Güncel Bakım Masrafları

Genel olarak tüm arkadaşlara tavsiyem;
Hava filtresini ve polen filtresini kendiniz alıp değiştiriniz.,

Bu filtrelerin 2 yıl dayanması gibi bir durum söz konusu bile değildir,

Pahalı da değildir, 10 dk.ınızı alacak basit bir işlemdir.
Aynen öyle onları çıkarttırıyorum her bakımda

@Brk34

Polen filtresini değistirirken!

Torpidoyu acıp sağdan soldan her iki mandalı bastırıp kapağı aşağı salma yaparken

Kapağın altına 35-45 cm lik bir kutu vsvs destegi koyun

Aksi taktirde kapak kendini tümden aşağıya salınca sağ taraftaki kollu çark sisteminin çarkı yerinden çıkıyor. Takmasıda biraz zor oluyor

Hava filtresi ?

Hava filtresini degistirirken hava filtre kapağının 6-8 tane vidasını gevsetip kapagı acacaksınız. Bu kadar basit
Hava filtresinin motora giden kısmındaki kelepçe sistemini gevsetmenize gerek yok.golf 7 1.2 tsi 1.4 tsi 1,5 tsi larda o kelepceyide açmak gerekiyordu . Golf 8,5 da gerek yok.

Hava filtre vidaları normal yıldız tornavida ise iş kolay

Ancak vidalar torx ise

Torx 20 yada torx 25 tornavida lazım

20 mi 25 mi bakarım hatırlayamadım
25

• Beğen
Tepkiler: SCC
Dostlar selam. Her gün 80 km yolum olduğu için bakımlarım erken geliyor. İlk bakım 15bin km haziranda serviste yapıldı. 29bin km. deyim. 6 ay dolmadan bakım geldi çattı.
Biraz baktım 16 17 bin gibi rakam var. Ben ilk bakımda kendim polen ve havayı Mann filter alarak değiştirmiştim. Bu bakımda da aynı metotla ilerleyip sadece yağ ve yağ filtresini dışarıda degistirip garantiyi yakayım mı? Araç manuel impression.
6 ayda bir 15 20 bin ciddi rakam.

cevap için teşekkürler bende filtremarketim den eklemiştim sepete aynı ürünleri. dediğiniz gibi alıp sanayide değişdirteyim diyorum. karter tapa,conta vs değişritmem gerekir mi yetkili servisten mi alayım onları?
TSI ve eTSI motorlarda
(Tapa pulu) her bakımda değişmesi gerekir, her yağ değişiminde tapa pulu değişmesi gerekir,

(Karter tapası) 2 bakımda bir değişmesi gerekir, İstenirse her bakımda da değiştirilebilir,

Bu parçaları kesinlikle sanayiden, parçacıdan veya internetten değil, mutlaka yetkili servisten temin etmeniz sizin yararınıza olur,

Yan sanayi karter tapası ve tapa pulu sıkıntı çıkarır başınıza iş alırsınız, Sanayide size abi orjinal bu, yan sanayi değil gibi söylemlere itibar etmeyiniz, Zaten karter tapası ve tapa pulu yetkili serviste pahalı değildir.

Sanayide karter tapası sanki yük gemisi civatası sıkar gibi insan üstü güç uygulayarak sıkarkar veya olması gerekenden fazla sıkarlar buna müsade etmeyiniz, çok tehlikelidir,

Karter tapası mutlaka tork anahtarı ile 30 Nm değerde sıkılması gerekir,

Hatta bazı iş bilmez ustalar tapaya (teflon bant sararlar veya sıvı conta sıkarlar) bunlara kesinlikle müsade etmetiniz..!! Bunların hiç birine gerek yoktur,

Bu yöntemler ilerde başınıza pahalı onarım maliyetleri çıkarır, basit bir 3 kuruşluk tapa yüzünden kendi kalenize gol yemiş olursunuz, Aman dikkat..!!

Not: TDI motorda karter tapası ve tapa pulu her bakımda değişmesi gerekir.

Hava, yağ ve mazot filtresi serviste veya dışarıda (orijinal ya da muadil) bulunuyor fakat fabrikadan sıfır gelen araçtaki orijinal polen filtresini dışarıda bulmak çok zor. Serviste ise özellikle belirtirseniz takılıyor, fiyatı da 2000 tl civarında.

VAG / ORJINAL 5Q0819653 | Volkswagen Golf 8 Karbonlu Polen Filtresi Orijinal​

Neden çok zor olsun..?
5Q0 819 653 karbonlu polen filtresinin üreticileri: Mann Filter, Denso, Valeo veya Corteco gibi üreticilerdir, X aracında bazen Mann çıkar, Y aracında bazen Valeo çıkar vs..

Örneğin fabrika araca üretim aşamasında 5Q0 819 653 kodlu filtreyi Valeo marka takmış ise geçmiş olsun vasatın da vasatı 5 kuruş etmeyecek dandik bir filtredir,

Muadil parça demek Orjinal filtrenin alt kalite olan karşılığıdır, OEM filtre alırsanız böyle bir sıkıntı yaşamazsınız,

5Q0 819 653 Kodlu filtreyi dışardan almak istediğinizde bu filtrenin dışardaki karşılığı —>Mann CUK26009 kodlu filtredir,

Zaten en kaliteli filtre 5Q0 819 653 kodlu filtre de değildir, 5Q0 819 669 kodlu daha kalitelisi de vardır,

5Q0 819 669 kodlu filtrenin dışardaki karşılığı —> Mann FP26009 ve Mahle LAO888 ‘dir.

• Muhteşem
Tepkiler: SCC
Şu belliki ?

Yetkili servislere veda edeyim mi ? diye buraya soranlar? Görüş isteyenler?

Atına güvenen eğersiz /semersiz her türlü biner geçer

Etsi+dsg olmayan aracta aracına güvenen kararını kendi vermeli

Hatta bu kararı aracı almadan önce vermiş olmalı.

Hesabı yaptık

30.000 bakımı yetkilide 17 bin
Kendin yaparsan 6500 ! (Mann+luqui moly)

Bu iş marmariste yazın kayalıklara çıkan arkadaşına 12 metreden balıklama suya atla bisey olmaz gazını vermekle aynı degil

Araç herkesin kendi aracı

Ben aracıma güveniyorum diyen hür iradesiyle atlasın !

Golf 8 imp. 60 bin bakımı için aldığım malzemeler ustama bin lira işçilik ile bakımı tamamlayacağım

bujı bosch 800x3=2400 tl
hava filtre 650 tl
yağ filtre bosch 300 tl
klima filtre karbonlu bosch 500 tl
0w30 4 lt castrol edge 1850 tl
Tapa, balata spreyi vs. eşantiyon

6700e bakımı tamamlıyorum inşallah
Servis teklifi 18bin küsür idi.

1000 tl ye bu işçiliği nerede hangi sanayide yapıyorlar? Nasıl bir tamirhane?

Neden çok zor olsun..?
5Q0 819 653 karbonlu polen filtresinin üreticileri: Mann Filter, Denso, Valeo veya Corteco gibi üreticilerdir, X aracında bazen Mann çıkar, Y aracında bazen Valeo çıkar vs..

Örneğin fabrika araca üretim aşamasında 5Q0 819 653 kodlu filtreyi Valeo marka takmış ise geçmiş olsun vasatın da vasatı 5 kuruş etmeyecek dandik bir filtredir,

Muadil parça demek Orjinal filtrenin alt kalite olan karşılığıdır, OEM filtre alırsanız böyle bir sıkıntı yaşamazsınız,

5Q0 819 653 Kodlu filtreyi dışardan almak istediğinizde bu filtrenin dışardaki karşılığı —>Mann CUK26009 kodlu filtredir,

Zaten en kaliteli filtre 5Q0 819 653 kodlu filtre de değildir, 5Q0 819 669 kodlu daha kalitelisi de vardır,

5Q0 819 669 kodlu filtrenin dışardaki karşılığı —> Mann FP26009 ve Mahle LAO888 ‘dir.
Serviste takılan sadece karbonlu. FP26009 ise daha üst seviye bir filtre.

Golf 8 imp. 60 bin bakımı için aldığım malzemeler ustama bin lira işçilik ile bakımı tamamlayacağım

bujı bosch 800x3=2400 tl
hava filtre 650 tl
yağ filtre bosch 300 tl
klima filtre karbonlu bosch 500 tl
0w30 4 lt castrol edge 1850 tl
Tapa, balata spreyi vs. eşantiyon

6700e bakımı tamamlıyorum inşallah
Servis teklifi 18bin küsür idi.

Niye ? Bosch dan gittiniz ?

Ngk buji
Mann filtre (hadi filtron olsun)

Daha iyi olurdu

Serviste takılan sadece karbonlu. FP26009 ise daha üst seviye bir filtre.
5Q0 819 669 kodlu filtreden takılmasını istiyorum derseniz bu filtre FP26009 gibi 3 katmanlı üst seviye bir filtredir,

Karbonlu filtreler gri veya koyu gri renkli olur,

FP26009 sarı renktir,

5Q0 819 669 kodlu filtre teknolojik olarak FP26009 ile bire-bir aynı filtredir, Ancak 5Q0 819 669 filtrede renk olarak gri renk olduğu için insanlar tıpki sonu 653 ile biten filtre gibi renknolarak gri renk tercih edildiği için insanlar bunun da karbonlu filtre olduğu yanılgısı yaşıyorlar,

5Q0 819 653 demek —> Mann CUK26009 demektir,

5Q0 819 669 demek —> Mann FP26009 demektir,

Yani hem 5Q0 819 669 kodlu filtre, hem de FP26009 kodlu filtre anti-alerjik +karbonlu diye geçen 3 katmanlı filtredir.

Eskiden 5Q0 819 669 kodlu filtrede de sarı renk kullanıyorlardı, Ancak dışarda FP26009 ile ayırt edici olması için renk olarak artık koyu gri renge geçildi, Filtreyi dikkatli incelediğimizde FP26009 ‘daki sarı renk örgülü yapının, 669 kodlu filtrede de olduğu görülebilir, yalnızca rengi farklıdır, karbon kömür rengindedir,

Filtrede kullanılan renk yanıltıcı olmaktadır. :)

Neden çok zor olsun..?

Şu kadarını söyleyeyim, sıfır aracın üzerinde gelen polen filtresinin (kodu her ne ise), diğer hiçbir marka filtre ile zerre alakası yok, çok çok kaliteli. Saydığınız filtrelerden man, bosch ve servisin bakımda taktığı econ ürünü (sanırım valeo markalıydı) kullandım, ve kısa sürede tekrar orijinale geçtim. Ben deneyimimi aktardım, isteyen istediği filtreyi taktırmakta özgür.

Şu kadarını söyleyeyim, sıfır aracın üzerinde gelen polen filtresinin (kodu her ne ise), diğer hiçbir marka filtre ile zerre alakası yok, çok çok kaliteli. Saydığınız filtrelerden man, bosch ve servisin bakımda taktığı econ ürünü (sanırım valeo markalıydı) kullandım, ve kısa sürede tekrar orijinale geçtim. Ben deneyimimi aktardım, isteyen istediği filtreyi taktırmakta özgür.
Valla ben tersini düşünüyorum. Mann antialerjenik karbonlu filtresi ve aracın orijinal içinden çıkanı mukayes edince dedim Mann yapmış. Eline aldığında bile ağırlığı ambalajı kalitesi çok bariz farklı. Piyasada bolca replika ürün var. Ben amazondan aldım. Satıcı ve gönderen amazondu.

Son düzenleme:
bayi mi verdi bu fiyatı, bana 17 bin küsür dediler. bosch car servis bile 10 bin dedi. size verilen fiyat çok iyiymiş yetkili servis ise. ben de dışarda kendim yaptırmayı düşünüyorum. sadece motor yağına karar veremedim liqui molly top tec 6200 0w-20 alsam olur mu?
Evet VW Tamaşta yaptırdım yağ olarak castrol 0w-20 kullanıldı hava filtresi değişmedi.

Tamamen yanlış bir tespit,

Evde yetkili servisten alınan orjinal polen filtresi, Mann F26009, Mann CUK26009, Mahle LAO888 hepsinden birer ikişer tane var,

Bahsettiğiniz ve en iyisi dediğiniz yetkili servisten satılan (orjinal polen filtresinde) bile kutunun içinden çıkan filtrenin markasına göre kalitede farklılık oluyor.,

Konu eğer hava-yağ-yakıt filtresi olsaydı o zaman işler değişirdi.

Geri