Güncel Bakım Masrafları

golf 8 1.5 tsı 60.000 bakım buji ve balatalar değiştirdim işçilik süresi 1 saat malzemeler 6900 tuttu
Ekran Görüntüsü (112).png

golf 8 1.5 tsı 60.000 bakım buji ve balatalar değiştirdim işçilik süresi 1 saat malzemeler 6900 tuttu
Fiyatlar aracın yaşına göre değişir, yaş ilerledikçe indirim oranı artar. %20-25-30

Servisin fiyatı ne kadar iyi. Hiç servisteki balata değişim fiyatını öveceğim aklıma gelmezdi. Çok iyi bir fiyatlandırma bence.

İşcilik dahil degil bu fiyatlara

Dahil olunca uçarrrr
17 Nisanda yetkili serviste, servis danışmanına merakımı gidermek için sormuştum. Ekranından çektiğim fotoğrafı ekliyorum.

IMG_6395.jpeg
Teker-sök tak, disk, Balata, hidrolik ile alakalı fiyatları burada görebilirsiniz. Bu fiyatlarda benim aracıma verilen %25 yaş indirimi de var.
2 teker sök tak %25 indirimle 1215TL sanırım.

Son düzenleme:
@forzaGilles
Burdaki buji farklı bir marka olabilir mi EKO seri adı altında BOSCH, NGK vb farklı bir marka buji var mı serviste(VW yazısız)
OEM Kodu aynı olmasına rağmen bana verilen fiyat daha fazla :) (Yukardaki mesajda fiyatın görseli var)
Bu sebeple merak ettim.

@mhmd45 hocam siz direkt parçayı mı temin ettiniz yetkili servis yedek parçadan ?

Son düzenleme:
@forzaGilles
Burdaki buji farklı bir marka olabilir mi EKO seri adı altında BOSCH, NGK vb farklı bir marka buji var mı serviste(VW yazısız)
OEM Kodu aynı olmasına rağmen bana verilen fiyat daha fazla :) (Yukardaki mesajda fiyatın görseli var)
Bu sebeple merak ettim.

@mhmd45 hocam siz direkt parçayı mı temin ettiniz yetkili servis yedek parçadan ?
İnternetten kendim aldım bosch marka. araçların model yıla göre bazen bosch da çıkıyor ngk ikiside olur

@forzaGilles
Bu sebeple merak ettim.

Türkiye ‘ye (eko seri buji) gelmiyor,

VW ‘de parça eko seri de olsa, orjinal parça da olsa üzerinde (vw ag logosu) bulunur,

Biz eko seri parça diyoruz ama esasen bu parça tipi de orjinal parçadır, yani ondan dolayı sıkıntınız olmasın,

Eko seri parça: esasen bu parça tipinin adı (eko seri orjinal parça) demek daha doğru bir tabir olacaktır,

Diğeri de bilgimiz orjinal yedek parça, aslında bunun da yanlış telaffuz ediyoruz, bu parça için doğru telaffuzu (orjinal ekipman yedek parça) ‘dır.

Eko seri parçaların parça kodu JZW ile başlar,

Sizin ve arkadaşın ekran görüntüsündeki parça kodları eşkeşiyor,

Benim serviste bu zamana kadar gördüğüm tüm bujiler VW AG logolu NGK markaydı,

Arkadaşın paylaştığı ekran görüntüsü normalden biraz farklı, serviste böyle bir ekran daha önce görmedim.

İnternetten kendim aldım bosch marka. araçların model yıla göre bazen bosch da çıkıyor ngk ikiside olur
Tamamdır hocam, kağıt servis kağıdına çok benzeyince yetkili servis ürünü olduğunu düşündüm.

@forzaGilles Evet ben bir an forumdaşımızın paylaştığı görseli yetkili servis formu sandım. Bu sebeple yazdım.

Tamamdır hocam, kağıt servis kağıdına çok benzeyince yetkili servis ürünü olduğunu düşündüm.

@forzaGilles Evet ben bir an forumdaşımızın paylaştığı görseli yetkili servis formu sandım. Bu sebeple yazdım.
05E905602
1.5 TSI motorların bujilerin parça kodu farklı sanırım,

1.2 / 1.4 TSI ‘ların bujileri parça kodu:
04E905601B

Geri