1.6 TDİ emme manifoldu (watercooler) temizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam müsait olduğunuzda hangi sensör olduğunun fotoğrafını atar mısınız aynı sorunu bende yaşıyorum

Kırmızı okla işaretlediğim sensör yan tarafında bir yerde beyaz bi klipsi var onu düz tornavida ile yukarı kaldır sonra hafifçe sağ sol yaparak çek çıkıyor

IMG_1800.JPEG

Hocam yağ filtren çakma dediler üstünde bez yokmuş. sonra forza hocam söyledi seni kandırıyorlar artık böyle üretiliyor boşuna değiştin diye.

sonradan o videoyu post olarak atmışlar altına biri daha yorum yapmış artık bu şekilde üretiliyor o filtre orijinal diye. adamda inkar etmemiş bizdeki filtreler şimdilik bezli diye yanıt yazmış.

ben oraya enjektör sesi için gittim lifter sesi dediler periyodik bakım yaptılar. 7000 tl aldılar. ben 1.5 hafta önce mann filtre seti liquı 4200 yağ alıp bakımımı yaptırmıştım oysa ki...

bu kul hakkıdır başka bir şey değil. boş yere değiştirdiler. neyse olan oldu yapıcak bir şey yok
Şimdi bu post elbet de birilerinin keşfetine çıkacak ve gören kişiler “ vay be adama bak helal olsun, bu adam demekki kaliteli malzeme kullanıyor hadi kalkıp İstanbuldan Tekirdağ’a arabamıza bakım yaptırmaya gidelim” diyecekler.

Milletçe biraz kolay gaza ve moda geliyoruz hemen çünkü.

Sen bu işten sayılamayacak düzeylerde para kazanıyorsun ve “sözde” uzmanı olduğun araçtaki yedek parça malzemelerinin güncelliğini bilmiyorsun.

Şimdi bu adam size bu filtre sahte dediği zaman, sizin parçacıya karşı bakış açınız değişmiştir. Masumane ve yeni tip filtre getiren bir adam sizin gözünüzde “karaktersiz, dolandırıcı, aşağılık” olmuştur.

Yazık, çok üzücü gerçekten. Kendini güncellemeyen sanayideki ustacıklar yüzünden insanlar koşa koşa yetkili servislere gidiyor. Hak da veriyorum artık insanlara. Tiksinç bir ortama sahipler.

Şimdi sabah 9 akşam 7 çalışan adam kendini nasıl güncellesin diyenler çıkmaz umarım. Aç 2 katalog oku be adam.

Sizin adınıza üzüldüm. Geçmiş olsun ve en büyük sorununuz böyle olsun.

Şimdi bu post elbet de birilerinin keşfetine çıkacak ve gören kişiler “ vay be adama bak helal olsun, bu adam demekki kaliteli malzeme kullanıyor hadi kalkıp İstanbuldan Tekirdağ’a arabamıza bakım yaptırmaya gidelim” diyecekler.

Milletçe biraz kolay gaza ve moda geliyoruz hemen çünkü.

Sen bu işten sayılamayacak düzeylerde para kazanıyorsun ve “sözde” uzmanı olduğun araçtaki yedek parça malzemelerinin güncelliğini bilmiyorsun.

Şimdi bu adam size bu filtre sahte dediği zaman, sizin parçacıya karşı bakış açınız değişmiştir. Masumane ve yeni tip filtre getiren bir adam sizin gözünüzde “karaktersiz, dolandırıcı, aşağılık” olmuştur.

Yazık, çok üzücü gerçekten. Kendini güncellemeyen sanayideki ustacıklar yüzünden insanlar koşa koşa yetkili servislere gidiyor. Hak da veriyorum artık insanlara. Tiksinç bir ortama sahipler.

Şimdi sabah 9 akşam 7 çalışan adam kendini nasıl güncellesin diyenler çıkmaz umarım. Aç 2 katalog oku be adam.

Sizin adınıza üzüldüm. Geçmiş olsun ve en büyük sorununuz böyle olsun.
İyi ki bunların gazına gelip parçacıyla kötü olmadım. adam sadece vag yedek parçaları satıyor. orijinalliğinden emin olduğum tek yer orası.

Kırmızı okla işaretlediğim sensör yan tarafında bir yerde beyaz bi klipsi var onu düz tornavida ile yukarı kaldır sonra hafifçe sağ sol yaparak çek çıkıyor

IMG_1800.JPEG
Hocam muhtemelen aynı sorun bende de var bunu çekip denediğim performans testinde araç 0-100 e neredeyse 2 sn önce vardı. Çözüm Manifold değiştirmek mi?

Hocam muhtemelen aynı sorun bende de var bunu çekip denediğim performans testinde araç 0-100 e neredeyse 2 sn önce vardı. Çözüm Manifold değiştirmek mi?
Hararet 80-90 a geldiğinde araba çekişten düşüyorsa bu esnada fişi çektiğinizde düzeliyorsa manifoldu değiştirmeniz lazım evet.

Castrol “noack değerini” açıklamıyor,

Hangi marka kullanırsanız kullanın, seçeceğiniz yağ Castrol haricinde bir yağ olsun.

(Sizin durumunuzda)
2 bakımda isterseniz dünyanın en iyi yağını kullanın, sağlıklı bir karşılaştırma olmaz, Çünkü EGR’niz tıkalı-tıkanmıştı, Emme manifoldunuz tıkalı-tıkanmıştı,

PCV Valfi, Yağ soğutucusu, DPF ‘nin durumu belirsiz.’c en waından ben durumlarını bilmiyorum,

Bu şartlar altında Formula 1 ‘e özel motor yağı da kullansanız sağlıklı bir karşılaştırma ve veri elde edemezsiniz,

Ayrıca yaptığınız bir hata var (en azından bana göre öyle); arabanız bir onarıma veya bakıma gittiğinde; Filtreler, motor yağı, aracın herhangi bir yedek parçası vb ihtiyaç olan ürünlerin tedariğini ustaların insiyatifine bırakmanız malesef yapılan en sıkıntılı şeylerden biridir,

Geçen sefer usta arabaya uyumlu olmayan yağ koydu, Bu yetmezmiş gibi usta büyük gaflete düşerek orjinal olan yağ filtresine sahte diye yanlış tespitte bulundu,

Sonra ne oldu..? durup dururken aracın yağ filtresi ve motor yağı değişti,

Finalde ne oldu..?
Yine aynı usta arabaya uyumlu olmayan yağ koydu.

Kimseden de veresiye iş yapmasını istemediğinize göre., yanlışım yok değil mi..? :)

Tedarik işini kendiniz halletmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu sizin en birincil önceliğiniz olsun-olmalıdır.

Gerekli olan parçayı ben sanayiden veya sanayideki yedek parçacıdan bilee almayınız, Çok fazla dala-vere var, Anlatsam saatler sürer, bir şeyin değişmesi mi gerekiyor, o markanın Türkiye Distribütörünü bulunuz perakende satışları varsa kendilerinden alınız, perakende satış yapmıyorlarsa distribütörün - kendilerinin verdiğiyetkili bayilerinden temin ediniz,

Bu devirde başka türlü parçanın orjinalliğinden emin olamazsınız.

Araba ile ilgilenmek, bakımlarını yapmak, eskiyen veya arızalanan bir parçanın yenisi ile değiştirmek günün sonunda insana huzur - keyif vermelidir.
Hocam konudan bağımsız size bir şey danışıcaktım

manifold değişimi sonrası bi miktar antifriz döküldü. şu an tam min yazan yerin ortasında duruyor cuma günü kısmetse yola gidicem biraz ekleme yapmak istiyorum febi g13 kullanmıştım. buna farklı bir marka yine g13 (motul gibi) koyabilir miyim? veya g12 evo karıştırsam sorun olur mu.

Geri