Golf 8 2023 e-tsi 71 Km aracin mekatronik arizasi 180.000 tl onarim bedeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HONEY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HONEY

Satıcı Üye

İsim
BÜLENT
Selam dostlar,

Yakin arkadasimin başına gelen durum

Aslinda 45 km de veren hata 71 km guncel km servise teslim etmeye giderken yapilan mesafe

2023 e-tsi 71 km ( 700 km degil 7100 km degil ) sadece satin alip -4 katta nem rutubet olmayan yerde yatti lastikler ölmesi sorun degil aku de ayni sekil bunu bilerek yatiyordu garajinda

Mekatronik arizasi vermis yetkili servis 180.000 mekatronik degisim ucreti cikartmis

Sikayetvar da yazdi bakalim sonuc ne olacak

Ekli dosyalar

• IMG_7082.jpeg
    IMG_7082.jpeg
    229.9 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_7081.jpeg
    IMG_7081.jpeg
    259.7 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_7080.jpeg
    IMG_7080.jpeg
    260.3 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_7079.jpeg
    IMG_7079.jpeg
    218.7 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_7083.jpeg
    IMG_7083.jpeg
    267.1 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Selam dostlar,

Yakin arkadasimin başına gelen durum

Aslinda 45 km de veren hata 71 km guncel km servise teslim etmeye giderken yapilan mesafe

2023 e-tsi 71 km ( 700 km degil 7100 km degil ) sadece satin alip -4 katta nem rutubet olmayan yerde yatti lastikler ölmesi sorun degil aku de ayni sekil bunu bilerek yatiyordu garajinda

Mekatronik arizasi vermis yetkili servis 180.000 mekatronik degisim ucreti cikartmis

Sikayetvar da yazdi bakalim sonuc ne olacak
Bülent hocam Arkadaşınızın hiç mi anahtarı verecek eşi dostu ailesi akrabası yok muymuş ? Haftada 2-3 km tur at gel diyecek kadar...

Kimsenin özel durumunu bilemem ancak sıfır km araç alıp da 'hadi bakalım yat garajda' demek çok yanlış bir hareket. Hele ki hem otomatik hem de hybrid tabanlı bir araç almanın en ufak bir mantıklı açıklaması yok. Bile bile lades olmuş arkdaşınız. Sorun Allah vere ki sadece mekatronik olsun, daha birçok sorun çıkacaktır o araçta...

Tüm otomatik araçlarda mekatronik arızalarının sebeplerinden de biridir düşük akü voltajı... Hatta otomatik aracı sürekli akü seviyesi düşük olduğu için sürekli takviye ile çalıştırmak istediğinizde 4-5. seferde mekatronik kartını elinize alıyorsunuz.

Hiçbir şekilde ne garanti ne de yasal süreç işler. 3 yaşında bakıma dahi gitmeyen araç için hiçbir marka sorun ve sorumluluk kabul etmez.

Sonuç umarım dilediği gibi olur ancak sonuç alamazsa dışarıda 50-60 bin liralara halleder işini. Çok da dert etmesin ancak dediğim gibi hem etsi hem de otomatik araçta ekstra parçalarda da sorunlar çıkacaktır...

Upvote 0
Bir arabayı (3 yıl boyunca) yatıramazsın..!!

Ben 3 -4 ay aracı kapalı garajda yatırıyorum, Ona rağmen endişe ediyorum,

Aracı çalıştırıp 2-3 dk. yağlama yapmasını sağlıyorum (bu arada motor yağı henüz yepyeni 50-100 km önce değişmiş yağ oluyor.), Sonrasında yola çıkıp yüksek devir çevirmeden sakin kullanarak motoru ısıtıyorum, motor yağının ideal ısıya gelmesini sağlıyorum, bu şekilde aracı 15-20 km kullanıyorum, Sonra aracı yıkayıp, yakıtını doldurup tekrar garaja çekiyorum.

Her 15-20 gün de bir garaja gidip lastiklerin yere temas eden bölgesini vitesi boşa alarak (araç manuel vites) yere temas eden bölgeyi en üst kısma gelecek kadar aracı hafif geriye itiyorum, ki bu sayede lastiklerin hep aynı yüzeyi yere temas etmemiş oluyor,

Bir araba (sıfır km bile) olsa 3 YIL BOYUNCA YATARSA şanzıman yağı yer çekiminin etkisiyle artık dişlilerde neredeyse yağ kalmaz,

3 yıl boyunca çalışmayan bir DSG şanzımanın selenoidler ve mekatronik kart üzerindeki elektronik kondansatörlerin zarar görmesi yüksek muhtemeldir,

Daha da sıkıntılı olan durum, araba koskoca 3 yıl boyunca yattığı için böyle bir aracın motoru çalıştırıp -4. cü kattan (4 kat yukarıya çıkartırlen) yokuş tırmanırlen işte en büyük zarar hem motora hem de şanzımana bu aşamada yaşanır.

Dünyanın en korunakllı, alttan ısıtmalı, klimalı iklim kontrollü garajında bile o aracı muhafaza etsen, Bir arabanın 3 yıl boyunca yatmaması gerekir.

Upvote 0
3 yilda 170.000 deki arac mi 71 km deki arac mi deseler 170.000 deki arac derim. 3 yil birde bakimlari yapilmamis arac tam bir saatli el bombasi.
Bu is hicbir sekilde garantiye girmez. Sen garamti sartlarini zaten yerine getirmemissin. Neyin garantisi? Yatan arac tehlikeli aractir.

Upvote 0

Geri