- İsim
- Halil
- Araç
- Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
B47 biraz o fiyata hikayesiz bulmak zor hocam. Ancak mükemmel derecede iyi bir araç ancak o aracın bakımlarının pahalı olduğunu unutmayın. Devirdaim gibi bir şeyin değişimine 40-60 bin TL para harcayacaksınız haberiniz olsun. Diğer rutin masraflarından bahsetmiyorum. BMW yürütme maliyeti açısından hem Audi den hem de Mercedesten minimum 2 kat daha pahalı araçtır. Yani öyle sorunsuz olsa da normal bakım ve olması gereken masrafları çok zorlar adamı. Dizeli benzinli fark etmiyor bu konuda.Golf almadan önce 2020 model 60 binde icon cliom vardı hocam sıfır kilometre aldım. malum b segmenti biraz daha yüksek segment geçeyim dedim golfe geçtim 1 sene önce sorsaydınız hayır kesinlikle pişman değilim golf çok keyifli derdim. şimdi ise çok pişmanım 1.0 cliomu arayacağım hiç aklıma gelmezdigolf almadan önce kavrama nedir enjektör nedir dsg nasıl çalışır hiç bir şey bilmezdim zor yoldan öğrendim hepsini... şimdi ya tekrar düşük km 1.3 tce clio alıcam veya 2 milyon bütçe ile düşük km b47 f30 alıcam. passattan vaz geçtim vag grubunun sorunları adamı bezdiriyor. bmw de en azından zf8 var şanzıman sağlam. sadece motorla ilgileniyorsunuz. vag grubunda alt takımı ayrı, dsg si ayrı, motoru enjektörü pompası ayrı derdi bitmiyor.
Belki karşı çıkacaksınız ancak yürütme maliyeti ve sürüş hissiyatı açısından neredeyse kusursuz olan 320ied daha öncelikli bir konumda. Sadece temizini bulmak lazım o da samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.
Passattan vazgeçmeye gerek yok gerçekten biraz bakımlısına denk gelirseniz hayatta üzmeyecek bir araç.
Ek olarak bir tık daha bütçe yaratabilirseniz 1.4 tfsi veya 2.0 tdi Audi A4 bakın derim 2016-2019 model arası. Yürütme maliyeti, yakıtı ve parçası gerçekten çok ucuz harika bir araç.