Golf 8 2023 e-tsi 71 Km aracin mekatronik arizasi 180.000 tl onarim bedeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HONEY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HONEY

Satıcı Üye

İsim
BÜLENT
Selam dostlar,

Yakin arkadasimin başına gelen durum

Aslinda 45 km de veren hata 71 km guncel km servise teslim etmeye giderken yapilan mesafe

2023 e-tsi 71 km ( 700 km degil 7100 km degil ) sadece satin alip -4 katta nem rutubet olmayan yerde yatti lastikler ölmesi sorun degil aku de ayni sekil bunu bilerek yatiyordu garajinda

Mekatronik arizasi vermis yetkili servis 180.000 mekatronik degisim ucreti cikartmis

Sikayetvar da yazdi bakalim sonuc ne olacak

Ekli dosyalar

• IMG_7082.jpeg
    IMG_7082.jpeg
    229.9 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_7081.jpeg
    IMG_7081.jpeg
    259.7 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_7080.jpeg
    IMG_7080.jpeg
    260.3 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_7079.jpeg
    IMG_7079.jpeg
    218.7 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_7083.jpeg
    IMG_7083.jpeg
    267.1 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:

merhaba, 3 yıl boyunca araç çalışmamış yani? Öyleyse eğer mekatronik yağı durduğu yerde valf ağızlarında çamurlaşmış veya katılaşıp tıkamış olabilir. Amatör bir yorum oldu ama sadece bir tahmin çünkü ben daha önce 0 alınan bir araçta mekatronik arıza verdiğini görmedim.

Upvote 0
Selam dostlar,

Aslinda 45 km de veren hata 71 km guncel km servise teslim etmeye giderken yapilan mesafe

2023 e-tsi 71 km ( 700 km degil 7100 km degil ) sadece satin alip -4 katta nem rutubet olmayan yerde yatti lastikler ölmesi sorun degil aku de ayni sekil bunu bilerek yatiyordu garajinda

Mekatronik arizasi vermis yetkili servis 180.000 mekatronik degisim ucreti cikartmis

Bana da yatmadan dolayı olmuş olabilir gibi geldi, ne kadar akü falan değişse de işlemeyen Demir paslanir hesabı diyelim bence. Başka hiç kimsede görmedim çünkü

Kullanıcı hatasi mi? Aracı yatırmak kullanıcı hatasi sayılıyor ise evet. Bunu yasal olarak araştırsın

Upvote 0
Yılda 1 bakima gitse de sadece motor yağ ve filtreleri değişecekti. Şanzıman ile ilgili zaten bir işlem yapılmayacaktı ki.

Upvote 0
Bu araç yıldan dolayı hiç bakıma gitti mi? Galiba gitmedi.

İyi niyete sokmaları da zor göründüğü gibi

Upvote 0
hiç bakıma girmediği için iyi niyete asla sokmazlar. tüketici hakem heyeti veya sikayetvar da bir seye yaramaz. özel serviste parça değişimi yapılır

Upvote 0
Selam dostlar,

Geçmiş olsun…
Eskiler hep derler aslında bende oğluma diyorum:) araç kapıda yatsada üçüncü gün aracı çalıştıracaksın ve 15bin km diye düşünme 12bin km devirince bakıma sokacaksın… Lastikler km düşük olsada dört yılda bir değiş vsvsvs
İyi niyet garanti zor ama beden olmasın…
Muhtemelen arkadaşın aracı binmek için değil ticaret için almış olabilir yani iki yıl için satıp altın yada döviz alsa geldiğinde zaten daha iyi bir araç alma imkanı çok yüksek…

Upvote 0
Uzay Oto ya yakın ise gidip Cahit Bey e bir gösterebilir ise ilgilenirim dedi. Mekatronik masrafı o kadar yüksek olmayabilirmiş.

Ancak 2 yıl bakım yaptırmadığı için garantiden işlem yapılması bence de mümkün değil.

Son düzenleme:
Upvote 0
Daha öncede söyledim, garanti falan hikaye. Şu rezilliğe bakarmısınız.
Araç motorda arıza verse kardeşim 2 yıldır yakıt almadığın için oldu, suçlusun, garanti olarak destek vermiyoruz diyecekler.

Upvote 0
Uzay Oto ya yakın ise gidip Cahit Bey e bir gösterebilir ise ilgilenirim dedi. Mekatronik masrafı o kadar yüksek olmayabilirmiş.

Ancak 2 yıl bakım yaptırmadığı için garantiden işlem yapılması bence de mümkün değil.

Aynen Cahit bey güzel insan elinden geldiğince yardımcı olur kesinlikle…

Upvote 0
Hiç bakıma gitmeyen bir araca garantiden işlem yapılmasını beklemek bence tutarsız. Tamamen bayilerin insiyatifine kalmış, garanti yerine belki onarım bedelinde indirim yapmaları beklenebilir. Araca aktif olarak binilseydi muhtemelen garanti süreci içinde sorun kendini belli edecekti. Şu durumda işler zor.

Upvote 0
2-3 yıl gibi uzun süre istanbulda olmayacağın belli keşke samimi bir arkadaşına arabanın anahtarını verip arada sırada çalıştır 2-3 km gez deseydin. bir kez de yetkili serviste bakıma girseydi bunlar yaşanmazdı sanırım. neyse bu durum insanlara ders niteliğinde forumda kalsın.

Upvote 0
Yetkili servisin eline sağlam koz verilmiş hiç bakıma gidilmeyerek. Şu an yapabileceği tek şey, özel servise daha uyguna tamirat yaptırmak gibi geldi bana.

Mahkeme süreci, sonucun uzaması, avukat masrafı vs. bunlar zamandan ve paradan yer. Ki olumlu sonuçlanacağı da meçhul...

Upvote 0

Bana da yatmadan dolayı olmuş olabilir gibi geldi, ne kadar akü falan değişse de işlemeyen Demir paslanir hesabı diyelim bence. Başka hiç kimsede görmedim çünkü

Kullanıcı hatasi mi? Aracı yatırmak kullanıcı hatasi sayılıyor ise evet. Bunu yasal olarak araştırsın
Vw yeni mild hybrid motor manuellerinde sorumluluk almak için en az yıl/3000km yapılmış olmasını istiyor

Upvote 0

Geri