Güncel Bakım Masrafları

Güncel kasa Tiguanı olan bir arkadaş grupta fabrikada koyulan filtreyi paylaşmış. Muhtemelen bende ki de bu markaydı.

Peder telefonda Polonya üretim demişti de markayı dememişti.

hava.jpg
Bu yine iyi, adı sanı markası yazmayan da gördüm., Serviste bakımda kutunun içinden Mahle marka (made in france) gelir.

Bu yine iyi, adı sanı markası yazmayan da gördüm., Serviste bakımda kutunun içinden Mahle marka (made in france) gelir.
Sanayide orjinal diye satılan sahte filtrelerden bin kat iyidir yine 😀

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251207_223745_Gallery.png
    Screenshot_20251207_223745_Gallery.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20251207_223659_Gallery.png
    Screenshot_20251207_223659_Gallery.png
    2.3 MB · Görüntüleme: 17
2017 aracımın yağ bakımı geldi, yetkili servisten saliya randevu aldım, km 46 bin bujileride değiştirelim dediler bu km'de değişmesi normalmi sizce?
bugün aradım bujileride değiştirelim dedim yarınki randevuda, trigeride değiştirsek iyi olur yaşından dolayı, 60bin km bakımı yapalım dediler, sizce ne yapayım dostlar

bugün aradım bujileride değiştirelim dedim yarınki randevuda, trigeride değiştirsek iyi olur yaşından dolayı, 60bin km bakımı yapalım dediler, sizce ne yapayım dostlar
Trigeri birkaç sene daha erteleyebilirsiniz.

Değil 46 bin km, 146 bin km de dahi triger kayışını değişmeyenler var,

Konu başlıklarına sadık kalalım arkadaşlar bakım konusuna giriyorum 2-3 sayfa farklı muhabbet. Muhabbet edelim ama temel konularda olmasın gerekirse alıntı yapıp sohbet konusuna geçilsin işin kötü yanı yönetici adını da bu sohbetlerde görüyorum. Naçizane fikrim

Triger dediklerine emin misiniz..? V kayışı demiş olabilirler mi..?

2017 model ve henüz 46 bin km’de olan aracın Triger değişimine gerek yoktur, triger değişimi 120 bin’dir,

Eğer araçta beygir artırıcı yazılım, chip vs.. mevcut ise o zaman işler değişir.,

Aracınız 7 yaş üstü olduğu için yetkili serviste yapılan işlemlerde (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %30 Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur,

Örneğin bu sayede buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi vs.. aklınıza gelebilecek herşey de indirim uygulanır, Orjinal silecekler (eko seri olmayan) ve arka silecekler oldukça uyguna gelir, Dışardan Bosch silecekler ile hemen hemen benzer rakamlara gelir, kışlık cam suyu, yazlık cam suyu dışarda satılan en kaliteli cam sularından bile uyguna gelir, ve daha kalitelidir, cam suyunu 3-4 tane alıp yedek yapabilirsiniz, konsantre yapıda oldukları için sulandırılarak kullanılır yani ekonomiktir.,

Not: Ön camınız eğer kaskodan değişmeyecek ise, yani kendiniz cebinizden ödeyerek taktıracaksanız yine serviste %30 indirimden yararlanırsınız,

5G1 998 002 (orjinal ön silecek seti)
JZW 998 002 AL (eko seri ön silecek seti)
5G6 955 427E (arka silecek)

Not 2: silecek alırsanız kesinlikle servisin takmasına müsade etmeyiniz, danışmana ambalajı açılmadan bagaja koymalarını taleb ediniz.!!

G JZW 050 M2 (eko seri konsantre kışlık cam suyu)

G 052 164 M2 (ultra konsantre orjinal kışlık cam suyu)

G 052 184 A2 (konsantre yazlık cam suyu)

Bende 11 Kasımda girdim ilk bakıma. 11.000 km civarında servise girerken yağ seviyem bu fotodakinden 1 çizgi alttaydı ( max.tan 3 çizgi aşağıda). İşlem bitip aracı teslim aldığımda baktım seviye 2 çizgi aşağıda max.tan. Dedim az ekleme yapalım seviye max olsun. Danışman sonradan fazla yağ uyarısı veriyor falan dedi. Dedim az ekleyelim 150-200 ml, zaten zamanla eksiltiyor. Sonra serviste ustaya danıştı, usta ekleyelim madem dedi. Max. seviyeye ulaştı. Bir ay oldu nerdeyse ve 1000 km de yapmışımdır. Herhangi bir hata, uyarı, eksilme vs. yok şu an için.
Yağın fazlalığı eksikliğinden daha zararlı

Geri