Golf 8 R Tavsiyeleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan poincre15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrix diyince ekrana ekmek bandım. en cok istediğim özellik. umarım bir gün ben de sahip olurum.
Hocam çok fark yaratan bir şey ancak biraz durum kaliteye göre de değişiyor. Led sayısı fazla değilse çok çok büyük fark yaratmıyor. Yahut kamera ve yazılım güzel çalışmıyor hızlı gölgeleme yapmıyorsa yine iyi çalışmıyor zira sürekli selektör yersiniz. Golf 8 için iq light 22’şer olmak üzere toplam 44 pikselde oluşuyor. Mesela ioniq 6 makyajsız aracım vardı. Her farda 8’erden toplam 16 piksel vardı. Müthiş bir gölgeleme yoktu, ayrıca yazılım da geç kapama yapıyordu sorun yaşatıyordu. Şu anda ex40 aracım var. Şimdiki aracımda toplam 168 pikselle ve güzel bir yazılımla gölgeliyor, haliyle çok daha başarılı hissettiriyor. Aynı şekilde yeni tiguan iq lightta Sistem, her bir farın içinde 19.200 adet mikro-LED pikseli (modülü) barındıracak şekilde tasarlanmıştır. 38.400 pilsellik bir sistem.

Bunu yazmamın nedeni şu; yarın öbür gün sırf matris diye bir araca geçip keyfiniz kaçmasın. Bu sistem çok güzel bir sistem ama iyi uygulanan araçlarda keyif veren bir sistem. Göründüğü gibi aynı markanın tiguanında dünyalar iken golfünde zayıf kalabiliyor.

Hocam çok fark yaratan bir şey ancak biraz durum kaliteye göre de değişiyor. Led sayısı fazla değilse çok çok büyük fark yaratmıyor. Yahut kamera ve yazılım güzel çalışmıyor hızlı gölgeleme yapmıyorsa yine iyi çalışmıyor zira sürekli selektör yersiniz. Golf 8 için iq light 22’şer olmak üzere toplam 44 pikselde oluşuyor. Mesela ioniq 6 makyajsız aracım vardı. Her farda 8’erden toplam 16 piksel vardı. Müthiş bir gölgeleme yoktu, ayrıca yazılım da geç kapama yapıyordu sorun yaşatıyordu. Şu anda ex40 aracım var. Şimdiki aracımda toplam 168 pikselle ve güzel bir yazılımla gölgeliyor, haliyle çok daha başarılı hissettiriyor. Aynı şekilde yeni tiguan iq lightta Sistem, her bir farın içinde 19.200 adet mikro-LED pikseli (modülü) barındıracak şekilde tasarlanmıştır. 38.400 pilsellik bir sistem.

Bunu yazmamın nedeni şu; yarın öbür gün sırf matris diye bir araca geçip keyfiniz kaçmasın. Bu sistem çok güzel bir sistem ama iyi uygulanan araçlarda keyif veren bir sistem. Göründüğü gibi aynı markanın tiguanında dünyalar iken golfünde zayıf kalabiliyor.
sağ olun hocam güzel açıklamışsınız. urus ve s classda deneyimlemiştim aşırı hoşuma gitmişti. onlarda kaç led vardır bilmiyorum ama aşırı akıcıydı.

IMG_4402.jpeg

Işık görünce perleme hızı daha iyi hocam öyle düşün. Ben bunun Golf R’a özgü olduğunu düşünmüştüm başta ama araştırınca parça revizyonu yazıyor chatgpt. Tabi yapay zekalara bu konuda çok güvenmemek de lazım. Ama aracı ilk kullandığımda daha hızlı perdeleme yaptığını hissettim. Yaklaşık 1 yıl 2021 model Golf 8 kullandım bundan önce. Golflerin genel olarak matrix perdelemesi yavaş bence. Karşıdan selektör yediğim benim de çok oldu. Bu konuda en iyisi Touareglerdeki IQ.Light HD Matrixler. Youtube’da daha önce izlemiştim. Daha keskin ve hızlı perdeleme yapıyor.

Selektör olayı normal hocam endişelenme. Bende de öyle. Sebebi basit. Aslında soldaki kol normal araçlarda 2 kademeli olur. Bizde 3 kademeli. Kısa - Adaptif - Uzun şeklinde. Adaptif mod aktifken (ekranda mavi A ışığı yanıyorken) ilk çekişte adaptifi kapatıp kısalara geçiyor. İkincide selektör atıyor. Eğer aydınlık bir yoldaysan ve bu yüzden adaptifler pasifse (beyaz A yanıyor o zaman) birincide selektör atıyor o zaman sanırım (öyle hatırlıyorum)
Hocam detaylı açıklama için teşekkür ederim. AI bazen işimizi kolaylaştırsa da bazen şüphe ettiriyor :D kontrolümüzü %100 ona kaptırmamakta fayda var :D
Selektör yememde tabi ülkemizdeki araçların far stop aydınlatmalarının düzgün olmaması da etkili... şehir içinde pek pratik değil ama uzun yolda şahane.

uzun farın kapanıp sağ ön çaprazdaki araba gözüne lazer tutar gibi hale gelip yavaş yavaş kapanmasını video çekmeye çalışayım. Eğer o anda sağ öndekinin gözüne gözüne ışık gidiyosa çok laf yiyorumdur :D
matrix diyince ekrana ekmek bandım. en cok istediğim özellik. umarım bir gün ben de sahip olurum.
Otomatik uzun farla başlıyor bi konu. Matrixi de görünce normal farla gece yolculuğu yapmak zulüm oluyor. Konfora çabuk alışıyoruz :/

Hocam detaylı açıklama için teşekkür ederim. AI bazen işimizi kolaylaştırsa da bazen şüphe ettiriyor :D kontrolümüzü %100 ona kaptırmamakta fayda var :D
Selektör yememde tabi ülkemizdeki araçların far stop aydınlatmalarının düzgün olmaması da etkili... şehir içinde pek pratik değil ama uzun yolda şahane.

uzun farın kapanıp sağ ön çaprazdaki araba gözüne lazer tutar gibi hale gelip yavaş yavaş kapanmasını video çekmeye çalışayım. Eğer o anda sağ öndekinin gözüne gözüne ışık gidiyosa çok laf yiyorumdur :D

Otomatik uzun farla başlıyor bi konu. Matrixi de görünce normal farla gece yolculuğu yapmak zulüm oluyor. Konfora çabuk alışıyoruz :/
Rica ederim. Farların kalibrasyonu bazen bozulabiliyor. Geçen yıl Golf 8'i ilk aldığımda dağı taşı aydınlatıyordu resmen kısalar. Karşıdan gelen herkes selektör atıyordu. Hemen servise gidip ayar yaptırdım. VW bununla alakalı bir video da yayınlamış zaten.

Uzun yolda gerçekten şahane otobanda önde giden aracı güzel gölgeliyor. Ama tek şerit köy yolu gibi yerlerde hızı yetersiz bence. Karşıdan aniden araç geldiğinde gelen ışığı algılayıp perdeleme yapana kadar bi tur küfür yiyor olabiliriz :D Daha hızlı ve keskin perdeleme yapsa sorun olmayacak aslında. 2023'ler 2021'lere göre bu konuda biraz daha iyi gibi geldi bana. Arada uçurum yok ama hissettiriyor. Belki Golf R'a özgü bir durumdur onu net anlamak için 2023 model bir Golf 8'le test etmek lazım.

Geri