Güncel Bakım Masrafları

Biraz önce Arca Ankara dan 2014 Golf 1.4 TSİ için yedek parça fiyatı aldım. Fiyatlar şu şekilde;

Hava filtresi 1340
Yağ filtresi 700
Polen Filtresi 1866
Ön balata 4280
Arka balata 3122

başka bir Sitede de ise fiyat şu şekilde,

https://www.onlineyedekparca.com/ur...-bakim-seti-mann-marka-liqui-moly-motor-yagli

https://www.onlineyedekparca.com/kategori/volkswagen-golf-7-fren-balata-ve-diski

İndirimsiz fiyat değil mi?

parçalarda indirim olmadığını aracın yaşına göre işçilikte indirim olduğunu söylediler

Teklif mi aldınız, telefondan parça fiyatı mı istersiniz?

Eğer sadece parça fiyatları olarak sordunuz ve serviste yaptırmayacaksanız indirimsiz fiyat vermiş olabilirler.

Serviste yaptıracaksanız aracınızın yaşına göre parça ve işçilikte %30 indirim olmalı. Yağ %16..

parça fiyatı aldım,ürünleri alıp arkadaşımın servisinde değiştirmeyi planlıyorum.Bakım fiyatı almak için aradığımda telefona cevap verememişlerdi.
biraz önce Doğuşu tekrar aradım yağ hava polen filtre ve yağ değişimi cam suyu bi şeyi dedi ama anlamadım indirimli 10642 tl fiyat verildi.

Son düzenleme:
plakanı aldım. erken bitmesi için elimden geleni yapacağım. bu nedir ? taş mı yiyelim biz yedek parçacılar ayıptır :d:D

Bi de hayırlısıyla fren hidroligini değiştirsem iyi olacak. Fabrikasyon fren hidroligi ile 7,5 yıl oldu. Hiç değismedi.

Biraz önce Arca Ankara dan 2014 Golf 1.4 TSİ için yedek parça fiyatı aldım. Fiyatlar şu şekilde;

Hava filtresi 1340
Yağ filtresi 700
Polen Filtresi 1866
Ön balata 4280
Arka balata 3122

https://www.onlineyedekparca.com/ur...-bakim-seti-mann-marka-liqui-moly-motor-yagli

https://www.onlineyedekparca.com/kategori/volkswagen-golf-7-fren-balata-ve-diski
Yetkili serviste aldığınız fiyat üzerinden (yedek parça ve işçilikte) %30 indirim yapılır, motor yağında da %16 indirim yapılır,

Dışarda bakım yaptıracaksanız fiyat karşılaştırması yapıp ona göre değerlendirme yapmanız yararınıza olacaktır,

Ayrıca önemli bir husus eğer (fren balatasını) dışardan alacaksanız, dışarda satılan fren balatalarının pek çoğu (%80 ‘i) kalite olarak serviste datılan orjinal balataya göre kalitesi vasattır, ses problemleri yaşabilirsiniz, bu problemleri yaşamamak için Ate, Hella-Pagid, Textar gibi kaliteli markaları tercih etmeniz ve güvenilir yetkili satıcılardan almanızı öneririm,

Fren balatası olarak Bosch, Ferodo ve yerli malı balatalardan uzak durmanızı öneririm,

Son olarak fren balatası değişimi öncesi (fren pistonu geri itilirken) fren hidrolik sıvısı —>hidrolik kabından taşma yapmaması için işlem öncesi bir miktar sıvı boşaltılmalıdır..!!

Yetkili serviste aldığınız fiyat üzerinden (yedek parça ve işçilikte) %30 indirim yapılır, motor yağında da %16 indirim yapılır,

Dışarda bakım yaptıracaksanız fiyat karşılaştırması yapıp ona göre değerlendirme yapmanız yararınıza olacaktır,

Ayrıca önemli bir husus eğer (fren balatasını) dışardan alacaksanız, dışarda satılan fren balatalarının pek çoğu (%80 ‘i) kalite olarak serviste datılan orjinal balataya göre kalitesi vasattır, ses problemleri yaşabilirsiniz, bu problemleri yaşamamak için Ate, Hella-Pagid, Textar gibi kaliteli markaları tercih etmeniz ve güvenilir yetkili satıcılardan almanızı öneririm,

Fren balatası olarak Bosch, Ferodo ve yerli malı balatalardan uzak durmanızı öneririm,

Son olarak fren balatası değişimi öncesi (fren pistonu geri itilirken) fren hidrolik sıvısı —>hidrolik kabından taşma yapmaması için işlem öncesi bir miktar sıvı boşaltılmalıdır..!!
bilgilendirme için teşekkürler,yukarı da da belirttiğim gibi yağ hava polen filtre ve yağ değişimi cam suyu bi şeyi dedi ama anlamadım indirimli 10642 tl fiyat verildi.

Balata değisiminden sonra ötme /böğürme durumu arka balatalarda zaten pek olmuyor deniyor.

3 gün oldu arka balataları degistireli

Yeni takılan trw balatalarda herhangi bir ötme durumuyla karşılaşmadım.

Önleri degiştirince bakıcaz ötme olacak mı? olmayacakmı?

Merhaba, bugün servise geldim periyodik bakım için çıkarılan liste bu şekilde. Fikrinizi almak isterim. Yağ şeçimi 0-20 olması gerektiği konusunda sorguladım ancak, çalışan illa 5-30 olması gerektiği 0-20 olursa aracı sıkıntıya sokacağını belirtti. Yeni nesil motorlar için geçerli imiş 0-20. Bilenler aydınlatırsa sevirinim. Servis’e gelme sebebim uzun yola çıkacağımdan dolayı bi genel bakım yapılsın istedim ama bu fiyatlama hoş olmadı :)

Ekli dosyalar

• IMG_6706.jpeg
    IMG_6706.jpeg
    205.5 KB · Görüntüleme: 83

Hava filtresi 1340
Yağ filtresi 700
Polen Filtresi 1866
Ön balata 4280
Arka balata 3122

16 Mayıs’ta ön ve arka balatalarımı (Ferodo marka) kendi ustama değiştirttim. Balataları parçacıdan kendim aldım. 2200 TL balatalar+1000 TL işçilik=3200 TL’ye hallettim.

16 Mayıs’ta ön ve arka balatalarımı (Ferodo marka) kendi ustama değiştirttim. Balataları parçacıdan kendim aldım. 2200 TL balatalar+1000 TL işçilik=3200 TL’ye hallettim.

Balatalari çok iyi almişsiniz sadece ön balata 2.000 civarına satiliyor internette. Diskler torna yapildi mi?
Ferodo balata ötme yapiyor şikayetleri vardi, sizde durum nedir?

Balatalari çok iyi almişsiniz sadece ön balata 2.000 civarına satiliyor internette. Diskler torna yapildi mi?
Sadece balata takıldı. Disklerde herhangi bir sorun yok. Balatalar takılınca 1-2 gün yumuşak olur denildi, herhangi bir ötme yok. Bence gayet iyi.

Ben özellikle Ferodo istedim. Çünkü yetkili servisler de bu markayı takıyor diye biliyorum

Ben 2 yıl önce balataları Bosh ile değiştirip diskleri tornalatmıştım. Herhangi bir sorun yoktu ama son 1 aydır ötme yapıyor.bu hafta kontrol ettireceğim.

Arca Bursa, 2023 model 1.0 etsi dsg aracımızın 45.000 km bakımı, faturayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 191818f4-8b09-4b14-ba55-0c8b99ab03e6-1_all_27023.jpg
    191818f4-8b09-4b14-ba55-0c8b99ab03e6-1_all_27023.jpg
    269.9 KB · Görüntüleme: 73
Bakımla ilgili değil ama balatalarla ilgili bir konu var. Aracım 2024 Golf 8.5. Şimdiye kadar ki tüm araçlarımda neredeyse arka balatalarda toz yok gibiydi ve neredeyse balata tozu ön lastiklerimde bile görünmüyorken, bu Golf'te ise ön tekerleklerde fazlasıyla balata tozu varken, arka tekerleklerde de aynı şekilde ön tekerleklerdeki gibi balata tozu var. Bu beni biraz şaşırttı.

Normalde de freni neredeyse hiç kullanmayan bir sürüş tarzım var. En erken balatalarım 100.000 km'yi rahat geçiyordu (ön balatalardan bahsediyorum).

Geri