Yağ sıcaklığında bi değişiklik görmedim 96-103 derece arası gidip geliyor çok uzun süre son hız gidersem 115 lere çıktığı oluyorBir de bişi soracam emme manifoldunu değiştirdikten sonra yağ sıcaklık değerinde düşme oldu mu?
o manifoldun içerisinde gözüken radyatör tarzı kısmı patlak yani oradan su kaçırıyor burdan pistonun kafasına su basıyor kaçak ilerledikçe sonra sabahları zor çalışma beyaz duman vs vs sebep oluyor.çıkan manifoldu da attım bagajayazlıkta asperoxu basıcam içine basınçlı makine ile tertemiz yapıcam
evet su kaçağı oluyormuş bende hiç su eksiltme veya kaçak olmadı. 150 bin km sonrası bu hale geliyor. uzun yolda kullanılan araçlarda bi tık daha geç kurum tutar.o manifoldun içerisinde gözüken radyatör tarzı kısmı patlak yani oradan su kaçırıyor burdan pistonun kafasına su basıyor kaçak ilerledikçe sonra sabahları zor çalışma beyaz duman vs vs sebep oluyor.
Bunun anlamı ; aracın bu zamana kadar yaptığı km ömrü boyunca NOACK değeri vasat olan yağlar kullanılmış.
Çoğunlukla castrol kullanıyorum hocam. servis kayıtlarında bir dönem shell helix kullanmışlar. ben 2 ayrı bakımda liquı 4200 de kullandım ama pek memnun kalmadım açıkcası.Bunun anlamı ; aracın bu zamana kadar yaptığı km ömrü boyunca NOACK değeri vasat olan yağlar kullanılmış.
Geri kafalı bir düşünce olabilir ancak Castrolden sıkıntı yaşamadığınız sürece bizim araçlara Castrolden şaşmamak lazım.Çoğunlukla castrol kullanıyorum hocam. servis kayıtlarında bir dönem shell helix kullanmışlar. ben 2 ayrı bakımda liquı 4200 de kullandım ama pek memnun kalmadım açıkcası.
Hocam liquı molly de sabahları lifter sesini castrole göre çok daha fazla duyuyorum ve 500 ml kadar 9 bin km de eksiltme yaptı. castrole geri döndüğümde bu sorunları yaşamıyorum. bence ne kadar kaliteli olursa olsun her arabaya her yağ yaramıyor.Geri kafalı bir düşünce olabilir ancak Castrolden sıkıntı yaşamadığınız sürece bizim araçlara Castrolden şaşmamak lazım.
Bu motorun huyuna ve suyuna giden tek motor yağının Castrol edge olduğunu düşünüyorum.
Liqui Moly den neden memnun kalmadınız onu anlamadım açıkçası ?
Farklı hissettiren ne oldu şu zamana kadar size ? Açarsanız sevinirim