Neden hocamNiye ? Bosch dan gittiniz ?
Ngk buji
Mann filtre (hadi filtron olsun)
Daha iyi olurdu
Neden hocamNiye ? Bosch dan gittiniz ?
Ngk buji
Mann filtre (hadi filtron olsun)
Daha iyi olurdu
Hatalı tespitler. @forzaGilles in belirttikleri doğru.Şu kadarını söyleyeyim, sıfır aracın üzerinde gelen polen filtresinin (kodu her ne ise), diğer hiçbir marka filtre ile zerre alakası yok, çok çok kaliteli. Saydığınız filtrelerden man, bosch ve servisin bakımda taktığı econ ürünü (sanırım valeo markalıydı) kullandım, ve kısa sürede tekrar orijinale geçtim. Ben deneyimimi aktardım, isteyen istediği filtreyi taktırmakta özgür.
bedava diyebilirim. bayiler arası fark çok ne yazık kiEvet VW Tamaşta yaptırdım yağ olarak castrol 0w-20 kullanıldı hava filtresi değişmedi.
teşekkür ediyorum, zaten pahalı şeyler değil orijinal tapa ve pulu alayım her bakımda değişsinTSI ve eTSI motorlarda
(Tapa pulu) her bakımda değişmesi gerekir, her yağ değişiminde tapa pulu değişmesi gerekir,
(Karter tapası) 2 bakımda bir değişmesi gerekir, İstenirse her bakımda da değiştirilebilir,
Bu parçaları kesinlikle sanayiden, parçacıdan veya internetten değil, mutlaka yetkili servisten temin etmeniz sizin yararınıza olur,
Yan sanayi karter tapası ve tapa pulu sıkıntı çıkarır başınıza iş alırsınız, Sanayide size abi orjinal bu, yan sanayi değil gibi söylemlere itibar etmeyiniz, Zaten karter tapası ve tapa pulu yetkili serviste pahalı değildir.
Sanayide karter tapası sanki yük gemisi civatası sıkar gibi insan üstü güç uygulayarak sıkarkar veya olması gerekenden fazla sıkarlar buna müsade etmeyiniz, çok tehlikelidir,
Karter tapası mutlaka tork anahtarı ile 30 Nm değerde sıkılması gerekir,
Hatta bazı iş bilmez ustalar tapaya (teflon bant sararlar veya sıvı conta sıkarlar) bunlara kesinlikle müsade etmetiniz..!! Bunların hiç birine gerek yoktur,
Bu yöntemler ilerde başınıza pahalı onarım maliyetleri çıkarır, basit bir 3 kuruşluk tapa yüzünden kendi kalenize gol yemiş olursunuz, Aman dikkat..!!
Not: TDI motorda karter tapası ve tapa pulu her bakımda değişmesi gerekir.
anladım teşekkürler. bu bakımı dışarda yaptırayım zaten 2026 sonu garanti biter. bende 2026 sene sonuna kalmadan satarım zatenYetkili servislerde
Golf 8,5 15000 km ilk bakımı şu an 11500 tl
30.000 km 2. Bakımı sizin teklif aldıgınız sekilde 17 bin civarı
Sebebi
İlk bakımda yağ+ yağ filtresi
İkinci bakımda yağ + yağ filtesi + hava filtresi + polen filtresi degisiyor
Fiyat Farkı bundan dolayı olusuyor
Evet beyler,
1.5 tsi manuel 30.000 bakım için bayi 17.000 tl civarı demişti. Karter tapası ve contası hariç hepsini kendim tedarik ettim. Tapa ve contayı mutlaka servisten alın derim. İnce nüansları var. Güncel fiyatlar ile paylaşayım bulunsun.
Hava filtresi - Mann028043 - 1025 tl
Polen filtresi - MannFP26009 - 870 tl
Yağ filtresi - MannW712/95 - 344 tl
Yağ - Liqui moly 0w-20 top tec 6200(20789) 5lt - 3000 tl
Karter tapası - N90288901 - 171 tl
Conta - N0138158 - 87 tl
Toplam --------------------------------------- 5497 tl
Bu periyodik servis uyarısının ekrandan silinmesi için de tuş kombinasyonları var. O da basit.
*Yağı, aldığın yer ücretsiz değiştiriyor. Hava ve polen basit. İşçilik vermeden minimum maliyet diyebiliriz.
Evet beyler,
1.5 tsi manuel 30.000 bakım için bayi 17.000 tl civarı demişti. Karter tapası ve contası hariç hepsini kendim tedarik ettim. Tapa ve contayı mutlaka servisten alın derim. İnce nüansları var. Güncel fiyatlar ile paylaşayım bulunsun.
Hava filtresi - Mann028043 - 1025 tl
Polen filtresi - MannFP26009 - 870 tl
Yağ filtresi - MannW712/95 - 344 tl
Yağ - Liqui moly 0w-20 top tec 6200(20789) 5lt - 3000 tl
Karter tapası - N90288901 - 171 tl
Conta - N0138158 - 87 tl
Toplam --------------------------------------- 5497 tl
Bu periyodik servis uyarısının ekrandan silinmesi için de tuş kombinasyonları var. O da basit.
*Yağı, aldığın yer ücretsiz değiştiriyor. Hava ve polen basit. İşçilik vermeden minimum maliyet diyebiliriz.
Yağı aldığınız neredeyse her yer bedava yag ve filtre değişimi yapıyor. Hava ve polen de kendim değiştiriyorum. Kaputu açın orada hangi yağ standartı olmasını gösteren etiket var.Petrolde mi değiştirttiniz bütün filtreleri mi yoksa sadece yağ filtresinimi değişiyorlar. 15 bin km benim araçta yeni aldım 5w30 olarak biliyordum yağı neden o yağdan kullandınız açıklayabilir misin? Bende malzemeleri alıp değiştirmeyi düşünüyorum nereden aldınız filteleri
Yağı aldığınız neredeyse her yer bedava yag ve filtre değişimi yapıyor. Hava ve polen de kendim değiştiriyorum. Kaputu açın orada hangi yağ standartı olmasını gösteren etiket var.
Bildiğiniz yer varsa oradan kapalı kutu almak faydalı. Alacağınız yağın sitesinden bayilere bakabilirsiniz.Petroldeki yağ değişim yerleri güvenilir mi sizce sahte yağ olayları oluyor mu
Yaptırmayın hocam herşeye tamam diyen insanlar olduk bunlarda arsızlaşmış. Ben 60 bin bakımını bu dediklerinize ek bujiler dahil ustama 1000 lira işçilik veriyorum ikili ilişkilerin etkisi var ama diğer bir ustam 1500 lira dedi. 5 bin lira falan nedir periyodik bakım için vermeyinSanayideki periyodik bakım ücretleri ne olmuş öyle aman Allah'ım dedirten cinsten. Yağ+yağ filtresi+Polen+Hava filtresi değişimine 3-4 bin lira işçilik yazıyorlar. (Daha malzemelerin fiyatlarının üstüne kendi ekledikleri 3-5 kuruşluk paylar hariç)
Çalıştığım şirketin 2014 model dizel Corollasını Bakıma götürdüm. Periyodik bakım+ tekerin 1 tanesinde bijon kırıldı yeni teker sökülüp bijon takıldı sadece 5 bin lira işçilik yazmışlar.
Esnaf ve sanatkarlar odası yeni ücret tablosu sundu. Bugünden mi başladılar o fiyatları uygulamaya anlamadım. Şimdiden böyle başlamışlarsa Allah yardım etsin araç sahiplerine. Bence artık araçta bir sorun vs yoksa periyodik bakımlarını kendimiz yapmayı düşünmek gerekiyor. Hava ve polen işi kolay da yağ ve filtresini değiştirmek için tamir çukuruna veya lifte ihtiyacımız var ( kriko ile olacak iş değil güven vermiyor denedim ). Hadi senede veya 1.5 senede 1 defa bakıma giren adama belki çok koymaz da bizim gibi araçlarını senede 2-3 defa bakıma götüren adamların çok gücüne gidiyor.
Serviste buji değiştirmenin ne kadar mantıklı olduğunu gösteren bir şey. İşçiliği saymazsak 2400 lira dışarıdan aldığınız bujilerle aynı para. Servis NGK 60 bin km gidiyorken dışarıdaki NGK bujiler 30 bin km gidiyor.