Yakın zamanda ben subap kurum temizliği olsun A'dan Z'ye tüm bakım onarımlarını yaptırdım . Ama hala emin olamadığım şey yağ konusu . Kimse 2018 DAD 1.5tsi için net birşey söyleyemiyor . Forumda bu yılda 1.5 tsi golf kullanan bir kullanıcı var mıdır acaba yardımcı olabilecek
Hocam daha öncesinde de size yine söylemiştim. Aracınıza 0w-30 ile dolum yaptırıp geçiniz. O muydu, bu muydu dşünmenize gerek yok. Bu yağ en ideal olanı.
Ancak yok ben illaki bulmak, bilgiye erişmek istiyorum diyorsanız. Kesin bilgiye ulaşmanız çok basit. Yeter ki siz bilgiyi kabul ediniz. Yıl olarak bir tespit yapmanız mümkün değil. Zira bu yağ bazı VAG araçlarda 2017 yılının başından bu yana kullanılıyor. Hatta en son üretim hattından çıkan bazı CZCA motorlu 1.4TSI 125hp araçların da kullanım kılavuzu ve PR etiketlerine göre fabrikadan 0w-20 yağ ile çıktığı görülmektedir.
Önceki mesajımda gönderdiğim pdf ekran görüntüsü DADA motoruna ait üretici belgesidir. Bu motor ea211 değil, ea211evo dur ve 0w-20 yağları ile fabrikadan gelir.
İkinci kontrol aracın üretici etiketidir(PR kod). PR kodlarının bulunduğu bu etiket, servis bakım kitapçığının ilk sayfasında, aracın bagaj tabanında bulunabilir. Bu etikette Q16 PR kodu mevcutsa yine aracınız 0w-20 yağ ile uyumlu demektir.
Üçüncü bir kontrol aracın fabrikadan üzerinde gelen kullanım kılavuzu dur. Bu klavuz da yine aracın 0w20 (vw508) uyumlu olup olmadığı yazıyor olacaktır.
Dördüncü kontrol, varsa motor bölmesindeki etiket.
Belinci kontrol, partikül filtresi varsa yine 0w-20 onaylı olduğu anlamına gelir aracın.
Servislerin koyduğu yağ kesin olarak bilgi vermez. Bazı kullanıcı geri bildirilerinden yola çıkarak bu yağın vw tafından kullanılmaya başlamasından sonra bile bir çok servisin 5w-30 yağ ile ilk değişimi yaptığı ve servis kayıtlarında da değişimin 5w-30 ile başladığı görüldüğü içinde bu şekilde sonraki değilimleri de 5w-30 ile devam ettiği görülmektedir.
Sonuç olarak ea211evo motorlar da her iki tip onaylı yağ kullanılabilir. Viskozite seçimi tamamen sizin keyfiyetinize bağlıdır. İlla şu viskozite kullanılacak diye bir kural kaide yoktur.
ea211evo2 motorlarda ise 5w-30 yağı için kesin bir şey diyemem. Zira bu motorlarda bazı yağlama sistem parçalarının revize edildiği ve 5w-30 yağının kullanılmasının ilk çalıştırma da turboyu ve pistonları daha geç yağladığı sonuç olarak da daha çok zarar verdiği söylemleri vardır.
Bu yüzden tüm genel bilgiler değerlendirildiğin de günümüzde en ideal yağın 0w-30 olduğu anlaşılmaktadır.