor.

Not: karter tapası ve tapa pulunu her zaman yetkili servisten temin ediniz, dışarda yan sanayi olanına benzer rakamları ödemeyiniz.

Filtre olarak Mann, Hengst, Mahle en iyi markalardır, bunlar harici markalardan uzak durunuz

Hocam 8.5 etsi için hava ve polen filitresi kodlarını yazabilir misiniz. Garanti bittikten sonra kendim değiştirmek istiyorum.

@golff2024

Motor yağını mecbur 5 litre veya 4+1 litre şeklinde alacaksınız aracınız 4.3-4.5 litre arası yağ kapasitesine sahip olduğu için

Şu an 4 litre Castrol Edge 0w20 yağ almak isterseniz tam 4 bin TL daha üzerine ekstra biraz daha yağ almanız gerekecek toplam 4.5-5 bin TL zaten yağ masrafınız tutması lazım

Filtreleri de orta halli marka takmak isterseniz 1500 TL

Usta işçiliği 1000-1500 TL

Toplamda7-8-*9 BİN TL tutması gereken işlem 6 bin TL tutması için 2 ihtimal var ; ya usta hayrına yapıyor ya da kullanılan malzemeler kalitesiz.

Yine servise gidin demiyorum ancak verilen fiyat çok çok düşük ve işkillenmemek elde değil. Daha sağlam bir özel servis bulmanız tavsiyedir.

Özel serviste bakım maliyetiniz 8 bin TL den de aşağı tutmayacaktır. En kaliteli filtre (mann-mahle-bosch) ve onaylı 0w20 yağ ile.

@golff2024

Motor yağını mecbur 5 litre veya 4+1 litre şeklinde alacaksınız aracınız 4.3-4.5 litre arası yağ kapasitesine sahip olduğu için

Şu an 4 litre Castrol Edge 0w20 yağ almak isterseniz tam 4 bin TL daha üzerine ekstra biraz daha yağ almanız gerekecek toplam 4.5-5 bin TL zaten yağ masrafınız tutması lazım

Filtreleri de orta halli marka takmak isterseniz 1500 TL

Usta işçiliği 1000-1500 TL

Toplamda7-8-*9 BİN TL tutması gereken işlem 6 bin TL tutması için 2 ihtimal var ; ya usta hayrına yapıyor ya da kullanılan malzemeler kalitesiz.

Yine servise gidin demiyorum ancak verilen fiyat çok çok düşük ve işkillenmemek elde değil. Daha sağlam bir özel servis bulmanız tavsiyedir.

Özel serviste bakım maliyetiniz 8 bin TL den de aşağı tutmayacaktır. En kaliteli filtre (mann-mahle-bosch) ve onaylı 0w20 yağ ile.
Filtre olarak Bosch ‘u direkt eleyin hocam, filtreleri kaliteli değil ve fason üretimdir.

Hocam 8.5 etsi için hava ve polen filitresi kodlarını yazabilir misiniz. Garanti bittikten sonra kendim değiştirmek istiyorum.
Golf Mk8.5 1.5 eTSI

Mann C 28 043 (Hava Filtresi)
Mann W712:95 (Yağ Filtresi)

Polen Filtresi:
Mann FP 26 009 ve CUK 26 009

Karter tapası ve tapa pulu tedariği: yetkili servis

Motor yağı: VW 508.00 / 509.00 onaylı 0W-20 yağlar. Ravenol - Mobil 1 - Liqui Moly

1.5 eTSI yağ kapasitesi: 4,3 Litre

Filtre olarak Bosch ‘u direkt eleyin hocam, filtreleri kaliteli değil ve fason üretimdir.
Elerim sizin hatrınıza hocam canınız sağ olsun 🙂🙂

Ama Ali abi parçacılar ve sanayiciler özellikle Volkswagen grubu adına konuşayım. Hala Mann-bosch marka filtreleri zirvede görüyorlar.

Fiyat olarak Mann ve Bosch arasında 3 filtrede (yağ+hava+polen) toplamda 150 lira oynuyor/oynamıyor.

Hala bosch un da kaliteli olduğunu ısrarla söylüyorlar. Bizatihi filtreleri açıp sökmedim veya araştırmasına girmedim ancak parçacılar ve ustalar hala övmeye devam ettikleri için yazmak istedim. Filtre grubunu sadece

Fren sistemi vs gibileri katmıyoruz. Gerçekten de vasatın altı…

Sağ: Fabrikasyon, içinden çıkan kirli olan.
Sol: Mann C 28 043 (Hava Filtresi)

@forzaGilles e katılıyorum. Mann Bosch tan iyi bence de.

İkisi de Made in Poland. Sağdaki orijinal filtreyi de Mann üretmiş olabilir.

@forzaGilles aktardığına göre güncelleme:

Fabrikanın taktığı hava filtresinin markası WoCo
Diğer bir değişle ;
WoCo —> Filtron ‘a fason ürettirmiş.
Filtron zaten Mann - Hummel bünyesinde, Polonya’lı bir üretici.

Sonuç olarak Mann (www.filtremarketim.com) tercih ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_0227.JPEG
    IMG_0227.JPEG
    328.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0229.JPEG
    IMG_0229.JPEG
    315.2 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0228.JPEG
    IMG_0228.JPEG
    233.1 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

Geri