Güncel Bakım Masrafları

Hocam selamlar,

Bir tanıdığımın Golf7 2015 1.2tsi DSG 44bin km civarlarında aracı var. Sıfır almıştı. Çok binmediğinden km yapmıyor.

Bu aracın bu zamana kadar periyodik bakım harici lastikleri değişmiş. V kayış, Triger , Akü değişmemiş. Fren hidroliğini bilmiyor. Yetkili den sonra Bosch Car servise gidiyormuş devam etmekteymiş. Akünün bu kadar gitmesine şaşırdım.

Bu km de ki bir aracın standart yağ ve filtreler harici önerin ne olur abi?
Selam,
Akü artık son günlerini yaşıyordur, kontrol edilmesi ve artık değişmesi lazım,

Triger seti ve V kayışının şuan için değişmesine gerek yok,

Buji en son ne zaman değişmiş
Fren hidroliği en son ne zaman değişmiş
Soğutma suyu antifrizi hiç değişmiş mi

Bunları bilmek lazım,

Fren hidroliği ve Buji değişimi için eğer değişmesi gerekiyor ise mutlaka serviste değiştirsin çünkü yetkili serviste %30 zubizu indirimi hakkı var, bu sayede bu işlemler dışarda yaptırmakla ile aynı rakamlara geliyor,

Diğerlerini dışarda yaptırabilir.

Nasıl olsa garanti bitti diyerek bakım için artık 10 bin km sınırına döndüm.

Ekim ayında 42 bin km'de serviste yağlama bakımına girdiğimden bu yana 10 bin km olmuş, 60 bini beklemeden yağlama bakımı için parçaları tedarik ettim fiyatlar şu şekilde ;

Ekli dosyayı görüntüle 91207
MANN W712/95 Yağ filtresi : 295 TL

1781251605185.png

Bebek olduğu için 2 bakımdır biyofonksiyonel polen filtresi tercih ediyorum, MANN FP26009 670 TL

1781251653886.png

MANN hava filtresi stokta kalmadığı için Mahleyi deneyeceğim, LX4398.1 545 TL

1781251783033.png
Yağda' da 5 lt 6200 stokta kalmadığı için 4+1 litre şeklinde aldım 3960 TL' de bunlar.

1000 TL' de işçilik toplam 6470 TL' ye gelecek hem kaliteli malzeme hem de ucuz bakım daha ne olsun, servise uğrayıp karter tapası almam gerekiyor ayrıca.

60 binde de aynı şekilde dışarıda yağlama bakımı ayrıca serviste buji değişimi yaptıracağım.
Serviste karter tapası ve tapa pulu ayrı satılır, tapa pulunu almayı unutmayınız :)

Yeni motor yağını motora (huni ile) dokdurmalarına müsade etmeyiniz.,

Mahle marka hava filtresini nereden aldınız.?

Serviste karter tapası ve tapa pulu ayrı satılır, tapa pulunu almayı unutmayınız :)

Yeni motor yağını motora (huni ile) dokdurmalarına müsade etmeyiniz.,

Mahle marka hava filtresini nereden aldınız.?
Çok büyük bir otomotiv yedek parça toptancısından aldım üstad.

Selam,
Akü artık son günlerini yaşıyordur, kontrol edilmesi ve artık değişmesi lazım,

Triger seti ve V kayışının şuan için değişmesine gerek yok,

Buji en son ne zaman değişmiş
Fren hidroliği en son ne zaman değişmiş
Soğutma suyu antifrizi hiç değişmiş mi

Bunları bilmek lazım,

Fren hidroliği ve Buji değişimi için eğer değişmesi gerekiyor ise mutlaka serviste değiştirsin çünkü yetkili serviste %30 zubizu indirimi hakkı var, bu sayede bu işlemler dışarda yaptırmakla ile aynı rakamlara geliyor,

Diğerlerini dışarda yaptırabilir.
Buji değiştiğini pek sanmıyorum ama yetkili servis ve bosch car service bilgilerine ulaşmaya çalışırım onunla. Kadın sürücü olduğu için çok hakim değil. Fren hidroliği, buji, akü değişmesi iyi olur gibi ( üçü de hiç değişmemiştir düşünüyorum) 3. Bakıma yetkili de girdiyse hidrolik değişmiş olabilir.

Değiştirirse evet dediğiniz gibi yetkili servise yönlendireceğim o işlemler için. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Geri