Neden hocamNiye ? Bosch dan gittiniz ?
Ngk buji
Mann filtre (hadi filtron olsun)
Daha iyi olurdu
Neden hocamNiye ? Bosch dan gittiniz ?
Ngk buji
Mann filtre (hadi filtron olsun)
Daha iyi olurdu
Hatalı tespitler. @forzaGilles in belirttikleri doğru.Şu kadarını söyleyeyim, sıfır aracın üzerinde gelen polen filtresinin (kodu her ne ise), diğer hiçbir marka filtre ile zerre alakası yok, çok çok kaliteli. Saydığınız filtrelerden man, bosch ve servisin bakımda taktığı econ ürünü (sanırım valeo markalıydı) kullandım, ve kısa sürede tekrar orijinale geçtim. Ben deneyimimi aktardım, isteyen istediği filtreyi taktırmakta özgür.
bedava diyebilirim. bayiler arası fark çok ne yazık kiEvet VW Tamaşta yaptırdım yağ olarak castrol 0w-20 kullanıldı hava filtresi değişmedi.
teşekkür ediyorum, zaten pahalı şeyler değil orijinal tapa ve pulu alayım her bakımda değişsinTSI ve eTSI motorlarda
(Tapa pulu) her bakımda değişmesi gerekir, her yağ değişiminde tapa pulu değişmesi gerekir,
(Karter tapası) 2 bakımda bir değişmesi gerekir, İstenirse her bakımda da değiştirilebilir,
Bu parçaları kesinlikle sanayiden, parçacıdan veya internetten değil, mutlaka yetkili servisten temin etmeniz sizin yararınıza olur,
Yan sanayi karter tapası ve tapa pulu sıkıntı çıkarır başınıza iş alırsınız, Sanayide size abi orjinal bu, yan sanayi değil gibi söylemlere itibar etmeyiniz, Zaten karter tapası ve tapa pulu yetkili serviste pahalı değildir.
Sanayide karter tapası sanki yük gemisi civatası sıkar gibi insan üstü güç uygulayarak sıkarkar veya olması gerekenden fazla sıkarlar buna müsade etmeyiniz, çok tehlikelidir,
Karter tapası mutlaka tork anahtarı ile 30 Nm değerde sıkılması gerekir,
Hatta bazı iş bilmez ustalar tapaya (teflon bant sararlar veya sıvı conta sıkarlar) bunlara kesinlikle müsade etmetiniz..!! Bunların hiç birine gerek yoktur,
Bu yöntemler ilerde başınıza pahalı onarım maliyetleri çıkarır, basit bir 3 kuruşluk tapa yüzünden kendi kalenize gol yemiş olursunuz, Aman dikkat..!!
Not: TDI motorda karter tapası ve tapa pulu her bakımda değişmesi gerekir.
anladım teşekkürler. bu bakımı dışarda yaptırayım zaten 2026 sonu garanti biter. bende 2026 sene sonuna kalmadan satarım zatenYetkili servislerde
Golf 8,5 15000 km ilk bakımı şu an 11500 tl
30.000 km 2. Bakımı sizin teklif aldıgınız sekilde 17 bin civarı
Sebebi
İlk bakımda yağ+ yağ filtresi
İkinci bakımda yağ + yağ filtesi + hava filtresi + polen filtresi degisiyor
Fiyat Farkı bundan dolayı olusuyor