Golf 8/8,5 Alternatör Korkusu Yardımı

ahmeteke

Yeni Üye
İsim
ahmet
Araç
golf 8
Merhaba arkadaşlar aranızda yeni üyeyim, tecrübenize ihtiyacım var.
Golf alma arifesindeyim golf sarı lansman renk beni çok cezbediyor kesinlikle bu renkten olanından almak istiyorum. Düşük km 1.0 Etsi life 1.5 style 1.5 r line olabilir.
Bütçe 2500 e kadar çıkabilir.
Kullanım amacım araç hep park halinde kalacak genellikle 2 veya 3 haftada bir 100-200 km çalışıp, çocuklarla yol yapıp tekrar park halinde kalacak.
Etsi olduğu için biliyorsunuz alternatör sorunu var.Acaba satın alıp alternatör arızası alsam dahi yeni marka ile değişsem bile araç yatacağı için tekrar aynı sorunu yaşarmıyım? Böyle durumlar yaşayan var mı merak ediyorum.
Seçenekler de lansman renk 1.0 tsi impression var ama boş ve manuel olduğu için sürücü olarak beni yorar düşüncesindeyim.

Merhaba arkadaşlar aranızda yeni üyeyim, tecrübenize ihtiyacım var.
Golf alma arifesindeyim golf sarı lansman renk beni çok cezbediyor kesinlikle bu renkten olanından almak istiyorum. Düşük km 1.0 Etsi life 1.5 style 1.5 r line olabilir.
Bütçe 2500 e kadar çıkabilir.
Kullanım amacım araç hep park halinde kalacak genellikle 2 veya 3 haftada bir 100-200 km çalışıp, çocuklarla yol yapıp tekrar park halinde kalacak.
Etsi olduğu için biliyorsunuz alternatör sorunu var.Acaba satın alıp alternatör arızası alsam dahi yeni marka ile değişsem bile araç yatacağı için tekrar aynı sorunu yaşarmıyım? Böyle durumlar yaşayan var mı merak ediyorum.
Seçenekler de lansman renk 1.0 tsi impression var ama boş ve manuel olduğu için sürücü olarak beni yorar düşüncesindeyim.
2 veya 3 haftada 200 km yol yapınca neden yorulasınız manuel araç kullanırken.

Hem ticari hem de yüklü İstanbul-Ankara şehir içi trafiğinde günde 200 km manuel kullanan biz ölelim o halde :)

Eşiniz vs kullanmayacaksa veya ağırlıklı olarak siz kullanacaksanız 1.5 tsi impression da bakılabilir. En güvenli liman kendisi.

İşin özüne gelirsek korku içinde olacaksanız araba alıp da ne zaman alternatör kesecek, ne zaman mekatronik yanacak diye stresinize stres eklersiniz. Korku ile araba alınmaz. Paranızla rezil olma durumunu yaşarsınız.

Ben korkmadan araba alacağım derseniz 2025 ve üstü 1.5 etsi Style alın keyfinize bakın.

Ancak hybrid sistemli bir araba sahibi olduğunuz için 2-3 haftada 1 marş basarım hareketi çok yanlış hareket, ara ara aracı çalıştırıp kısa mesafe de olsa kullanmanız gerekecektir. Hangi marka olursa olsun hybrid araç aldığınız zaman aracı alayım da yatırayım demek doğru değil.

8.5 style düşük km, 25 üstü öneririm
malesef 2024 sonrası yok hocam, peki alternatör? :)

@Halilo evet şöyle bir durum var.2025 ve sonrasında alternatör işini hallettiler diye biliyorum ama bu golfü alış amacım renkten dolayı olduğu için sıkala 2024 ve öncesine dönüyor doğal olarak ta bu kronik sorun, böyle bir kullanımda başıma geleceğinden korkuyorum.Galiba şöyle bir durum olacak, illa bu lansman rengi alacaksan manuele bineceksin, retrofit yapıp donanımları ekleyeceksin olacağa benziyor.

malesef 2024 sonrası yok hocam, peki alternatör? :)

@Halilo evet şöyle bir durum var.2025 ve sonrasında alternatör işini hallettiler diye biliyorum ama bu golfü alış amacım renkten dolayı olduğu için sıkala 2024 ve öncesine dönüyor doğal olarak ta bu kronik sorun, böyle bir kullanımda başıma geleceğinden korkuyorum.Galiba şöyle bir durum olacak, illa bu lansman rengi alacaksan manuele bineceksin, retrofit yapıp donanımları ekleyeceksin olacağa benziyor.
2024 sonrası 1.0 yok 1.5 116 beygir geldi 1.0 lar yerine. Makyajlı kasa çok daha güzel. Ömer hocam haklı bence.

Ya da 1.5 r line golf 8 sportif istiyorsanız olabilir. Onun harici 8 kasa bakmayın onun harici.

Donanım ve ya manuel önemli değilse Halil hocamın dediği gibi impression alın geçin. En güvenilir dediği gibi

8.5 style düşük km, 25 üstü öneririm
3 haftada 1 mars vurmak 12v Aküyü, dolayısıyla da alternatörü yormaz mi? Yatmayı sevmeyen araçlar.

evet şöyle bir durum var.2025 ve sonrasında alternatör işini hallettiler diye biliyorum ama bu golfü alış amacım renkten dolayı olduğu için sıkala 2024 ve öncesine dönüyor doğal olarak ta bu kronik sorun, böyle bir kullanımda başıma geleceğinden korkuyorum.Galiba şöyle bir durum olacak, illa bu lansman rengi alacaksan manuele bineceksin, retrofit yapıp donanımları ekleyeceksin olacağa benziyor.
2025 sonrası düzeldi diye bir şey yok aslında. 2025 Kasım ayında Alternatör üretici SEG olmuş sanırım, daha gözümle görüp sökmediğim için yorum yapamıyorum. Uzun vadede 1-2 sene sonra görmek lazım asıl durumu. Yine de eskisine nazaran daha uzun ömürlü olacağının kanaatindeyim tabii ki.

Renk sevdanız olabilir buradaki bir çok golf sahibine sorsanız herkesin gönlünde bir renk yatıyordur elbet. Ben de lacivertin bir tık daha koyusu olan renk var (ismini bilmiyorum) onu çok aradım ancak sonunda nasip olmadı. Temiz golfümü aldım keyifle biniyorum.

Lego gibi araç dilediğiniz retrofiti yaparsınız ancak satmak istediğiniz zaman retrofitlerin size ekstra olarak para dönüşü harcadığınız paranın yanında devede kulak kalacaktır.

Dediğim gibi elektrik tabanlı bir araba alıp yatırma planınız olmasın. Ara ara kullanım da yapmanız gerekecektir. Yoksa düz motorlu manuel aracı alın rahat rahat temiz kafayla binin.

Dilediğiniz gibi olur hakkınızda hayırlısı olsun.

@Halilo @Brk34 teşekkürler hocam, aslında 7,5 kasalar da beyaz ve kırmızı beğeniyorum düşük km min (50k) adamlar highline 2018-19 modele 2m fiyat biçiyor.
Benim hayat senaryosu için galiba 1.0 impression alıp, sadece 17 r jant + ön-arka park sensörü takıp yola devam etmek var. Zaten max 2-3 yıl kullanma isteğim var, ileri de golf 9 da elektrik ve etsi çıkacak gibi gözüküyor. Düz tsi impression manuel çıkartırlar herhalde, ben yine manuel den devam gibi :ROFLMAO:

@Halilo @Brk34 teşekkürler hocam, aslında 7,5 kasalar da beyaz ve kırmızı beğeniyorum düşük km min (50k) adamlar highline 2018-19 modele 2m fiyat biçiyor.
Benim hayat senaryosu için galiba 1.0 impression alıp, sadece 17 r jant + ön-arka park sensörü takıp yola devam etmek var. Zaten max 2-3 yıl kullanma isteğim var, ileri de golf 9 da elektrik ve etsi çıkacak gibi gözüküyor. Düz tsi impression manuel çıkartırlar herhalde, ben yine manuel den devam gibi :ROFLMAO:
O parayı golf 7'ye vermek yazıktır günahtır. Zamanı, yılı durduramazsınız. 2 3 yıla 10 yaşında olcak o arabalar.

Araç yatacaksa kesinlikle etsi araçlara bulaşılmamalı.

Geriye iki ihtimal kalıyor: 1.0 tsi impression ve 1.5 tsi impression. Hangisini alacağınızı eğilimleriniz belirler:

1.0 tsi impression: Vergi avantajı, içini dışını çok yakışıklı bir şekilde retrofit edilebilme imkânı, fiyat uygunluğu avantajları.

1.5 tsi impression: Daha güncel ve modelli, 4 silindir, hız sabitleyici-serit takip vb. gibi dikkat çeken donanımlar avantajları.

Karar sizin ;)

Golf 7 aşığı biri olarak o arabaya hayatta o para verilmez. Sakın.

1.5 tsi impression bakın. 4 silindirli ok gibi motorlu araca binin.

Ucuk paralar 7.5 kasa icin 2 milyon

2018 1.4 tsi dsg golf 7.5 higline sunrooflu tungsten gri

Hayalet mib2 logo kamera continental 2025 tarihli yeni lastikli

Yetkili serviste Devirdaim degisti 1 sene once

Tramer 25.000 tl bagaj boyali yetkili serviste yapildi 2 sene once

94.000 km de

1.750 ilan koymayı düşünüyorum bakalim gidecek mi

Bir cok bakimi yetkili servis kayitli son bakimi disarda yaptırdim

Tamponlarda cizikler bir kac yerde kuru cekic duzeltme surtme var kus yanik izleri var kozmetik olarak pasta cila yapilirsa ışıldar galiba :)

kizimin araci 2024-25 a3 hb istiyor

Ekli dosyalar

• IMG_6661.jpeg
    IMG_6661.jpeg
    363.7 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_6659.jpeg
    IMG_6659.jpeg
    284.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_6658.jpeg
    IMG_6658.jpeg
    186.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_6643.jpeg
    IMG_6643.jpeg
    246.9 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

94.000 km de

Tamponlarda cizikler bir kac yerde kuru cekic duzeltme surtme var kus yanik izleri var kozmetik olarak pasta cila yapilirsa ışıldar galiba :)

Her zaman stoğumda bir a3 olur, bilirsin bülent abi :D

94.000 km de

Fiyat çok mu yüksek hocam. Ekte gönderdiğim fotoğraftaki araçlar sizi temin ederim ki 3 aydır ilandalar. Sadece bu golf 7.5 olanların 1.4 tsi olanları. 1.5 tsi ve 1.6 tdi piyasası aynı şekilde çok durgun. Satılmıyor maalesef bu gerçeği kabul etmek lazım ancak fiyatları da düşürmüyorlar ilginç 🤔

Bir arkadaş öneri istedi benden golf 7.5 highline bak dedim 1600-1700 leri görünce kapattı. Şimdi o paraya sıfıra yakın Peugeot 2008 aldı çok memnun. 😅

Ekli dosyalar

• IMG_7630.png
    IMG_7630.png
    222.9 KB · Görüntüleme: 7

Geri