Golf 7 aracımın altındaki bu yağ ter gibi olan şey nedir?

obey00

Yeni Üye
İsim
Obey
Araç
VW
Merhaba arkadaşlar, konu başlığında derdimi muhtemelen çok iyi anlatamadım kusura bakmayın:)

Araç: 2016 Golf 1.2 TSI DSG 110hp
Aracın şoför ve yan koltuğunun alt taraflarına denk gelen bir yerde şöyle bir durum gördüm (aracın hem ön sol & hem de ön sağ tarafında, her iki yerdeki yuvarlak deliğin orada da aynı görüntü var), daha iyi anlaşılması açısından video da yükledim.
Bu yuvarlak delik nedir, nereye denk geliyordur, etrafındaki şey bir sızıntı mıdır, tehlikeli bir durum mudur, sorun var mıdır vs. fikirlerinizi merak ediyorum... Şu an şehir merkezinde olmadığım için ustaya götürme şansım yok, sizinle de paylaşıp önden fikir sahibi olmak istedim.

Video:

Ekli dosyalar

• aracaltiimg1.jpeg
    aracaltiimg1.jpeg
    75.9 KB · Görüntüleme: 13
  • aracaltiimg2.jpeg
    aracaltiimg2.jpeg
    102.5 KB · Görüntüleme: 13
Klima içerdeki nemi çektiğinden klimanın evaparatör ünitesinde yoğunlaşarak suya dönüşür ve aracın genellikle ön yolcu kabini hizasına denk gelen kısımdan dışarı atılır.
Klimanızı en soğuk ayarda yaklaşık on dakika çalıştırıp aracı stop ederek aynı noktadan gelen sıvının yağ mı su mu olduğunu anlayabilirsiniz.

Upvote 0
Klima içerdeki nemi çektiğinden klimanın evaparatör ünitesinde yoğunlaşarak suya dönüşür ve aracın genellikle ön yolcu kabini hizasına denk gelen kısımdan dışarı atılır.
Klimanızı en soğuk ayarda yaklaşık on dakika çalıştırıp aracı stop ederek aynı noktadan gelen sıvının yağ mı su mu olduğunu anlayabilirsiniz.
klima ile yaklaşıp 1 saat yolculuk yaptıktan sonra bahsettiğin tahliye durumunu video çekmiştim onu da göstereyim hemen.
bahsettiğin klima suyunun tahliyesi ile, konunun içerisinde gösterdiğim video durumu bana aynı yerdenmiş gibi gelmedi (umarım klima suyuyla alakalıdır tabii ama hala aynı fikirde misin sen?).
alttaki videoyu durdurarak bakarsan, konu içerisindeki gösterdiğim delik ile klimanın suyunun akması birbiriyle aynı yerden değil gibi 😔

Upvote 0

Geri