Golf 8.5 1.5 eTSİ alternatör arızası

Ekrandaki vites değiştirme şeyi de senin kullanımına göre öneriyor :) Aynı hızda gaza az basarsan vites yükselt derken dip gazda vites düşür diyor.

Az yakmanın sırrı fren kullanmamak, yokuş aşağı boşa atmak (fren basmamak şartı ile, çok hizlancaksa viteste inmek gerek) ve ivmelenmeyi yavaş yapmak:)
Yokuş aşağı hem boşta hem viteste anlık tüketim 0.0 olarak gözüküyor. Yokuş aşağı boşa atmanın faydadan çok zararı var derler.

Yokuş aşağı hem boşta hem viteste anlık tüketim 0.0 olarak gözüküyor. Yokuş aşağı boşa atmanın faydadan çok zararı var derler.
Benimki manuel :)

Senin eTSI da aynısını yapıp motoru kapatıyor zaten

Bugün y. serviste bakım için fiyat alırken "iyi niyet garantisinin alternatör arızasında ne gibi faydası oluyor" diye sordum. Yazılımla hallediyoruz çözüldü herşey diyerek geçiştirdi. Ben de bakım için randevu almayı geçiştirdim. Yağı filtreyi sipariş geçtim uzmanparça dan, bakıma kendi imkanlarımla devam edeceğim artık.

Ekrandaki vites değiştirme şeyi de senin kullanımına göre öneriyor :) Aynı hızda gaza az basarsan vites yükselt derken dip gazda vites düşür diyor.

Az yakmanın sırrı fren kullanmamak, yokuş aşağı boşa atmak (fren basmamak şartı ile, çok hizlancaksa viteste inmek gerek) ve ivmelenmeyi yavaş yapmak:)
Hiçbir zaman boşa atmam sana da önermem abi.

Hiçbir zaman boşa atmam sana da önermem abi.
Ben kontrollü atıyorum, yol düz eğim çok değil mesela hemen bitecek eğim araba maksimum 130 a çıkacak öyle atıyorum

Bahsettiğim dağ inişleri falan değil yani :)

bildiğim kadarı ile vitesi boşa alsak dahi rölantide ki kadar yakıt yakmaya devam ediyor yine bildiğim kadarıyla bizim araçlarda cut-off mevcut ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda yakıt sarfiyatı hiç olmuyor
Arabada cut-off, araç vitesteyken ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde motor beyininin (ECU) silindirlere yakıt gitmesini geçici olarak durdurmasıdır. Araba kendi tekerleklerinin hareketiyle (kinetik enerjiyle) dönmeye devam eder ve bu sırada hiç yakıt harcamaz

Olsun yine de atma abi bence :)
Niye açıkla bı ya :)
bildiğim kadarı ile vitesi boşa alsak dahi rölantide ki kadar yakıt yakmaya devam ediyor yine bildiğim kadarıyla bizim araçlarda cut-off mevcut ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda yakıt sarfiyatı hiç olmuyor
Arabada cut-off, araç vitesteyken ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde motor beyininin (ECU) silindirlere yakıt gitmesini geçici olarak durdurmasıdır. Araba kendi tekerleklerinin hareketiyle (kinetik enerjiyle) dönmeye devam eder ve bu sırada hiç yakıt harcamaz
Hocam büyük resmi gör. Evet doğru dediğiniz ama fiziğin en temel yasasinı kaçırıyorsunuz: İletimde verimlilik asla %100 olmaz

Yani araba vitesteyken araya şanzıman giriyor. Bu da epey verimi düşürüyor. Arabanın ilerlemek icjn harcadığı enerji daha çok oluyor. Çünkü eleman sayısı ve süryünme arttı

Basit mantık düşünelim örnekle anlatayım:

Bı eğim düşün. İdeal bi eğim olsun ve araba boşta iken hızı sabit kalsın. 100 le gidiyorum ve yokuş sonuna kadar boşta iken 100 le gidecek araba.

Sen burda vites boşa atarsan yokuş sonuna kadar rölantide 0.7 yakacak (1 saatte 0.7 yakiyorsa ve 100km hızla gidiyorsak 1 saatte 100 km yol alırız ve 100 km de 0.7 yakıta denk gelir)

Eğer senin dediğin gibi viteste bırakırsak araba 0 yakacak o anlık ama yavaşlayacak. Sen sonra hızını geri almak için daha fazla yakıt yakacaksin.

Eğer viteste sabit 100 ile gitmeye çalışırsan da sürtünme daha fazla olduğu için atıyorum 2 Litre yakacak anlık 100km de.

Bahsettiğim şey bu. Aşırı farkediyor yakıt böyle. Yol düzse eğim çok değilse yaparım ben bunu. Yol dolu ve ya eğim çıksa aşırı hizlanmamak için viteste inerim. Çünkü ilk hedef fren basmamak :) Fren bastıktan sonra boşa atmanın hiçbir anlamı kalmıyor

Diceksin vitesi oturturken debriyaj balatası falan, deviri de az çok eşitleyip vitesi öyle takıyorum.

Bu anlattığım sistemin aynısı eTSI aslında. Tek fark motoru da kapatıyor ve her yerde yapıyor yerli yersiz.

Hiç görmedim duymadım böyle bir mesaj. Akü zayıflamasın diye motoru çalıştırın diyor ama motor kapandı kapatın diye duymadım.
Araç p alıp kapıyı açtığınızda bunu yapıyor.
İşleyiş kapının açılmasında
Evet kapıyla ilgili bir durum olabilir. Bunu yolcu kapısı/ları dahi tetikliyor olabilir

Geri