Golf 7 tavandan su alma problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kerem0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    golf7

kerem0

Yeni Üye
İsim
Kerem
Araç
Golf
Aracım golf 7 2016 model aracı alalı daha yeni oldu tavanda camın kenarlarında ıslaklıklar lekeler olduğunu farkettim. Koch polstar ile güzelce temizledim lekeler çıktı fakat 2 3 gün sonra tekrardan aynı şekilde lekeler geri geldi. Bugün tavanın üst arkasındaki plastik parçayı söktüm tavan keçesine su almış biraz fakat sorunu nasıl çözerim bilmiyorum. Bazıları cam silecek suyunun hortumundan da alabileceğini söylemiş ön cam suyunu sıktığımda dikiz aynasından bakarken arka cama da silecek suyu kaçırıyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Cam kenarından geliyorsa ilk şüpheli sunroof tahliye hortumları. Camın etrafındaki oluğun dört köşesinde birer gider var, tıkanınca su kanaldan taşıp tavan döşemesine iner. Kapağı açıp oluğa biraz su dök; su hızla gitmiyorsa o köşenin hortumu tıkalıdır. İnce, esnek bir tel ya da düşük basınçlı hava ile açılıyor. Temizledikten sonra döşemeyi iyice kurutmazsan leke yine çıkar.

Upvote 0
Sunroof yok araçta bende en çok buna şaşırdım sunroof olmamasına rağmen bu kadar su alması. Bir kaç plastik aksamı söküp baktım nereden alıyor diye cam silecek suyu hortumu patlamış galiba ben öyle anladım

Ekli dosyalar

• IMG_3837.jpeg
    IMG_3837.jpeg
    178.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_3836.jpeg
    IMG_3836.jpeg
    183.9 KB · Görüntüleme: 10
Upvote 0

Geri